Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A pénztárcánk miatt bízunk továbbra is a dízelautókban?

A Volkswagen botránya ide, a Volkswagen botránya oda, a magyarok nagy része továbbra is hisz a dízelautókban – derül ki egy nyár végi felmérésből. Ahogy az is, hogy a legtöbben egyáltalán nem támogatják az ilyen járművek visszavonását a városi közlekedésből.

Nem reprezentatív, de érdekes

A Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete nemrég folytatott egy kutatást a Facebookon, amiből arra az egyértelmű következetésre jutott, hogy bizony a magyarok többsége továbbra sem utasítja el a dízelautókat. Közel 7 ezren töltötték ki azt a tesztet, amivel felmérték, hogy mi a véleményük a magyaroknak három évvel ezelőtt kirobbant dízelbotrányhoz. Az egyesület arra is kíváncsi volt, hogy megbíznak-e a Volkswagenben, illetve más német autógyárakban. 20 kérdést tettek fel ezzel kapcsolatban, a legtöbben válaszoltak is valamennyire. A szervezet kiemelte azt is, hogy nem tekintik reprezentatívnak a kutatást, de sokat elárul a magyarok hozzáállásáról a dízelhez, mint technológiához.

Csak a Volkswagen rontott

A vizsgálat szerint az emberek közel 75 százaléka azt válaszolta, hogy nem ért egyet a dízeles járművek nagyvárosokból történő kitiltásával. A kutatás megállapította, hogy a botrány nem tette tönkre a magyarok viszonyát a német autókkal. Közel négyezren írták azt, hogy töretlenül megbíznak a német márkákban. Ha csak a Volkswagenre vonatkoztatjuk a kérdést, akkor valamivel rosszabb az arány: 2900-an ugyanolyan nívójúnak tartják a céget, mint korábban, 1700-an úgy nyilatkoztak, hogy romlott a megítélésük a VW-vel kapcsolatban. A szervezet közölte, hogy a magyarok dízellel való jó viszonya leginkább az alacsonyabb fogyasztásnak köszönhető. Két hasonló paraméterekkel megáldott jármű esetében akár harminc százalékos is lehet a különbség, méghozzá a dízeles javára a benzinessel szemben. Ez egy átlagos család életében – 20-25 ezer kilométeres éves utazással – nem kevesebb, mint 200 ezer forintos spórolást is jelenthet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.