Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Profi kontra nem profi autó karbantartás

A legtöbb autógyártó előszeretettel hozakodik elő azzal az ötlettel, hogy egy profi szerelőhöz forduljon mindig, amikor az autó karbantartására kerül a sor. Ebben persze van némi igazuk, hiszen nagyon fontos a szervizelésnél a tapasztalat és a profizmus, viszont nem feltétlenül szükséges minden alkalommal profi szervizeléshez fordulni. Ahhoz, hogy az autók mindig jó állapotban legyen és az alkatrészek se menjenek tönkre a szervizeléssel kapcsolatban kövesse az autó kézikönyvét.

Az autógyártók nem határozhatják meg, hogy milyen szerelőhöz vigye az autót

Ha a gépjármű még mindig garancia alatt áll, és nem a gyártó által előírt szervizbe viszi az autót, akkor ez befolyásolhatja a garanciát, viszont az se gond, ha egy átlagos autószerelő végzi el a karbantartási feladatokat egészen addig, amíg azokat úgy végzi el a szerelő, ahogy azok a kézikönyvben le vannak írva. Az autógyártók tehát nem határozhatják meg, hogy X vagy Y autószervizbe vigye az autót, tehát ha van egy szerelő ismerőse, akihez már évek óta jár, és akinek a munkájával elégedett, nyugodtan elviheti a vadonatúj autót is szervizelésre akár havonta is. A garanciával akkor lehet probléma, ha a szerelő olcsóbban szeretné megúszni a munkát és olyan alkatrészt használ, ami nincs előírva és ez az alkatrész később problémát okoz vagy károsít valamilyen alkatrészt. Egy másik szempont, amit figyelembe vehet autószerviz választásnál az az, hogy nem minden szerelő rendelkezik a legújabb és legmodernebb technológiákkal és felszerelésekkel.

Az árak miatt nagyon sokan inkább egy helyi szerelőhöz mennek

Az emberek gyakran döntenek úgy, hogy inkább megelégszenek a helyi szervizeléssel, mert az olcsóbb, mint mondjuk elmenni egy komolyabb autószervizbe. Emellett az idő is sokat számít, amiből általában kevés van, tehát sokan azért sem mennek el a városból egy másik autószervizhez, mert egyszerűen nincs idejük. Ami az árakat illeti, a profi autószervizeknél azért lehet drágább a karbantartás, mert magasabbak az órabérek amiatt, hogy ott minden szerelőt a cég képzett ki. A nem profi szerelők pénzt spórolnak meg azzal, hogy olcsóbb, gyengébb minőségű alkatrészeket használnak, és ezért kerül kevesebbe egy átlagos szerelőnél a szervizelés, viszont ha önnek egy vadonatúj autója van, akkor ez kockázatot jelenthet. Érdemes tehát megfontolni, hogy milyen szervizhez és szerelőhöz fordul, mert az olcsó alkatrészekkel és a garancia elvesztésével igen rosszul járhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata