fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tippek a párhuzamos parkoláshoz

Talán az egyik legnehezebbnek tartott művelet a sofőrök számára a párhuzamos parkolás hátramenetben. Néhány egyszerű lépéssel, egy kis odafigyeléssel és persze rutinnal, gyerekjáték a manőver.

Plusz egy méter

A hátrafelé való párhuzamos parkoláshoz megvan a menete, ha betartjuk, nem is tűnik olyan nehéznek a manőver. Ahhoz hogy kényelmesen be tudjunk állni, legalább akkora parkolóhely kell, ami egy méterrel hosszabb a kocsinknál. Guruljunk a kiválasztott hely előtt álló kocsi elé, úgy hogy a hátsó kerekeink egy vonalban legyenek az övével. Az indexről közben ne feledkezzünk meg! Ha jobbra akarunk parkolni, akkor tekerjük el teljesen jobbra a kormányt, tegyük hátramenetbe váltót. Nézzük meg jól, hogy van –e elég hely mellettünk mindkét oldalról. Ha igen, indulhat a tolatás. Egészen addig tolassunk, a jobbra tekert kormánnyal, amíg a bal tükörben meg nem jelenik a mögöttünk álló autó mindkét első lámpája. Teljes egészében látjuk az autót, tehát a miénk körülbelül 45 fokos szögben áll a másik kettőhöz képest. Ekkor egyenesítsük ki a kormányt, és folytassuk a tolatást.

Ne kockáztassunk!

Ha autónk jobb első lámpája az előttünk parkolóéval egy vonalba kerül, álljunk meg egy pillanatra, és tekerjük teljesen balra a kormányt. Folytassuk a tolatást, amíg a többi autóval és az út szélével párhuzamos helyzetbe kerülünk. Ellenőrizzük a tükörben, hogy mekkora a távolság köztünk és a mögöttünk lévő autó között. Finomhangoljuk a távolságot a két kocsi között. Az álló helyzetben való kormánytekerés nem tesz jót a kerekeknek, de jóval egyszerűbbé teszi a manővert. Ha már van rutinunk a hátrafelé való párhuzamos parkolásban, akkor érdemes elkezdeni gyakorolni a menet közbeni tekerést. Ha túl szűk a hely, ne kockáztassunk: keressünk másik parkolóhelyet. Többet ér az ép autó, mint egy jó parkolás. Érdemes időről időre gyakorolni a manővert, ne feledjük, a vezetéshez nem lehet elég rutinos az ember.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata