Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Itt a Ford Transit legfrissebb változata

Az IAA-n, azaz az éves hannoveri haszonjármű-rendezvényen rengeteg kiállító, így természetesen a legnagyobb autógyártók is képviseltetni szokták magukat. Az eseményt nagy figyelem övezi, így nem lepődhetünk meg azon, hogy erre a rendezvényre időzítette a Ford legújabb Transit modelljének a bemutatását.

Egy kis Tranzit-história

Ha az első Ford Motor Company által gyártott „mikrobuszt” keressük, akkor elég sokáig, konkrétan 1965 októberéig kell visszapörgetnünk az idő kerekét. A kezdőszéria-autó a mára már mindenki által ismert Transit volt, amit az első időszakban csak zárt áruszállító karosszériával lehetett megvásárolni. Az autók a Ford langley-i üzemében gördültek le a gyártósorról egy olyan gyárban, amely a második világháború alatt repülőgépgyárként funkcionált. A brit gyártás nem sokkal ezután átköltözött Southamptonba, ugyanis akkora kereslet mutatkozott a Transit iránt, amellyel a kezdeti kapacitás nem tudott megbirkózni. A gyártás itt egészen 2013-ig működött, azonban a költséghatékonyság jegyében a termelést átköltöztették Törökországba. A történet talán legmeglepőbb eleme, hogy eleinte a Transitot a világ szinte összes pontján meg lehetett vásárolni, leszámítva Észak-Amerikát. Mára a „Transit” szó fogalommá nőtte ki magát, hiszen sok országban, legyen szó bármilyen márkájú haszongépjárműről, így nevezik azt.

A Ford konnektoros hibrid teherautója

Tovább bővült a Transit kínálata, ugyanis az eddig forgalmazott típusok mellett mostantól konnektoros és mild-hibrid hajtáslánc közül is választhatnak a leendő vásárlók. A legújabb modell elsőkerekes, terhelhetősége 2 tonna, külsején pedig egyértelműen látszik, hogy magasabb hűtőrácsot és LED-es nappali menetfénnyel kiegészített fényszórókat kapott. További nagy újításokat fedezhetünk fel a műszerfalon is. A vezetőt innentől a Sync 3-as multimédiás rendszer támogatja. Az adaptív tempomat, a sávelhagyásgátló, a vészfékasszisztens és a gyalogosfelismerő mind a sofőr dolgát hivatottak megkönnyíteni. A már felsorolt újítások mellett kiemelkedik a motorpaletta bővülése. A már eddig is forgalmazott 105, 130 és 170 lóerővel felruházott dízelmotorok mellé most elkészült egy 2,0 literes EcoBlue dízelmotor, ami 185 lóerőt rejt magában. Ez önmagában még nem lenne akkora dobás, viszont sokat emel az összképen, hogy ehhez a motorhoz tartozik egy mild- hibrid egység, melynek segítségével az előző modellekhez képest az új Transit jóval tisztább üzemre lesz képes. További fejlesztés, hogy egy flottán belül minden sofőr dedikált kulcsokat kaphat, melyeknek beállításait a flottakezelő határozhatja meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata