Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem vicc: 2035-től leállíthatják a hagyományos autók forgalomba helyezését

Futurisztikus autó

Környezettudatosság, elektromos meghajtás, megújuló energia – ezek a leghangosabb vezérszavak az autóiparban, amelyekhez önszántából vagy kényszerből, de folyamatosan alkalmazkodik minden piaci szereplő. A legújabb ötlet, hogy 2035 után nem lehet majd hagyományos meghajtású kocsikat forgalomba helyezni. Erre az Egyesült Államokban és Európában is erős a törekvés.

A változásé a jövő

Évek óta téma az autóiparban a környezetkímélő és az elektromos meghajtás térhódítása. Mellette és ellene is sok érvet sorakoztattak fel, ám teljesen egyértelmű, hogy efelé halad az iparág, ezen pedig változtatni aligha lehet. A változás azonban nem lesz gyors, illetve nem lesz könnyű sem. Elő kell segíteni, amelynek első lépése a megfelelő minőségű, hatótávolságú, valamint elérhető vételárú elektromos meghajtású kocsik kínálatának megteremtése. Ebben haladunk előre, hiszen szinte az összes autógyártó elkezdte fejleszteni elektromos kontingensét. Szintén fontos, hogy a világszerte látott mintához hasonlóan például hazánkban is léteznek állami támogatások az ilyen autók beszerzésére, ez is ösztönzi a népet az újdonságok kipróbálására. Nem kérdés, hogy hamarosan elérkezünk a tiltások időszakához, hiszen csakis ezekkel lehet a környezetszennyező modelleket kivezetni a forgalomból. Nagyvárosokban már hoztak olyan rendelkezéseket, amelyek kitiltják a nem megfelelő dízelüzemű kocsikat bizonyos helyekről. Ennél azonban átfogóbb változás is lóg a levegőben.

Emlékezetes dátum lehet 2035

Egyre hangosabb az ötlet, miszerint 2035-től teljesen leállítanák a hagyományos meghajtású kocsik forgalomba helyezését. Ezt a tervet először az Egyesült Államokban, közelebbről Kalifornia államban mondták ki, majd a közelmúltban az európai autóiparban is felütötte a fejét. Egy német kongresszuson tűzték napirendre, hogy találjanak egy dátumot, amikortól tilos lesz a fosszilis energiát használó belső égésű motorral működő autók forgalomba helyezése. Ezt az ötlet támogatói az éghajlatváltozás elleni harc nagyon fontos lépésének tekintik, a környezet megóvásának egyik legfontosabb részeként emlegetik. A törekvés az, hogy csakis olyan gépjárművek szaladgáljanak majd az utakon, amelyek nem bocsátanak ki üvegházhatású gázokat. Ide tartoznak egyébként a környezetkímélő belső égésű motorral működő személygépkocsik is, amelyeket tovább kell fejleszteni. Ehhez persze további innováció kell, muszáj bővíteni, modernizálni a töltőinfrastruktúrát, keresni az új meghajtási technológiákat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata