Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A pénztárcánk miatt bízunk továbbra is a dízelautókban?

A Volkswagen botránya ide, a Volkswagen botránya oda, a magyarok nagy része továbbra is hisz a dízelautókban – derül ki egy nyár végi felmérésből. Ahogy az is, hogy a legtöbben egyáltalán nem támogatják az ilyen járművek visszavonását a városi közlekedésből.

Nem reprezentatív, de érdekes

A Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete nemrég folytatott egy kutatást a Facebookon, amiből arra az egyértelmű következetésre jutott, hogy bizony a magyarok többsége továbbra sem utasítja el a dízelautókat. Közel 7 ezren töltötték ki azt a tesztet, amivel felmérték, hogy mi a véleményük a magyaroknak három évvel ezelőtt kirobbant dízelbotrányhoz. Az egyesület arra is kíváncsi volt, hogy megbíznak-e a Volkswagenben, illetve más német autógyárakban. 20 kérdést tettek fel ezzel kapcsolatban, a legtöbben válaszoltak is valamennyire. A szervezet kiemelte azt is, hogy nem tekintik reprezentatívnak a kutatást, de sokat elárul a magyarok hozzáállásáról a dízelhez, mint technológiához.

Csak a Volkswagen rontott

A vizsgálat szerint az emberek közel 75 százaléka azt válaszolta, hogy nem ért egyet a dízeles járművek nagyvárosokból történő kitiltásával. A kutatás megállapította, hogy a botrány nem tette tönkre a magyarok viszonyát a német autókkal. Közel négyezren írták azt, hogy töretlenül megbíznak a német márkákban. Ha csak a Volkswagenre vonatkoztatjuk a kérdést, akkor valamivel rosszabb az arány: 2900-an ugyanolyan nívójúnak tartják a céget, mint korábban, 1700-an úgy nyilatkoztak, hogy romlott a megítélésük a VW-vel kapcsolatban. A szervezet közölte, hogy a magyarok dízellel való jó viszonya leginkább az alacsonyabb fogyasztásnak köszönhető. Két hasonló paraméterekkel megáldott jármű esetében akár harminc százalékos is lehet a különbség, méghozzá a dízeles javára a benzinessel szemben. Ez egy átlagos család életében – 20-25 ezer kilométeres éves utazással – nem kevesebb, mint 200 ezer forintos spórolást is jelenthet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata