Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Otthon is elvégezhető autó karbantartási munkák

Az autónk egyes hibáinak kijavítását, mi magunk is elvégezhetjük, mint például a hátsó lámpa cseréjét.

Az autó hátsó lámpájának cseréje

Egy nem működő hátsó lámpával tilos közlekedni. Ezért ha szükség van a cserére, azonnal kezdjünk hozzá a munkához, amit mi magunk is el tudunk végezni. Először is találjunk egy helyettesítő izzót, melyet megvásárolhatunk egy autósboltból, vagy akár egy online alkatrészüzletből. Ha pénzt szeretnénk megtakarítani, akkor érdemes „után gyártott” változatot vásárolni. Viszont a vásárlásnál óvatosnak kell lennünk, mivel lehetséges, hogy ezek az után gyártott alkatrészek, nem illeszkednek és működnek megfelelően, mint a gyártó eredeti példányai. A hátsó lámpák felszerelése két módon lehetséges. Az egyik módszernél, elkell távolítani a csavarokat. Ezek legtöbbször a hátsó lámpa burkolatán helyezkednek el. A csavarok eltávolítása után, a műanyag szegecseket vegyük ki a foglalatból. Ennél a munkafolyamatnál, csakis műanyag vagy fából készült szerszámokat szabad használni, mivel a fém megkarcolhatja a műanyagot. Ezután látható lesz a lámpa belső részének minden eleme. Most már a régi izzót kicserélhetjük az új modellre, miközben biztosítjuk, hogy a műanyag szegecs visszahúzódjon az aljzatba. A következő lépésnél, szereljük vissza a csavarokat, és már készen vagyunk a feladatunkkal.

Egy másik módszer a cseréhez

Az autó hátsó lámpájának cseréjét elvégezhetjük az úgynevezett szegecs nélküli módszerrel. Ez egyszerűbb, melyet még a tapasztalatlanok is könnyen meg tudnak csinálni. Ha még a legprecízebb módon, nagyon óvatosan szereljük, akkor is csupán, kevesebb, mint egy órát fog majd igénybe venni a munkafolyamat. Először is a lámpatesten keressük meg az anyacsavarokat, amik általában a motorházfedél vagy a csomagtartó alatt vannak, majd távolítsuk el a mély aljzatból és racsniból. Majd vegyük ki a hátsó lámpákat, miközben biztosítjuk (az előző technikával azonosan), hogy a műanyag szegecsek kijöjjenek a foglalatból. Ezután telepíthetjük az új izzót a nyitott aljzatba és csatlakoztassuk újra a lámpa részeit. Ha mindent jól elvégeztünk, az izzónak működnie kell. Ez viszonylag egyszerű feladat, de ha nem vagyunk biztosak magunkban, keressünk egy szakembert, mielőtt ez az egyszerű csere, költségessé válna. Amennyiben észrevesszük, hogy meghibásodott valamelyik lámpa az autónkon, legyen az az első, vagy hátsó, mindenképp kezdjünk neki a cserének, mivel az autóközlekedés egyik fontos feltétele, hogy ne csak nappal, de éjszaka is biztonságosan tudjunk közlekedni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata