Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Önvezető autó? Nekünk, magyaroknak, bejön!

Az IBM megbízásából készült el az a tanulmány, mely rávilágított, hogy az autóhasználó magyar férfilakosság 79%-a szívesen vásárolna mesterséges intelligenciával ellátott, önvezető gépjárművet a jövőben. A felmérés szerint a magyarok több mint fele azzal számol, hogy a technológiát pár éven belül implementálja az összes autógyártó, és hamarosan szélesebb körben is elérhető lesz mindenki számára.

Közép-Európa is hisz benne

A kutatást nem csak hazánkban, de a környező országokban is elvégezték; többek között Lengyelországban, Csehországban és Oroszországban is felmérték, miként vélekedik a lakosság az önvezető autókról. A mesterséges intelligencia által nyújtott kényelmi szolgáltatásokhoz a legnyitottabban az oroszok és a magyarok viszonyulnak, a társadalom 63 százaléka támogatja az újításokat. A lengyelek 53, míg a csehek 56 százalékos támogatása is arról árulkodik, hogy Európában a társadalom többsége bízik a jövő technológiájában. A piackutató cég 2035 fő bevonásával, a 18 – 65 év közötti korcsoporton végezte el a felmérést, így reprezentatív a felnőtt lakosságra nézve.

Nem csak az autóipart érinti

A kutatás kitért a mesterséges intelligencia által üzemeltethető egyéb iparágakra is. A lengyelek, az oroszok és a magyarok szerint elsősorban az elektronikában lehet hasznos ez a terület, míg a csehek szerint inkább az egészségügyben. A felmérés során a magyar lakosság közel fele kijelentette, engedné, hogy mesterséges intelligencia végezze el az esetleges műtétjét; a férfiak 54 százaléka, a nők 36 százaléka bízná rá életét az új technológiára. A megkérdezettek 66 százaléka gondolja úgy, hogy az intelligens robotok remek társai lennének a magányos idős embereknek. A felmérésben résztvevők elsöprő többsége szerint a technológia hatékonyabbá teheti a mindennapos munkát, elvégzi az unalmasnak tartott rutinfeladatokat, a szolgáltatások színvonalát és értékét növeli. A közlekedést is egyértelműen segíti, tehát mérsékli a dugókat, gördülékenyebbé teszi a helyváltoztatást mind az egyéni utasok, mind a tömegközlekedők számára. A megkérdezettek szerint a házimunkát is tudná segíteni a robottechnológia. A magyar résztvevők több mint nyolcvan százaléka bízná mesterséges intelligenciára az útvonaltervezést, sőt, a legtöbb megkérdezett egyetért abban, hogy közlekedési szabálysértések esetén is bevonható legyen a technika. A felmérésben résztvevők 23 százaléka azonban tart attól, hogy a mesterséges intelligencia akár súlyos fenyegetést is jelenthet, főleg addig, ameddig az gyerekcipőben jár.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata