Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatjuk, melyik a legnépszerűbb használt autó Magyarországon

Ezüst színű Opel Astra

A 2020-as év különleges a koronavírus-járvány és az azzal járó karantén miatt, amely hatással volt a használt autók piacára is. Ennek ellenére ez a szegmens továbbra is erős, még akkor is, ha némi visszaesés tapasztalható volt az első nyolc hónap részletes statisztikáiban. A legnépszerűbb használt autó hazánkban az Opel Astra.

Visszaesés tapasztalható, de nem jelentős

Amikor beütött a koronavírus-járvány, a karanténnak „köszönhetően” szinte minden leállt hazánkban, így volt ezzel a használt autók piaca is. Az emberek egy része kimozdulni is félt, értelemszerűen így az autóvásárlási kedv ugyancsak alábbhagyott. Ehhez hozzájárult, hogy senki nem tudta, hogyan alakul majd az anyagi helyzete, cégek zártak be, állások szűntek meg egyik pillanatról a másikra. Ezt a válságot is túlélte azonban az autópiac, ezt mutatja a DataHouse közelmúltban közzétett adatsora, amely az év első kétharmadát, azaz a januártól augusztus végéig tartó időszakot elemezte. Ne feledjük, hogy ezalatt szinte végig velünk volt a koronavírus-járvány, talán csak a januárt nem befolyásolta a speciális helyzet. Érdemes tudni, hogy a 2019-es rekordév volt a használt autók adásvételeit tekintve, akkor az első nyolc hónapban 527 ezer ilyen gépjármű cserélt itthon gazdát. Ehhez képest üdítő adat, hogy 2020-ban 511 ezer tulajdonoscserét regisztráltak, ami csupán 3 százalékos visszaesést jelent. Az új autók eladásánál egész más a helyzet, ebben a szegmensben drasztikus, 25 százalékos a visszaesés 2019-hez képest.

Az Opel Astra a legnépszerűbb

Ez a kedvező adat annak köszönhető, hogy a tavaszi teljes leállás után a nyáron szinte megőrült a piac, mindenki bepótolta az elmaradt vásárlását. Azt azért fel lehet fedezni a számokon, hogy az alacsonyabb árkategóriájú kocsikra volt elsősorban kereslet, ez jelzi, hogy a bizonytalanság ott van a magyarok fejében, lelkében. Ha viszont kell az autó, akkor beszerzik azt honfitársaink, legfeljebb lejjebb adnak az igényekből, és nem kockáztatnak. És hogy melyek voltak a legnépszerűbb modellek? Nem lesz meglepetés, a listán olyan kocsikat találunk, amelyek a hétköznapjaink részei, folyamatosan látunk ilyeneket az utcán. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az Opel Astra került, ebből 31 ezer 400 darabot adtak el használtan 2020 januárja és augusztusa között itthon. A második helyen „a mi autónk”, a Suzuki Swiftje található szintén tekintélyes, 26 ezer 600-as darabszámmal, a harmadik pedig a Ford Focus lett. Lecsúszott a dobogóról, de népszerű volt a Volkswagen Golfja és Passatja, illetve a 3-as BMW, valamint az Opel Corsa is sűrűn váltott gazdát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!