Opel szerviz Szeged

Opel szerviz

Ha a statisztikákat nézzük, Magyarország egyik legnépszerűbb autómárkája az Opel. Egy kicsit a „mi autónk” ez is, rendre ebből fogy a legtöbb újonnan, és jól forog a használt kocsik piacán is. Ahhoz, hogy az Opelünk tartós legyen, rendszeresen szervizelni kell.

Opel – szereti az odafigyelést, a rendszeres szervizt

Sokat hallottuk a régi szlogent, miszerint az Opel sose kopik el. Azért elmondható, hogy az Opel alapból a tartós, megbízható autók közé tartozik. Viszont be kell tartani a szervizkönyv előírásait, oda kell rá figyelni, és tudni kell: megbízható, tartós autónk van. Akár jó családi járgány, akár ügyes városi kisautó, vagy éppen kiváló furgon. A sok éves tapasztalatok szerint a legtöbb típus a motorteljesítményhez képest nehéz. A másik gyakran használt érv, hogy tessék összehasonlítani a gyári fogyasztási táblázatot és a valós adatokkal. Az eltérés sokszor a lábból jön: ha nyomják azt a gázt, ugyebár.

A szervizperiódus sem szentírás

A legtöbb Opel 15 ezer kilométerenként fel kell keresse az autószervizünket. Az olaj, az olajszűrő, a légszűrő cseréje alap. Azt szervizkönyv mondja meg, hogy mikor milyen már dolgokat kell legalább ellenőrizni. Fékbetét, gyújtógyertyák, vezérműszíj, légzsákok, futómű, stabilizátorok, kormánymű – hosszú ám a lista. Az autószerviz bátran elengedni további 15 ezer kilométerre a kocsit, ha olyan az Opel állapota. Azt is tudja az autószerviz, hogy egy év után az olajat, akkor is illik cserélni, ha 15 ezer km alatt van. Ennek fényében kell értékelni a Vectra kétségtelenül vonzó 30 ezer kilométeres szervizperiódusát. Egy derék német, ha olyan a munkája és az életstílusa, le is futja évente azt a harmincast, a magyar gazda ritkábban. Ettől még az Opel legtöbb típusa a költséghatékonyan üzemeltethető autók közé tartozik.  

Árajánlat, időpont kérés

Kérem töltsön ki minden mezőt!

Opelek szervizelése

Magyarországon a használt kocsiknál a futásteljesítmény a legfőbb mutató. Pedig egy jól szervizelt, minden előírás szerint rendszeresen átvizsgált, a cserélendő alkatrészeket időben megkapó többet futott autó általános állapota jobb, mint a fele annyit futotté, ami el volt hanyagolva, kerülte az szakemberek által elvégzett állapotfelmérését. Ne hagyatkozzunk kizárólag az Opel szervizkönyvére, ellenőrizzük Opelünket műhelyben is. Ma már a számítógépben ott van, hogy mikor, milyen időközönként mit kapott az adott autó. Már ha megvolt a rendes szervizelés. Márkaszervizben, vagy minősített márkafüggetlen szervizbe, mint a szegedi prémium műhelyünk. Az Opel amúgy a közepesen megbízható autók közé tartozik. A legújabb motorok erősebbek, kifejezetten jók a környezetvédelmi mutatóik.

Opel szerviztapasztalatok

Ma viszont a sportos Insignia a legmenőbb típus, igaz, az utakon az Astra, a Vectra és a kis Corsa a gyakori. Az Omega kevésbé népszerű a kategóriájában, mint a kisebb  testvérek, De a Zafira és a Vivaro megtalálta a maga közönségét.  Az Opel autószerviz tapasztalatok és diagnosztikák szerint megbízhatóan jármű. Figyelni kell az Opelekre, a rendszeres szervizelés sokkal inkább pénztárcabarát, mint az autó elhanyagolása – és ez az Opelekre nagyon is igaz.