Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Néhány tanács a biztonságos vezetéshez

Napjainkban már korántsem olyan egyszerű megszerezni a hajtási engedélyt, mint régebben, főleg abban az esetben nem, amikor az ember egy nagyobb, zsúfoltabb városban él, és ott is kell gyakorolnia, vizsgáznia. Hogyha ez az eset áll fenn, akkor elengedhetetlen az órákon való részvétel, odafigyelés, és persze az elővigyázatosság a vezetések és vizsgák alatt.

Miket kell megjegyeznünk?

Ha valaki sofőriskolába iratkozott, akkor biztosan szembesült már azzal a jelenséggel, hogy nagyon sok olyan dolgot kell megtanulnia és elsajátítania az elméleti órák során, amelyekre nincs is szüksége. Viszont, amikor már sofőr lesz belőle, egyből látni fogja, hogy ez nincs így. Az elméleti órákon elsajátított tudás nagyon sok esetben lehet a segítségünkre, főleg akkor, hogyha azt akarjuk, hogy az utunk biztonságban teljen, és nem csak a saját magunk javára akarjuk ezt, hanem azért is, hogy más is biztonságban legyen, aki ugyanazon az úton közlekedik. Ehhez azonban nem elég körültekintőnek lenni, szükség van arra is, hogy jól ismerjük a szabályokat, és természetesen alkalmazzuk is őket. A legalapvetőbb dolgok az ilyen helyzetekben életeket menthetnek, és ha mindenki betartaná őket, akkor egyáltalán nem lenne abból következő baleset, amely a sofőrök figyelmetlenségéből adódik. Sok esetben az emberek letagadják, hogy ők lennének a hibásak. Éppen ezért figyelhető meg olyan sok helyen a kamera, vagy a kocsikban a balesetrögzítő. Ezek az eszközök segítenek betartatni az embereknek azokat, a szabályokat, amelyeket a sofőriskolában sajátíthattak el.

Melyek a legalapvetőbb szabályok?

Ezek a szabályok ugyanúgy vonatkoznak a gépjármű épségben tartására, mint a közlekedési szabályok betartására. Az első részét a dolognak, vagyis a kocsi épségben tartását úgy valósíthatjuk meg, hogyha rendszeresen elvisszük ellenőrzésekre, és hogyha valamilyen meghibásodást tapasztalunk, akkor nem halogatunk, hanem rögtön szakértőhöz fordulunk. Ezzel elkerülhetjük a meghibásodások okozta kellemetlenségeket, vagy – ami még rosszabb – baleseteket. Hogyha pedig a másodikat szeretnénk megvalósítani, vagyis szabály szerint közlekedni, akkor ahhoz elengedhetetlen az elméleti alap. Amire mindenképpen figyeljünk oda, hogy mindig tartsuk be a kocsik közti ajánlott távolságot! Amikor szélsőséges időjárási viszonyok között, például nagy esőben, vagy ködben kell közlekednünk, akkor a fényszóró helyes használata (és természetesen a lassan hajtás) a legfontosabb: hogyha nem jön szembe senki, akkor hosszú fénnyel vezessünk, azonban hogyha jön, akkor azonnal váltsunk át rövidre, hogy ne vakítsuk meg a szembe jövő sofőrt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.