Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Vadállatok, vadveszély elkerülése az utakon

Feltételezhetőleg kizárható, hogy sok embernek jut manapság eszébe, hogy vacsorára vadnyulat gázoljon magának valamilyen erdei úton. A kisördög azonban bujkálhat és okos embereknek is vannak néha buta ötleteik. Ne vegye senki magára, de elmondjuk: vadat szándékosan elgázolni ugyanolyan szabálysértés, mintha bármilyen más balesetet okoznánk készakarva. A cikk-cakkban futó préda üldözése tragikusan, az árokban, vagy egy szembe jövő kamion alatt érhet véget, de mindenképp egy törött szélvédő lehet a jutalma. Erről ennyit, mert sokkal általánosabb problémát jelentenek a véletlenül bekövetkező vadgázolásos balesetek.

Hogyan viselkednek az utakon a vadak?

A vad, legyen az nyúl, róka vagy nagyobb állat, vaddisznó, őz, szarvas, félve lépked az aszfalton, a viselkedése egészen kiszámíthatatlan, amit csak tovább ronthatunk, ha hangjelzéssel, vagy fénykürttel akarjuk őket elriasztani, mert az ilyenkor jellemző viselkedés a kőbálvánnyá merevedés, vagyis inkább marad az állat, mintsem, hogy elmenekülne. Az őzek és a szarvasok esetében jellemző, hogy csordában járnak, ezért egy állat felbukkanása esetén azonnal fékezni kell. Nagy valószínűséggel jönni fog a többi is, és azok vakon követik az elől menőket, tehát azokat ne gázoljuk el.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.