Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem jön be a használt autógumi a magyaroknak

A jó vagy rossz idő beköszöntével mindig beindul a roham a gumiszervizekben, ahol időszakonként mintegy 1 millió új abroncs talál gazdára. A kiválasztás során leginkább a teszteredmények és az ár számít a magyar autósoknak.

Egyre több a négyévszakos

A nyári abroncsot vásárlók közül megkérdezett emberek 72%-a rendelkezik téli és nyári abronccsal, 4%-uk pedig a bármilyen időjárási körülményben alkalmazható négy évszakos gumival – ez a csoport pedig évről évre csak növekszik. A csere kapcsán mindig terítékre szokott kerülni az aktuálisan lecserélt abroncs alaposabb ellenőrzése is. Ilyenkor szoktak kiderülni az olyan abnormális kopásminták is, amiket a helytelenül beállított futómű, a rossz lengéscsillapító vagy akár a nem megfelelő guminyomás eredményezhet. Ezekben az időszakban mintegy egymillió új abroncs kerül eladásra, ugyanakkor a magyar autósok többsége nem bizonyul márka hűnek. A kutatásból kiderül, hogy a legfontosabb szempont a kiválasztásnál a nemzetközi teszteken szerzett értékelés. Fontosnak számít még az ár, de a márka is, míg utolsóként az EU-matrica jelölései. Évről évre csökken a használt gumit vásárlók aránya.

Nem vesznek használtat

A tesztalanyok 2/3-a még soha nem vásárolt, és a jövőben sem akar használt gumit venni. Viszont minden harmadik autósnak volt már kellemetlen tapasztalata használt abronccsal. Közülük is kb. minden második személy árulta el, hogy nagyon megbánta, mert végül drágábbra jött ki, s még biztonságos sem volt. Az Automax kutatása szerint az itthon beszerezhető olcsó használt abroncsok döntő többsége külföldön már újrafeldolgozásra várónak ítélt abroncsok behozatalából származik, vagyis alapból már selejt. Ezen a téren az egyetlen járható út talán, ha magánszemélytől vesszük meg, de ebben az esetben is nagyon figyelmesnek kell lennünk. Pl. ne dőljünk be az olyan hirdetéseknek, melyekben 30%-os abroncsot kínálnak, mert az tuti, hogy átverés. Inkább az olcsó árkategóriában keressünk új, 0 kilométeres abroncsot.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2022.12.27-től 2022.12.30-ig ZÁRVA tart. Az utolsó nyitvatartási nap az évben 2022.12.23. 2023.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata