fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

2019-ben világszinten megáll az autógyártás növekedése

Globálisan megáll az autógyártás növekedésének üteme – ezt jelzi előre a német autóipari beszállító, a Bosch. Az okok között a dízelválságot és a kínai piac bizonytalan helyzetét említették. Bezárja amerikai gyárait a General Motors, míg a Volkswagen létszámleépítéssel végez az átszervezést.

Csökken a kínai piaci kereslet

Elsőre meglepetésnek hangzik, de több hivatalos bejelentés is megerősíti a hírt, miszerint 2019-ben megáll az autógyártás növekedésének üteme világszinten. Azaz kevesebb kocsit készítenek majd, és kevesebbet is adnak el. Ezt a legnagyobb autóipari beszállító vállalat, a Bosch képviselője is lenyilatkozta egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy náluk nincs nagy baj, valószínűleg túlteljesítik majd a piaci átlagot. A helyzet összetett, de azért két kiemelkedő gondot megneveztek a német cégnél: szerintük egyrészt továbbra is jelentős hatással van a vásárlókra a dízelválság, másrészt jelentősen visszaesett a kínai piaci kereslet, amely természetesen világszinten is érezhető hatással bír. Nem csoda, hisz Kína lakossága már csaknem másfélmilliárd embernél jár. Ez a szám, a népesség növekszik, az eladott autók száma azonban egy ideje már csökken náluk, amelyre a gazdasági problémák mellett az Egyesült Államokkal való „civakodás”, azaz az autóipart érintő kereskedelmi ellentétek, az importvámok megemelése és az ezzel járó aggodalmak mögött kell keresni a választ. Sok függ a dízeltechnológia további sorsától is, az viszont már biztos, hogy a General Motors több amerikai gyárát bezárja, az alkalmazottait pedig szélnek ereszti.

A létszámot csökkentik, a hatékonyság növelni szeretnék

Hogy jelentős a bizonytalanság, azt jelzi: a német Volkswagen visszavesz az elektromos autókat gyártó részleg létszámából, azaz kevesebb alkalmazottat foglalkoztat majd. A hír bejelentésénél azonban van egy csavar, mivel a leépítés ellenére a hatékonyságot növelni szeretnék, azaz a jelenleg is futó megtakarítási programjuk ellenére növelik az elektromos autók gyártását. Ennek központja Németországban lesz, a zwickaui, hannoveri és emdeni üzemben összpontosítják erőiket a külföldi telephelyeik kárára. A leépítéseket igyekeznek fájdalommentesen megoldani: nem kirúgásokat terveznek, hanem a nyugdíjba vonuló alkalmazottak helyeit hagyják üresen. Akár több tízezer munkahely szűnhet így meg a következő években, de pontos számot egyelőre még nem tudott mondani a cég. Többeket az elektromos mobilitással kapcsolatos átképzéssel szeretnének megtartani, erre belső programot indítottak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata