Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire kell figyelnünk, ha személyautónk az autópályán hibásodott meg?

Az autó leállása egy autópályán veszélyes lehet. Ilyen esetekben, mindenképp figyeljünk oda pár dologra biztonságunk érdekében.

Szükséges tartozékok az autónkban

Ha autónk tönkremegy, vagy csak furcsa dolgokat kezdünk rajta érzékelni az autópályán, illetve egy gyorsforgalmi útvonalon, mindenképp muszáj leállnunk, és egyes dolgokra figyelmet fordítanunk, így stressz mentesen és biztonságosan oldhatjuk meg a problémát. Először is fontos még indulás előtt, hogy a szükséges karbantartási teendőinket végezzük el a járművünkön. A hűtőfolyadék mindig legyen feltöltve, az ablakmosó tartálya se legyen üres, valamint az olajszintnek is megfelelőnek kell, hogy legyen. Ezek mellett még nagyon lényeges az is, hogy a gumiabroncsokban tökéletes nyomás uralkodjon, legyen elegendően felfújva, mivel ez különösen fontossá válik az autópályákon való utazás során, ahol nagy sebességgel haladunk. Ezekkel a karbantartási trükkökkel hozzájárulhatunk a személyautónk jó állapotához. Ha kocsinkkal közlekedünk, olyan apróságokra is figyeljünk oda, hogy mindig rendelkezzünk, láthatósági mellénnyel, egy vízálló és meleg ruhával, valamint a mobiltelefonunkat is töltsük fel a vészhelyzet esetére. A láthatósági mellény és a vízálló ruházat, igazán nem vesz igénybe nagy anyagi ráfordítást, viszont fontos, hogy viseljük, ha például a sötétben vagy esőben kell elhagynunk az autónkat. A mobiltelefon feltöltöttsége is rendkívül lényeges, hisz ezzel segítséget tudunk kérni egy autómentőtől vagy egy barátunktól.

Mit tegyünk, ha leáll az autónk?

Ha vezetés közben valamiféle problémát észlelünk a kocsinknál, mindenképp térjünk ki az első benzinkútra, ha a közelben van ilyen. Ha nincs és probléma jelentkezik, húzódjunk a leállósávba, és parkoljunk a lehető legtávolabb a haladósávoktól. Amennyiben a gépkocsink drasztikusan lassulni kezd a forgalomban résztvevőkhöz képest, akkor aktiváljuk a figyelmeztető lámpákat, ezzel jelezni tudjuk a többi autós számára, hogy legyenek velünk figyelmesebbek. Ezután álljunk meg a legközelebbi vészhelyzeti telefon közelében, és vegyük igénybe a segítséget. Természetes, ha rendelkezünk mobiltelefonnal, ezt is használhatjuk, viszont ezek az út melletti telefonok, azonnal összekapcsolnak egy olyan autómentővel, aki felvilágosít bennünket, hogy milyen lépéseket kell megtennünk, valamint a telefon azonosítója alapján, azonnal beméri majd a tartózkodási helyünket, így előbb megérkezik majd a segítség.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata