Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek a párhuzamos parkoláshoz

Talán az egyik legnehezebbnek tartott művelet a sofőrök számára a párhuzamos parkolás hátramenetben. Néhány egyszerű lépéssel, egy kis odafigyeléssel és persze rutinnal, gyerekjáték a manőver.

Plusz egy méter

A hátrafelé való párhuzamos parkoláshoz megvan a menete, ha betartjuk, nem is tűnik olyan nehéznek a manőver. Ahhoz hogy kényelmesen be tudjunk állni, legalább akkora parkolóhely kell, ami egy méterrel hosszabb a kocsinknál. Guruljunk a kiválasztott hely előtt álló kocsi elé, úgy hogy a hátsó kerekeink egy vonalban legyenek az övével. Az indexről közben ne feledkezzünk meg! Ha jobbra akarunk parkolni, akkor tekerjük el teljesen jobbra a kormányt, tegyük hátramenetbe váltót. Nézzük meg jól, hogy van –e elég hely mellettünk mindkét oldalról. Ha igen, indulhat a tolatás. Egészen addig tolassunk, a jobbra tekert kormánnyal, amíg a bal tükörben meg nem jelenik a mögöttünk álló autó mindkét első lámpája. Teljes egészében látjuk az autót, tehát a miénk körülbelül 45 fokos szögben áll a másik kettőhöz képest. Ekkor egyenesítsük ki a kormányt, és folytassuk a tolatást.

Ne kockáztassunk!

Ha autónk jobb első lámpája az előttünk parkolóéval egy vonalba kerül, álljunk meg egy pillanatra, és tekerjük teljesen balra a kormányt. Folytassuk a tolatást, amíg a többi autóval és az út szélével párhuzamos helyzetbe kerülünk. Ellenőrizzük a tükörben, hogy mekkora a távolság köztünk és a mögöttünk lévő autó között. Finomhangoljuk a távolságot a két kocsi között. Az álló helyzetben való kormánytekerés nem tesz jót a kerekeknek, de jóval egyszerűbbé teszi a manővert. Ha már van rutinunk a hátrafelé való párhuzamos parkolásban, akkor érdemes elkezdeni gyakorolni a menet közbeni tekerést. Ha túl szűk a hely, ne kockáztassunk: keressünk másik parkolóhelyet. Többet ér az ép autó, mint egy jó parkolás. Érdemes időről időre gyakorolni a manővert, ne feledjük, a vezetéshez nem lehet elég rutinos az ember.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata