Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatjuk, melyik a legnépszerűbb használt autó Magyarországon

Ezüst színű Opel Astra

A 2020-as év különleges a koronavírus-járvány és az azzal járó karantén miatt, amely hatással volt a használt autók piacára is. Ennek ellenére ez a szegmens továbbra is erős, még akkor is, ha némi visszaesés tapasztalható volt az első nyolc hónap részletes statisztikáiban. A legnépszerűbb használt autó hazánkban az Opel Astra.

Visszaesés tapasztalható, de nem jelentős

Amikor beütött a koronavírus-járvány, a karanténnak „köszönhetően” szinte minden leállt hazánkban, így volt ezzel a használt autók piaca is. Az emberek egy része kimozdulni is félt, értelemszerűen így az autóvásárlási kedv ugyancsak alábbhagyott. Ehhez hozzájárult, hogy senki nem tudta, hogyan alakul majd az anyagi helyzete, cégek zártak be, állások szűntek meg egyik pillanatról a másikra. Ezt a válságot is túlélte azonban az autópiac, ezt mutatja a DataHouse közelmúltban közzétett adatsora, amely az év első kétharmadát, azaz a januártól augusztus végéig tartó időszakot elemezte. Ne feledjük, hogy ezalatt szinte végig velünk volt a koronavírus-járvány, talán csak a januárt nem befolyásolta a speciális helyzet. Érdemes tudni, hogy a 2019-es rekordév volt a használt autók adásvételeit tekintve, akkor az első nyolc hónapban 527 ezer ilyen gépjármű cserélt itthon gazdát. Ehhez képest üdítő adat, hogy 2020-ban 511 ezer tulajdonoscserét regisztráltak, ami csupán 3 százalékos visszaesést jelent. Az új autók eladásánál egész más a helyzet, ebben a szegmensben drasztikus, 25 százalékos a visszaesés 2019-hez képest.

Az Opel Astra a legnépszerűbb

Ez a kedvező adat annak köszönhető, hogy a tavaszi teljes leállás után a nyáron szinte megőrült a piac, mindenki bepótolta az elmaradt vásárlását. Azt azért fel lehet fedezni a számokon, hogy az alacsonyabb árkategóriájú kocsikra volt elsősorban kereslet, ez jelzi, hogy a bizonytalanság ott van a magyarok fejében, lelkében. Ha viszont kell az autó, akkor beszerzik azt honfitársaink, legfeljebb lejjebb adnak az igényekből, és nem kockáztatnak. És hogy melyek voltak a legnépszerűbb modellek? Nem lesz meglepetés, a listán olyan kocsikat találunk, amelyek a hétköznapjaink részei, folyamatosan látunk ilyeneket az utcán. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az Opel Astra került, ebből 31 ezer 400 darabot adtak el használtan 2020 januárja és augusztusa között itthon. A második helyen „a mi autónk”, a Suzuki Swiftje található szintén tekintélyes, 26 ezer 600-as darabszámmal, a harmadik pedig a Ford Focus lett. Lecsúszott a dobogóról, de népszerű volt a Volkswagen Golfja és Passatja, illetve a 3-as BMW, valamint az Opel Corsa is sűrűn váltott gazdát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata