Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Négy évszak, egy szett gumi

Sokunkban felmerülhet a kérdés, vajon napjainkban a négyévszakos gumik fejlettsége eljutott-e már arra a szintre, hogy biztonságos alternatívát nyújtsanak autózásaink során a mindennapokban, bármely évszakról és időjárási viszonyról legyen is szó. Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ.

Értelmes kompromisszum?

Autós körökben sokáig tartotta magát az a nézet, miszerint a négyévszakos gumi csupán költségcsökkentő megoldás, igazából egyik évszakban sem teljesít megfelelően. Igaz, hogy évtizedekkel ezelőtt a négyévszakos abroncs valójában egy olyan téli gumit jelentett, amelyet próbáltak olyan mintázattal ellátni, hogy a nyári közlekedésre is alkalmas legyen. Azóta azonban a gyártástechnológiák annyit fejlődtek, hogy ma már – ha bizonyos megkötések mellett is – bátran ajánlható a kis- és középkategóriás autókra. Beszédes az a tény is, hogy a prémiummárkák kínálatában is mind megtalálható ez a típusú abroncs. A német autóklub (ADAC) 2018-ban is tesztelte a különböző szezonspecifikus és négyévszakos abroncsokat, és arra a megállapításra jutottak, hogy ésszerű határokon belül a prémium márkás all-season gumik felveszik a versenyt a középkategóriás szezonális abroncsokkal.

Kinek ajánlható?

Elsősorban olyan autósoknak ajánlható a négyévszakos szett, akik inkább városban, illetve rövidebb távokra használják autójukat. Az éves futásteljesítmény ebben az esetben ne legyen több 10-15 ezer kilométernél. Sokan költségcsökkentés céljából vennének négyévszakos szettet, vagy csak a gumicserét szeretnék megspórolni, azonban azt tudni érdemes, hogy az ilyen típusú abroncsok ára akár 25%-kal is drágább lehet a hagyományos téli vagy nyári gumiknál. Ha csak a pénztárcánk érdekében váltanánk, azt is tartsuk észben, hogy a négyévszakos gumiabroncsok sokkal jobban kopnak társaiknál, így míg egy hétköznapi gumi elfut akár nyolcvanezer kilométert, addig a négyévszakos társaik általában már hatvanezer kilométer megtétele után csereérettek. Arra is érdemes figyelnünk, hogy ameddig az átlagos szezonális abroncsok profilmélysége az érvényes magyar jogszabályok esetében minimum 1.6 milliméter, addig a biztonságos téli-nyári autózáshoz egy all-season gumi esetében érdemes már 2.5-3 milliméter profilmélység elérése esetén az új szett vásárlásán elgondolkodni. Azonban, ha teljesen tisztában vagyunk autónk teljesítményével, és a KRESZ-t betartva, ésszerű keretek között vezetjük autónkat, valamint le tudunk mondani autónkról azokon a napokon, amikor jeges útfelülettel van dolgunk, akkor bátran vágjunk bele, és nyugodtan vásároljunk az ismert márkák négyévszakos kínálatából.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.