Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Milyen lett a Kia Ceed harmadik generációja?

Az idei év tavaszán elkészült a Szlovákiában gyártott Ceed legújabb nemzedéke, ami az előző változatok külső dinamizmusát is felülmúlja. Az eredmény első pillantásra egy elegáns, mégis sportos formaterv.

A Cee’d-, vagy Ceed-sztori

A Cee’d hivatalos bemutatása a 2006-os Párizsi Motor Show-n történt meg, és még ebben az évben elkezdődött a gyártása északi szomszédunknál. Azóta közel 1,3 millió darab autó gurult le a futószalagról. Csak a második szériából 640 000 darabot tudtak értékesíteni, a jubileumi egymilliomodik Cee’d egy holland vásárlóhoz került. Közben tesztelők és vásárlók által is számos elismerésben részesült világszerte. Svédországban és Görögországban is megválasztották az Év autójának. A remekbe szabott futóműnek, a kiváló felszereltségnek és a magyar Kovács Miklós által tervezett formának köszönheti, hogy ez a modell lett a koreai márka legsikeresebb darabja Európában. Az új modell teljes egészében az európai utakra készült, ezt jelzi, hogy a kocsi nevének írása is megváltozott, ugyanis innentől Cee’d helyett a Ceed írásmód lesz használatos. A típus elnevezése egyébként egy mozaikszót takar, ami a Community of Europe and European Design (európai közösség és európai dizájn) szavak kezdőbetűiből tevődik össze. A harmadik generáció csakúgy, mint az első kettő, a frankfurti formatervező iroda kutatás-fejlesztési részlegén született, Gregory Guillaume európai formatervezési igazgató és Peter Schreyer formatervezésért felelős alelnök irányítása alatt, a gyártás a zsolnai Kia gyárban történik. A modell debütálására, a márciusi Genfi Autószalon szolgált helyszínűl, értékesítése nem sokkal a bemutatás után el is kezdődött.

A vásárlók igényeiről nem megfeledkezve

Az új Ceed valamivel alacsonyabb és szélesebb az előző generációnál, az utastér is hátrébb lett tolva, ezáltal kicsit sportosabb külsővel lett felruházva. Nem csak a külső megjelenés, hanem a tulajdonosok egybehangzó véleménye alapján is dinamikusabb lett. A vállvonal az eddiginél vízszintesebb síkon fut, ez további erőt és lendületet kölcsönöz. A hátsó ajtókon elhelyezett légelterelő még masszívabb megjelenést biztosít az új modellnek. A hátulra felszerelt LED-es nappali helyzetjelzők is az újdonság erejével hatnak. A vásárlók 12-féle szín közül válogathatnak. A keréktárcsák közt is nagy választék mutatkozik: a modell megvásárolható 15 colos acél keréktárcsával, 16 colos acél vagy könnyűfém, illetve 17 colos kéttónusú Diamond Cut könnyűfém keréktárcsával is. Az európai sofőrök igényeit és a változatos útminőséget maximálisan szem előtt tartva került kialakításra az előző generációnál is fejlettebb futómű.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.