Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Önvezető autó? Nekünk, magyaroknak, bejön!

Az IBM megbízásából készült el az a tanulmány, mely rávilágított, hogy az autóhasználó magyar férfilakosság 79%-a szívesen vásárolna mesterséges intelligenciával ellátott, önvezető gépjárművet a jövőben. A felmérés szerint a magyarok több mint fele azzal számol, hogy a technológiát pár éven belül implementálja az összes autógyártó, és hamarosan szélesebb körben is elérhető lesz mindenki számára.

Közép-Európa is hisz benne

A kutatást nem csak hazánkban, de a környező országokban is elvégezték; többek között Lengyelországban, Csehországban és Oroszországban is felmérték, miként vélekedik a lakosság az önvezető autókról. A mesterséges intelligencia által nyújtott kényelmi szolgáltatásokhoz a legnyitottabban az oroszok és a magyarok viszonyulnak, a társadalom 63 százaléka támogatja az újításokat. A lengyelek 53, míg a csehek 56 százalékos támogatása is arról árulkodik, hogy Európában a társadalom többsége bízik a jövő technológiájában. A piackutató cég 2035 fő bevonásával, a 18 – 65 év közötti korcsoporton végezte el a felmérést, így reprezentatív a felnőtt lakosságra nézve.

Nem csak az autóipart érinti

A kutatás kitért a mesterséges intelligencia által üzemeltethető egyéb iparágakra is. A lengyelek, az oroszok és a magyarok szerint elsősorban az elektronikában lehet hasznos ez a terület, míg a csehek szerint inkább az egészségügyben. A felmérés során a magyar lakosság közel fele kijelentette, engedné, hogy mesterséges intelligencia végezze el az esetleges műtétjét; a férfiak 54 százaléka, a nők 36 százaléka bízná rá életét az új technológiára. A megkérdezettek 66 százaléka gondolja úgy, hogy az intelligens robotok remek társai lennének a magányos idős embereknek. A felmérésben résztvevők elsöprő többsége szerint a technológia hatékonyabbá teheti a mindennapos munkát, elvégzi az unalmasnak tartott rutinfeladatokat, a szolgáltatások színvonalát és értékét növeli. A közlekedést is egyértelműen segíti, tehát mérsékli a dugókat, gördülékenyebbé teszi a helyváltoztatást mind az egyéni utasok, mind a tömegközlekedők számára. A megkérdezettek szerint a házimunkát is tudná segíteni a robottechnológia. A magyar résztvevők több mint nyolcvan százaléka bízná mesterséges intelligenciára az útvonaltervezést, sőt, a legtöbb megkérdezett egyetért abban, hogy közlekedési szabálysértések esetén is bevonható legyen a technika. A felmérésben résztvevők 23 százaléka azonban tart attól, hogy a mesterséges intelligencia akár súlyos fenyegetést is jelenthet, főleg addig, ameddig az gyerekcipőben jár.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.