Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan tároljuk az utánfutót télen?

A nyáron olyan sok szép élmény forrása, amit a nagymama tud a legjobban eltenni, bár kevésbé bonyolult dolog megőrizni a jövő nyárig. Mielőtt eltennénk jövőre, alaposan ki kell tisztítani, le kell mosni, főleg belül, de persze kívül is. Aztán a lehető legjobban megszárítani és belül kiszárítani. Bizonyos, érzékeny, értékes, vagy a nedvességet, a hideget kevésbé tűrő alkatrészeit érdemes a garázsba, de akár a lakásba is bevinni. Úgy kell bezárni, hogy a levegő eközben is átjárhassa, mert, ha nagy hőmérséklet különbség alakul ki a benti és a kinti levegő között, akkor párásodás és penészedés léphet fel. Mivel az utánfutókat is műszaki vizsgáztatni kell, ezért érdemes figyelni az állapotára.

Mivel takarjuk le?

Amikor mindent kivettünk belőle, amit ki kellett és szép tisztára varázsoltuk, le lehet a kemping utánfutót gondosan takarni. Két szempontra nagyon ügyeljünk. A ponyva, amit erre használunk, mindenképpen jól zárjon, védjen az eső és a hó ellen, de – ahogy mondani szokták – lélegezzen, tehát engedje át a levegőt, mert a ponyva alá szorul pára nagyon sok kárt tehet és általában a gombásodás, a penészedés első számú forrása is ez szokott lenni. Feltételezve, hogy az utánfutó védett helyen van s más megoldás híján, akár kicsit nyitva is hagyhatjuk az ajtaját a jó szellőzés érdekében.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.