Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit csináljunk vadgázolás esetén?

Vadállat felbukkanása esetén a hirtelen fékezés, és az ütközés minden áron való elkerülése is lehet rossz megoldás. Az ilyen reakció bizonyos esetekben sokkal veszélyesebbek, mint az ütközés az állattal. Egy őz vagy egy szarvas felbukkanásakor számítsunk a többire, ne próbáljuk elkerülni az elsőket. A helyes viselkedés a lassítás és ha az állat előttünk reked, akkor inkább az ütközés vele. Ha elgázoltuk, akkor meg kell állni. Egyrészt az állat sérülése miatt, amennyiben az úton fekszik, másrészt, mert az autónkba is keletkezhetett olyan kár, ami lehetetlenné teheti a biztonságos továbbhaladást. Ilyenkor értesíteni kell a rendőrséget és a vadásztársaságot. A rendőrséget főleg azért, mert tőlük tudhatjuk meg a vadászok telefonszámát. Erre egyrészt a kárrendezés miatt van szükség, ugyanis egy-egy elgázolt állat értéke akár az egymillió forintot is elérheti, másrészt pedig a sérült és elmenekült vadat fel kell a vadászoknak kutatniuk, hogy a megszabadítsák a szenvedésétől.

Ki fizeti meg a kárt vadbaleset esetén?

A kérdést az dönti el, hogy ki felel a balesetért. A vadásztársaság felel azért, hogy a vad az útra tévedt? A jog álláspontja az, hogy a vad normális viselkedése, hogy felmegy a közútra a vadállat, mivel az ember közutakkal szeli keresztbe-kasul az állatok élőhelyeit. A vadásztársaság, erdészet csak azért felel, ha az útra hajtották a vadat, vagy közelbe etetőt helyeztek ki, amelyet az úton keresztül érhetnek el az állatok. Az autóban keletkezett kár megtérítésére alapesetben az autós Casco biztosítása az egyetlen megoldás, mert a vadásztársaságoknak rendszerint nincs biztosításuk a vadak okozta károkra, és az ellenük indított perek hosszadalmasak és két esélyesek. Másik fontos dolog amit tenni kell, hogy ne nyúljunk semmihez, rendőrt hívunk, jól látható képeket készítünk az esetről. A rendőrség felkeresi a helyi erdészetet, vadásztársaságot és megállapítja a helyszínen, hogy sofőr a KRESZ hatályos szabályait betartott. Érdemes óvatosan vezetni, ahol a vadveszélyt tábla jelzi, de mindenütt, ahol állatok bukkanhatnak fel. Mert ha biztosító úgy ítéli, akkor húzós lesz az autószerviz díja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata