Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

OBD2 EOBD hibakód

Az újabb típusú autók elektronikus motorellenőrző rendszerrel vannak felszerelve. Az autó üzemeltetése során folyamatosan ellenőrzi annak működését. Ez az automatizált elektronikus adatgyűjtő és elemző rendszert hívják On Board Diagnosis (OBD), fedélzeti diagnosztikának. Az autó műszerfalán található motordiagnosztikai MIL lámpával jelzi ha hibát talált. A diagnosztikai csatlakozó, ahova a kiolvasót csatlakoztathatjuk a műszerfalon, ritka esetben a környékén található.

Európai szabványú OBD2 az EOBD

European On Board Diagnosis az európai szabályozás normáinak megfelelően beállított értékhatároknak megfelelően jelezi a károsanyag kibocsátás mértékét és az azzal kapcsolatos hibákat. Ne hagyjuk figyelmen kívül, mert adott esetben leállíthatja a motor működését. Autószervizek többsége fel van szerelve hibakód kiolvasóval és a jelzett hiba kijavításához szükséges minden felszereléssel. Az EOBD felügyeleti rendszer jelzi a környezetvédelmi berendezések hibáit, és minden más alkatrész meghibásodását, ami miatt a környezetvédelmi küszöbértékeket túllépi járművünk. Ilyen a gyújtás hiba, katalizátor hatékonysága, lambda szonda és az üzemanyag-ellátás szelepeinek állapota.

Hibakód törlése és javítása

Hol található a diagnosztikai DLC csatlakozó? OBD2 csatlakozója is kilenc helyen lehet, de ebből három a gyakori. Műszerfal középső részén a kormány alatt; műszerfal alsó részén az ajtó felől; a kormány és a középső kapcsolósor között. A komputeres diagnosztika során a hibakód törlése után a tényleges törlődés akkor lesz engedélyezett, ha a jelzett hiba negyven motor felmelegítési cikluson át sem jelenik meg újra, azaz ki lett javítva. A Kovács Autószerviz Szegeden minden hiba kijavítására felkészülten, teljes motordiagnosztikai felszereltséggel várja ügyfeleit.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.