Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem gyárt több dízel személyautót a Toyota

Hivatalosan is megerősítették, hogy a Toyota megkezdi dízel személyautóinak kivezetését az európai piacról. A vállalat a jövőben hibrid és más zöld hajtásláncokra koncentrál.

2025-ig teljesen eltűnhetnek a benzin és dízel üzemű járművek

6 évvel ezelőtt az újonnan eladott dízel járművek százaléka 30 volt, 2017-ben viszont már csak 15% volt ilyen üzemű. Ezzel párhuzamosan azonban növekszik az érdeklődés a hibridek iránt. Ez részben a Volkswagen-csoportnál kitört dízelbotránynak is betudható, amelynek az egyik legnagyobb „nyertese” pont a Toyota volt. A cég még tavaly év végén közölte, hogy 2025-ig tervezik véglegesen leállítani a benzin- és dízelüzemű autók gyártását, s azt követően kizárólag hibrid, hidrogén meghajtású vagy elektromos autókat dob majd a gyártószalagra.

Természetesen itt is gazdasági érdek volt a döntő érv

Már ismeretes, hogy a világ nagyvárosai bejelentették, záros határidőn belül ki akarják tiltani központi területeikről a dízeles autókat, míg más városokban plusz díjakat rónának ezekre a járművekre. Az eddigi egyik legnagyobb büntetés az volt, amikor a német legfelsőbb bíróság meghozta ítéletét, miszerint a szennyezettebb nagyvárosok kitilthatják saját hatáskörben a dízeleket, ha máshogy már nem bírják a levegő szennyezettségét határértéken belül tartani. A Toyotát természetesen leginkább gazdasági érvek mozgatták, mivel a dízel autók eladási száma jelentősen visszaesett az előző években. Ezzel szemben a hibridek népszerűsége fokozatosan növekszik; ezek teszik ki az autógyártó európai eladásainak 41%-kát. Emellett az eladott darabok száma tavaly 38%-kal múlta felül a 2016. évit. A dízel meghajtású járművek „kivonása a forgalomból” azt jelenti a gyakorlatban, hogy az új modellek nem lesznek kaphatóak ilyen meghajtással, mialatt a már legyártottakat lépésről-lépésre vezetik ki a piacról. A döntés azonban csak a személyautó-választékot érinti.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.