Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Önindító hiba javítása

Önindító hiba esetén az autó indulásképtelen, mivel az alkatrész az autóakkumulátorból szerzett indítóáram segítségével forgatja meg a főtengelyt. Hatására a motor beindul és járni kezd. Az önindító javítása vagy cseréje előtt viszont érdemes meggyőződni az akkumulátor állapotáról, elektromos hálózat működéséről. Ha autóvillamossági ismeretek híján még megfelelő mérőműszereink sincsenek, akkor ajánlott az autószerviz meglátogatása, vagy egy autószerelő ismerősünk felkeresése. Házilag az autó akkuját önindító csatlakozó pontjait lemérhetjük. Új vagy felújított önindító házilag történő cseréje után tapasztaljuk, hogy működésképtelen a cserélt alkatrész, akkor a garancia csak akkor érvényes, ha autószerviz által jegyzőkönyvezett az autószerelés. Egy kis diagnosztika házilag még egyszerű.

Hogyan teszteljük az önindítót házilag?

Tegyük üresbe a váltót, kapcsoljuk be a fényszórókat és ellenőrizzük fényerejüket. Ha néhány másodpercen belül elhalványul a fényerejük, akkor az akku merült, töltsük fel és próbáljuk újra beindítani az autót. Ha a fényszórók fénye indításkor sem változnak, akkor az áram nem jut el az önindítóhoz. Viszont ha indításkor a fényszórók elhalványulnak, akkor valóban az önindító hibásodott meg. Az önindító cseréje lehetséges felújított önindítóra is a Kovács Szerviz üzletében, de csak abban az esetben, ha sérülésmentes és nincs szétszerelésnek nyoma. Ezért érdemes autóvillamossági szerelőre bízni, kérjen időpontot autószervizünkben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.