fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mire kell figyelnünk, ha személyautónk az autópályán hibásodott meg?

Az autó leállása egy autópályán veszélyes lehet. Ilyen esetekben, mindenképp figyeljünk oda pár dologra biztonságunk érdekében.

Szükséges tartozékok az autónkban

Ha autónk tönkremegy, vagy csak furcsa dolgokat kezdünk rajta érzékelni az autópályán, illetve egy gyorsforgalmi útvonalon, mindenképp muszáj leállnunk, és egyes dolgokra figyelmet fordítanunk, így stressz mentesen és biztonságosan oldhatjuk meg a problémát. Először is fontos még indulás előtt, hogy a szükséges karbantartási teendőinket végezzük el a járművünkön. A hűtőfolyadék mindig legyen feltöltve, az ablakmosó tartálya se legyen üres, valamint az olajszintnek is megfelelőnek kell, hogy legyen. Ezek mellett még nagyon lényeges az is, hogy a gumiabroncsokban tökéletes nyomás uralkodjon, legyen elegendően felfújva, mivel ez különösen fontossá válik az autópályákon való utazás során, ahol nagy sebességgel haladunk. Ezekkel a karbantartási trükkökkel hozzájárulhatunk a személyautónk jó állapotához. Ha kocsinkkal közlekedünk, olyan apróságokra is figyeljünk oda, hogy mindig rendelkezzünk, láthatósági mellénnyel, egy vízálló és meleg ruhával, valamint a mobiltelefonunkat is töltsük fel a vészhelyzet esetére. A láthatósági mellény és a vízálló ruházat, igazán nem vesz igénybe nagy anyagi ráfordítást, viszont fontos, hogy viseljük, ha például a sötétben vagy esőben kell elhagynunk az autónkat. A mobiltelefon feltöltöttsége is rendkívül lényeges, hisz ezzel segítséget tudunk kérni egy autómentőtől vagy egy barátunktól.

Mit tegyünk, ha leáll az autónk?

Ha vezetés közben valamiféle problémát észlelünk a kocsinknál, mindenképp térjünk ki az első benzinkútra, ha a közelben van ilyen. Ha nincs és probléma jelentkezik, húzódjunk a leállósávba, és parkoljunk a lehető legtávolabb a haladósávoktól. Amennyiben a gépkocsink drasztikusan lassulni kezd a forgalomban résztvevőkhöz képest, akkor aktiváljuk a figyelmeztető lámpákat, ezzel jelezni tudjuk a többi autós számára, hogy legyenek velünk figyelmesebbek. Ezután álljunk meg a legközelebbi vészhelyzeti telefon közelében, és vegyük igénybe a segítséget. Természetes, ha rendelkezünk mobiltelefonnal, ezt is használhatjuk, viszont ezek az út melletti telefonok, azonnal összekapcsolnak egy olyan autómentővel, aki felvilágosít bennünket, hogy milyen lépéseket kell megtennünk, valamint a telefon azonosítója alapján, azonnal beméri majd a tartózkodási helyünket, így előbb megérkezik majd a segítség.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata