Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem indult az akksi, lekéstük a vizsgát – tegyen érte, hogy ez ne fordulhasson elő!

Ha az ember késett már le vizsgát vagy fontos tárgyalást, mert a fagyos reggelen nem indult az akkumulátor, nem kell felhívni a figyelmét, hogy jön a tél. Tudja magától is, és igyekszik kideríteni, bírni fogja-e az akksi. Aki meg nem, annak eláruljuk, mihez kezdjünk az akkumulátorral a téli időszakban.

Ha kicsit is gyenge láncszem, cseréljük le!

Abban mind megegyeznek: fontos, hogy tudjuk, mennyi idős az alkatrész. Ha már nagyon öreg, ne kockáztassunk, cseréljük le! Talán kibírna még egy telet, talán nem – és akkor is érdemes gyanakodni, ha a hidegebb reggeleken nehezebben indul el az autó. A kémiai reakciók, amelyek elvén az akkumulátor működik, egyébként is lelassulnak hidegben, tehát alapból nehezebben indul az autó. Ha négy évnél idősebb az alkatrész, már nincs sok esély rá, hogy utántöltéssel formába tudjuk hozni – cseréljük le inkább! Ha még „fiatal”, bízzuk ezt a műveletet szervizre!

Érdemes a szakszervizben átnézetni az elektromos rendszert, megméretni a feszültséget is, és ha alacsonyabb a kívánt értékeknél, a telet már ne töltse autónkban az akkumulátor! Mielőtt újra cseréltetjük, nézzünk utána, pontosan milyenre van szükségünk – ugye, milyen jó, hogy annak idején eltettük a papírjait? Pár milliméter eltérés már elég, hogy ne tudjuk használni.

Ne csak a belső miatt aggódjunk!

Azt gondolnánk, hogy minél többet használunk valamit, annál gyorsabban kopik, öregszik el – nem így van ez az akkumulátornál. Ez esetben ugyanis csökkenti az élettartamot, ha ritkábban használják az autót. Ne is gondoljunk arra, hogy úgyis alig ülünk benne, biztos nem lehet baja! Lehet, és minden szál hajunkat ki fogjuk tépni, ha emiatt késünk le egy fontos megbeszélést. Apropó, az alkatrészt ne hagyjuk lemerülni! Beszerezhetünk egy csepptöltőt például, amely álló helyzetben a maximális szintig tölti az akksit, aztán kikapcsol. De lehet már kapni akkumulátortöltő-karbantartó készüléket is, amellyel egészen sok mindent elvégezhetünk otthon.

Nézzük át a külsőt is, ne csak a belső miatt aggódjunk! Tiszták a pólusok? Látszik valahol a felületen sérülés, korrodálódás? Rendben vannak a kábelek, csatlakozók, saruk, semmi sem rozsdás? Rendben van a kábelek szigetelése is, nem lesz rövidzárlat az autókázás vége?

Plusz egy ötlet: nyáron is nagyon kell rá ügyelni, hogy ne maradjon bekapcsolva elektromos eszköz az autóban, amelyet leállás után az akkumulátor lát el energiával, de télen ez különösen fontos. Leggyakrabban a lámpa marad bekapcsolva, egy-két nap alatt le is szívja az akksit. Kivétel persze a riasztó. Nagyobb a bosszúság, ha eltűnik az autó reggelre, mint ha nem indul el.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata