Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek a párhuzamos parkoláshoz

Talán az egyik legnehezebbnek tartott művelet a sofőrök számára a párhuzamos parkolás hátramenetben. Néhány egyszerű lépéssel, egy kis odafigyeléssel és persze rutinnal, gyerekjáték a manőver.

Plusz egy méter

A hátrafelé való párhuzamos parkoláshoz megvan a menete, ha betartjuk, nem is tűnik olyan nehéznek a manőver. Ahhoz hogy kényelmesen be tudjunk állni, legalább akkora parkolóhely kell, ami egy méterrel hosszabb a kocsinknál. Guruljunk a kiválasztott hely előtt álló kocsi elé, úgy hogy a hátsó kerekeink egy vonalban legyenek az övével. Az indexről közben ne feledkezzünk meg! Ha jobbra akarunk parkolni, akkor tekerjük el teljesen jobbra a kormányt, tegyük hátramenetbe váltót. Nézzük meg jól, hogy van –e elég hely mellettünk mindkét oldalról. Ha igen, indulhat a tolatás. Egészen addig tolassunk, a jobbra tekert kormánnyal, amíg a bal tükörben meg nem jelenik a mögöttünk álló autó mindkét első lámpája. Teljes egészében látjuk az autót, tehát a miénk körülbelül 45 fokos szögben áll a másik kettőhöz képest. Ekkor egyenesítsük ki a kormányt, és folytassuk a tolatást.

Ne kockáztassunk!

Ha autónk jobb első lámpája az előttünk parkolóéval egy vonalba kerül, álljunk meg egy pillanatra, és tekerjük teljesen balra a kormányt. Folytassuk a tolatást, amíg a többi autóval és az út szélével párhuzamos helyzetbe kerülünk. Ellenőrizzük a tükörben, hogy mekkora a távolság köztünk és a mögöttünk lévő autó között. Finomhangoljuk a távolságot a két kocsi között. Az álló helyzetben való kormánytekerés nem tesz jót a kerekeknek, de jóval egyszerűbbé teszi a manővert. Ha már van rutinunk a hátrafelé való párhuzamos parkolásban, akkor érdemes elkezdeni gyakorolni a menet közbeni tekerést. Ha túl szűk a hely, ne kockáztassunk: keressünk másik parkolóhelyet. Többet ér az ép autó, mint egy jó parkolás. Érdemes időről időre gyakorolni a manővert, ne feledjük, a vezetéshez nem lehet elég rutinos az ember.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.