Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

2019-ben világszinten megáll az autógyártás növekedése

Globálisan megáll az autógyártás növekedésének üteme – ezt jelzi előre a német autóipari beszállító, a Bosch. Az okok között a dízelválságot és a kínai piac bizonytalan helyzetét említették. Bezárja amerikai gyárait a General Motors, míg a Volkswagen létszámleépítéssel végez az átszervezést.

Csökken a kínai piaci kereslet

Elsőre meglepetésnek hangzik, de több hivatalos bejelentés is megerősíti a hírt, miszerint 2019-ben megáll az autógyártás növekedésének üteme világszinten. Azaz kevesebb kocsit készítenek majd, és kevesebbet is adnak el. Ezt a legnagyobb autóipari beszállító vállalat, a Bosch képviselője is lenyilatkozta egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy náluk nincs nagy baj, valószínűleg túlteljesítik majd a piaci átlagot. A helyzet összetett, de azért két kiemelkedő gondot megneveztek a német cégnél: szerintük egyrészt továbbra is jelentős hatással van a vásárlókra a dízelválság, másrészt jelentősen visszaesett a kínai piaci kereslet, amely természetesen világszinten is érezhető hatással bír. Nem csoda, hisz Kína lakossága már csaknem másfélmilliárd embernél jár. Ez a szám, a népesség növekszik, az eladott autók száma azonban egy ideje már csökken náluk, amelyre a gazdasági problémák mellett az Egyesült Államokkal való „civakodás”, azaz az autóipart érintő kereskedelmi ellentétek, az importvámok megemelése és az ezzel járó aggodalmak mögött kell keresni a választ. Sok függ a dízeltechnológia további sorsától is, az viszont már biztos, hogy a General Motors több amerikai gyárát bezárja, az alkalmazottait pedig szélnek ereszti.

A létszámot csökkentik, a hatékonyság növelni szeretnék

Hogy jelentős a bizonytalanság, azt jelzi: a német Volkswagen visszavesz az elektromos autókat gyártó részleg létszámából, azaz kevesebb alkalmazottat foglalkoztat majd. A hír bejelentésénél azonban van egy csavar, mivel a leépítés ellenére a hatékonyságot növelni szeretnék, azaz a jelenleg is futó megtakarítási programjuk ellenére növelik az elektromos autók gyártását. Ennek központja Németországban lesz, a zwickaui, hannoveri és emdeni üzemben összpontosítják erőiket a külföldi telephelyeik kárára. A leépítéseket igyekeznek fájdalommentesen megoldani: nem kirúgásokat terveznek, hanem a nyugdíjba vonuló alkalmazottak helyeit hagyják üresen. Akár több tízezer munkahely szűnhet így meg a következő években, de pontos számot egyelőre még nem tudott mondani a cég. Többeket az elektromos mobilitással kapcsolatos átképzéssel szeretnének megtartani, erre belső programot indítottak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata