Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Pár dolog, amelyet semmiképp ne mondj egy autószerelőnek

Mint minden szakma űzése a mai világban, az autószerelés is felelősséggel jár. Ezért mindenképpen figyelembe kell venni, hogy aki ezt a szakmát választotta, az tisztában van a rá háruló felelősséggel és minden bizonnyal jól akarja végezni a munkáját.

A kényes kijelentések

Van néhány mondat, amelynek kimondását – még ha úgy is gondoljuk – mindenképpen el kell kerülnünk, ha egy szerelővel akarunk kommunikációt létesíteni. Az első és legfontosabb a „ha egyetemre mentél volna, nem kellene szerelőként dolgozz”- típusú mondatok. Ez nemcsak hogy tapintatlanság, de még csak nem is igaz. Van, akinek a tanulás és a szellemi munka helyett a kétkezi munka tetszik jobban, és semmi baj nincs ezzel. Nem szabad valakit csak azért lenézni, mert más az érdeklődési köre. Ráadásul egy autószerelő is lehet ugyanannyira jó szakember, mint egy orvos. A második dolog, amelyet nem tanácsos hangsúlyozni, szintén ehhez köthető. Ez a „nem bízom benned”- típusú kijelentések sorába tartozik. Megkérdőjelezni egy szakember szakértelmét annyit jelent, mint semmibe venni a személyét és azt, amivel foglalkozott egész életében. Ha már másra bízzuk az autónkat, és nem magunk csináljuk meg, akkor hinnünk is kell abban, hogy az valóban jó kezekben van.

Az autószerelők feladata

Ha a bizalom megvan, akkor már csak az árban kell valahogy megegyezni. Természetesen ez sem olyan egyszerű dolog, sőt, sokszor hatalmas konfliktusokhoz is vezethet. Azok, akik úgy döntenek, hogy műhelybe viszik az autót, rendszerint előre szeretnék tudni, hogy mennyibe fognak kerülni a munkálatok. Ez persze érthető, viszont arra is kell gondolni, hogy amíg nem lehet tudni, hogy pontosan mi a baj, lehetetlen árajánlatot tenni. A szerelők feladata, hogy megkeressék a hibát és orvosolják a problémát, és nem az, hogy előzetesen jósoljanak és árajánlatot adjanak. Egyértelmű, hogy ez csak akkor történhet meg, ha már megvan, hogy mi okozza a problémát, megvan a megoldás, és az is kiderült, hogy mennyi időt és erőfeszítést vesz igénybe. Mindezek előtt senki nem várhatja el, hogy megmondják neki az árat. Persze azok, akik rég óta dolgoznak a szakmában, megközelítőleg meg tudják saccolni, hogy mennyi lesz, de elvárni semmiképpen nem szabad. Sokszor azonban a szerelők is nagyon rosszul kezelik az ilyen helyzeteket, mert ahelyett, hogy szépen elmagyaráznák, egyből idegesen reagálnak. Meg kell tanulnunk figyelembe venni a másik szempontjait is, nem csak a saját érdekünket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!