Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A pénztárcánk miatt bízunk továbbra is a dízelautókban?

A Volkswagen botránya ide, a Volkswagen botránya oda, a magyarok nagy része továbbra is hisz a dízelautókban – derül ki egy nyár végi felmérésből. Ahogy az is, hogy a legtöbben egyáltalán nem támogatják az ilyen járművek visszavonását a városi közlekedésből.

Nem reprezentatív, de érdekes

A Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete nemrég folytatott egy kutatást a Facebookon, amiből arra az egyértelmű következetésre jutott, hogy bizony a magyarok többsége továbbra sem utasítja el a dízelautókat. Közel 7 ezren töltötték ki azt a tesztet, amivel felmérték, hogy mi a véleményük a magyaroknak három évvel ezelőtt kirobbant dízelbotrányhoz. Az egyesület arra is kíváncsi volt, hogy megbíznak-e a Volkswagenben, illetve más német autógyárakban. 20 kérdést tettek fel ezzel kapcsolatban, a legtöbben válaszoltak is valamennyire. A szervezet kiemelte azt is, hogy nem tekintik reprezentatívnak a kutatást, de sokat elárul a magyarok hozzáállásáról a dízelhez, mint technológiához.

Csak a Volkswagen rontott

A vizsgálat szerint az emberek közel 75 százaléka azt válaszolta, hogy nem ért egyet a dízeles járművek nagyvárosokból történő kitiltásával. A kutatás megállapította, hogy a botrány nem tette tönkre a magyarok viszonyát a német autókkal. Közel négyezren írták azt, hogy töretlenül megbíznak a német márkákban. Ha csak a Volkswagenre vonatkoztatjuk a kérdést, akkor valamivel rosszabb az arány: 2900-an ugyanolyan nívójúnak tartják a céget, mint korábban, 1700-an úgy nyilatkoztak, hogy romlott a megítélésük a VW-vel kapcsolatban. A szervezet közölte, hogy a magyarok dízellel való jó viszonya leginkább az alacsonyabb fogyasztásnak köszönhető. Két hasonló paraméterekkel megáldott jármű esetében akár harminc százalékos is lehet a különbség, méghozzá a dízeles javára a benzinessel szemben. Ez egy átlagos család életében – 20-25 ezer kilométeres éves utazással – nem kevesebb, mint 200 ezer forintos spórolást is jelenthet.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

<