fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Profi kontra nem profi autó karbantartás

A legtöbb autógyártó előszeretettel hozakodik elő azzal az ötlettel, hogy egy profi szerelőhöz forduljon mindig, amikor az autó karbantartására kerül a sor. Ebben persze van némi igazuk, hiszen nagyon fontos a szervizelésnél a tapasztalat és a profizmus, viszont nem feltétlenül szükséges minden alkalommal profi szervizeléshez fordulni. Ahhoz, hogy az autók mindig jó állapotban legyen és az alkatrészek se menjenek tönkre a szervizeléssel kapcsolatban kövesse az autó kézikönyvét.

Az autógyártók nem határozhatják meg, hogy milyen szerelőhöz vigye az autót

Ha a gépjármű még mindig garancia alatt áll, és nem a gyártó által előírt szervizbe viszi az autót, akkor ez befolyásolhatja a garanciát, viszont az se gond, ha egy átlagos autószerelő végzi el a karbantartási feladatokat egészen addig, amíg azokat úgy végzi el a szerelő, ahogy azok a kézikönyvben le vannak írva. Az autógyártók tehát nem határozhatják meg, hogy X vagy Y autószervizbe vigye az autót, tehát ha van egy szerelő ismerőse, akihez már évek óta jár, és akinek a munkájával elégedett, nyugodtan elviheti a vadonatúj autót is szervizelésre akár havonta is. A garanciával akkor lehet probléma, ha a szerelő olcsóbban szeretné megúszni a munkát és olyan alkatrészt használ, ami nincs előírva és ez az alkatrész később problémát okoz vagy károsít valamilyen alkatrészt. Egy másik szempont, amit figyelembe vehet autószerviz választásnál az az, hogy nem minden szerelő rendelkezik a legújabb és legmodernebb technológiákkal és felszerelésekkel.

Az árak miatt nagyon sokan inkább egy helyi szerelőhöz mennek

Az emberek gyakran döntenek úgy, hogy inkább megelégszenek a helyi szervizeléssel, mert az olcsóbb, mint mondjuk elmenni egy komolyabb autószervizbe. Emellett az idő is sokat számít, amiből általában kevés van, tehát sokan azért sem mennek el a városból egy másik autószervizhez, mert egyszerűen nincs idejük. Ami az árakat illeti, a profi autószervizeknél azért lehet drágább a karbantartás, mert magasabbak az órabérek amiatt, hogy ott minden szerelőt a cég képzett ki. A nem profi szerelők pénzt spórolnak meg azzal, hogy olcsóbb, gyengébb minőségű alkatrészeket használnak, és ezért kerül kevesebbe egy átlagos szerelőnél a szervizelés, viszont ha önnek egy vadonatúj autója van, akkor ez kockázatot jelenthet. Érdemes tehát megfontolni, hogy milyen szervizhez és szerelőhöz fordul, mert az olcsó alkatrészekkel és a garancia elvesztésével igen rosszul járhat.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata