Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Elvakítja a nap? Itt az intelligens ablaküveg!

Már dolgoznak a szakemberek egy olyan intelligens ablaküvegen, amely automatikusan elsötétíti az ablakokat, ha kedvezőtlen a nap állása, és az erős fény elvakítja a vezetőt. A jövő technológiájával nem csak a fénytől óvhatjuk meg magunkat és az autót: a funkció manuálisan is vezérelhető, ha a kocsi áll, azaz nem lesekedhet senki a műszerfalunkra.

Nem kell többé hunyorogni, ha nappal szemben vezet

Intelligens ablaküveget fejleszt a Continental AG vezető német autóipari konszern. Az Intelligent Glass Control csapatuk célja, hogy újabb funkciókkal lássa el a gépjármű ablakait – például egy olyannal, amely automatikusan elsötétíti azokat, ha kedvezőtlen a nap állása, és az erős fény elvakítja a vezetőt. A nagy előnyt a projektcsapat szerint nem csak az elvakítással szembeni védelem jelenti, hanem a magánszféra védelme, továbbá még az is, hogy nyáron hűvösebb van az autóban. Ráadásul a személyes tárgyak is védelmet élveznek a kíváncsiskodó tekintetekkel, a tolvajokkal vagy éppen a nap sugaraival szemben.

Automatikusan és manuálisan is működtethető

Hogyan működik? Egy speciális fóliának köszönhetően az ablaküvegek menet közben automatikusan alkalmazkodnak az észlelt fényviszonyokhoz. A funkció emellett manuálisan is vezérelhető abban az esetben, ha az autó áll. Nem kérdés, hogy az intelligens ablaküvegek így jelentősen fokozzák majd a biztonságot és a kényelmet az autóvezetők számára. A technika az építőiparban már bevált: az óriási ablakok sok fényt engednek az épületbe, ám ezzel egyidejűleg elég hőt is ahhoz, hogy megemeljék a hőmérsékletet, ami növeli a hűtési költségeket. A maguktól sötétedő, irányításra opálossá váló üvegű ablakok azonban megoldást jelentenek erre a problémára. Sőt az ablak lehet opálos egyetlen kattintással, azaz manuálisan is, erre a felületre pedig aztán könnyedén kivetíthetünk tetszés szerint játékokat és filmeket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú ber