Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nincs mese: drágulás jön az autópiacon

Eladó autók sokasága

Az autópiac változásait lehetetlen előre látni, jóslásokba azonban bátran bocsátkoznak a szakemberek. Ezek alapján szinte biztos, hogy 2021-ben némi drágulás lesz tapasztalható hazai és nemzetközi szinten egyaránt, amelyre a körülmények ismeretében számítani lehet.

Mi vár ránk a 2021-es évben?

Ami az ingatlanok piacát illeti, sokan várnak a 2021-es évre, illetve a megjósolt árzuhanásra. Ez egyelőre csak egy vízió, hisz a koronavírus-járvány által átalakított világunkban láthatjuk, hogy egyik napról a másikra is jöhet olyan drasztikus változás, ami minden a feje tetejére állít. Az autópiac esetében azonban már a kiindulás sem kecsegtet árcsökkenéssel, sőt szakértők szerint biztosan növekedéssel kell tervezni 2021-re. A pontos számot nehéz megjósolni, mindenesetre a Világgazdaság három és öt százalék közötti növekedésről írt elemzésében. Mi ennek az oka? Egyrészt változik a forint árfolyama, és nem a jó irányba, amely hatással van a nemzetközi autópiac magyar érdekeltségeire. Másrészt a kereslet tavaly jelentősen visszaesett, hazánkban 18,5 százalékkal csökkent az autókereskedelem mértéke, ez a szám a nemzetközi összevetésben ráadásul nem is kiugró. Mit tehet ilyenkor egy gyártó? Megpróbál árat emelni, abban bízva, hogy aki amúgy is venne autót, azt nem ijeszti meg némi árnövekedés, akinek pedig nem jut rávaló, azt nem ez ijeszti el a vásárlástól.

Hogyan hat az elektromos piacra a jelenlegi helyzet?

Érdekes hatása van a korábbi és jelenlegi kormányzati támogatásoknak is, amelyek egyrészt az elektromos autózás hazai népszerűsítésére, másrészt a nagycsaládosok autóbeszerzésére vonatkoznak. Utóbbi egyértelműen élénkítő hatással bír, azaz növeli a vásárlási kedvet egy bizonyos szegmensben – éppen ezért ezekben az áremelés sem jár elriasztó erővel. Az elektromos autózással más a helyzet, itt ugyanis szakaszosan érkeznek a pályázható támogatások, emiatt sokan a kivárást választották. Mivel a korábbi bejelentések már nem aktuálisak, azaz minden forrás kimerült, az viszont látható, hogy a nemzetközi trendek és a magyar törekvések is a közlekedés zöldítését szolgálják, jelenleg patthelyzet alakult ki. Aki szeretne spórolni, megvárja a következő pozitív bejelentést, pályázati lehetőséget, emiatt azonban nem olyan arányban mozdul előre az elektromos piac, mint amit a kereslet indokolna. Végezetül még egyszer meg kell említenünk a koronavírust, mint befolyásoló tényezőt, amelynek gazdasági hatásai annyira kiszámíthatatlanok, hogy erőteljesebb árszabásra késztethetik az autógyártókat minden szegmensben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata