Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Pár dolog, amelyet semmiképp ne mondj egy autószerelőnek

Mint minden szakma űzése a mai világban, az autószerelés is felelősséggel jár. Ezért mindenképpen figyelembe kell venni, hogy aki ezt a szakmát választotta, az tisztában van a rá háruló felelősséggel és minden bizonnyal jól akarja végezni a munkáját.

A kényes kijelentések

Van néhány mondat, amelynek kimondását – még ha úgy is gondoljuk – mindenképpen el kell kerülnünk, ha egy szerelővel akarunk kommunikációt létesíteni. Az első és legfontosabb a „ha egyetemre mentél volna, nem kellene szerelőként dolgozz”- típusú mondatok. Ez nemcsak hogy tapintatlanság, de még csak nem is igaz. Van, akinek a tanulás és a szellemi munka helyett a kétkezi munka tetszik jobban, és semmi baj nincs ezzel. Nem szabad valakit csak azért lenézni, mert más az érdeklődési köre. Ráadásul egy autószerelő is lehet ugyanannyira jó szakember, mint egy orvos. A második dolog, amelyet nem tanácsos hangsúlyozni, szintén ehhez köthető. Ez a „nem bízom benned”- típusú kijelentések sorába tartozik. Megkérdőjelezni egy szakember szakértelmét annyit jelent, mint semmibe venni a személyét és azt, amivel foglalkozott egész életében. Ha már másra bízzuk az autónkat, és nem magunk csináljuk meg, akkor hinnünk is kell abban, hogy az valóban jó kezekben van.

Az autószerelők feladata

Ha a bizalom megvan, akkor már csak az árban kell valahogy megegyezni. Természetesen ez sem olyan egyszerű dolog, sőt, sokszor hatalmas konfliktusokhoz is vezethet. Azok, akik úgy döntenek, hogy műhelybe viszik az autót, rendszerint előre szeretnék tudni, hogy mennyibe fognak kerülni a munkálatok. Ez persze érthető, viszont arra is kell gondolni, hogy amíg nem lehet tudni, hogy pontosan mi a baj, lehetetlen árajánlatot tenni. A szerelők feladata, hogy megkeressék a hibát és orvosolják a problémát, és nem az, hogy előzetesen jósoljanak és árajánlatot adjanak. Egyértelmű, hogy ez csak akkor történhet meg, ha már megvan, hogy mi okozza a problémát, megvan a megoldás, és az is kiderült, hogy mennyi időt és erőfeszítést vesz igénybe. Mindezek előtt senki nem várhatja el, hogy megmondják neki az árat. Persze azok, akik rég óta dolgoznak a szakmában, megközelítőleg meg tudják saccolni, hogy mennyi lesz, de elvárni semmiképpen nem szabad. Sokszor azonban a szerelők is nagyon rosszul kezelik az ilyen helyzeteket, mert ahelyett, hogy szépen elmagyaráznák, egyből idegesen reagálnak. Meg kell tanulnunk figyelembe venni a másik szempontjait is, nem csak a saját érdekünket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata