Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyek, ha hangos a kerékdob?

Miért lehet hangos a kerékdob? Új autóknál előfordul, hogy a gyártók figyelmen kívül hagyják az utastérben hallható hangokat. Régi autók esetében elképzelhető az alkatrészek elöregedése, vagy a fékdob belsejében kimozdult, letört alkotó elemek valamelyike okozza a zavaró zajt. A fékrendszer meghibásodása esetén mindenféleképpen menjen el műhelyünkbe fékjavításra. Viszont ha gyárilag hangos a fékdobunk, akkor gyűrjük fel az ingujjat és nézzük meg mit tehetünk autónk fékjével házilag, hogy az autóvezetés élményét semmi ne károsítsa.

Hangszigetelés az autó utasterében

Mivel a kerekek érintkeznek az úttal, így azok keltik a legtöbb zajt. Ez autószőnyeg hiányában jelentősen tapasztalható. Célszerű vastag és a lehetőségekhez mérten nagy mérető autószőnyeget vásárolni utasterünkbe. Legjobb hangszigetelésű szőnyeg, ami butil kaucsuk alapú keverékből készült. A butilkaucsuk alapú keverékek jól ellenáll a környezeti hatásoknak, zsíroknak és lúgos szennyeződéseknek. Leginkább azonban kis gázáteresztő képessége miatt használják. A padlókárpit alatt filc szerű hangszigetelés van, de ez is idővel elöregedik, vagy gyárilag vékony. Ürítsük ki az utasteret és bitumenlappal vonjuk be végig alul. Erre tegyünk minél vastagabb filcszőnyeget és borítsuk be mindenhol, a tűzfal áttöréseknél is. Ellenőrizzük van-e lyuk a szigetelésben, ezeket is pótoljuk. Sokat számít, ha a kerekek mögött van kerékjárat borítás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.