Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

BMW X4 25d

A BMW X4 25d egy kupés tetővonalú szabadidő-autó, amely annak ellenére, hogy milyen erős, egész meglepően jó fogyasztási adatokat produkál. Vélhetően sok X3-as vagy akár X5-ös tulajdonost fog átcsábítani.

Rövid idő, sok változás

Az X4 ráncfelvarrása meglepően hamar végbement, azonban a rövid idő ellenére is sok újdonságot fedezhetünk fel. A folyamatot nagyban elősegítette, hogy a BMW-nél pont most történt egy platformváltás, aminek eredményeként az autók már a CLAR-ra, azaz egy masszív, karbonelemeket is magában foglaló acél-alumínium alapra épülnek. Az elődnél körülbelül 50 kilogrammal nyom kevesebbet, mindezt úgy, hogy a hosszúság 81 milliméterrel, míg a szélesség 37 milliméterrel nőt. Ennek eredményeként lényegesen bővült a helykínálat. A csomagtér 525 literes, azonban a családosok számára nagy öröm lehet, hogy ez a kapacitás 1430 literig bővíthető. Azt el kell mondani, hogy ha vásárláskor a csomagtér nagysága az elsődleges szempontok közt szerepel, abban az esetben jobb választás lesz az X3, hiszen ennek a modellnek jóval nagyobb a csomagtartója, emellett a hátsó fejtere is jobb adottságokkal rendelkezik. Nem mellékesen a hátrafelé kilátás is akadálytalanabb. Az X4-ből igen nehézkes a hátralátás, ugyanis a vastag oszlopok és a nagy lejtés szinte teljesen lehetetlenné teszik azt. Ezt orvosolandó az autót telepakolták különféle extrákkal. A radar és a nagy felbontású tolatókamera valóban olyan többletsegítséget jelentenek, amelyek nélkül meglehetősen bonyolult folyamat lenne egy egyszerűnek tűnő parkolás is. Nagy változás, hogy a kerékjárati ív hatalmasra nőtt, ami önmagában nem lenne meglepő egy városi terepjárón, azonban itt már egyértelműen túlzásba estek. Ennek köszönhetően, muszáj volt megosztani a hátsó ajtók ablakát, így a kilátás innen sem nevezhető ideálisnak.

A belső

Az utastér szemrevételezésekor könnyen megállapíthatjuk, hogy a második generációs X4 sokat fejlődött. A műszerfal hozza a márkához jól köthető letisztult eleganciát, a kormány mögött elhelyezkedő, head-up display-el kiegészített digitális műszercsoport egyszerűen pazar látványt nyújt. Egy apró, vagy talán nem is olyan apró hibát azonban muszáj megemlíteni. A tervezőknek eddig nem sikerült arra megoldást találniuk, hogy a fények polárszűrős napszemüvegben is láthatók legyenek. A belső anyagok minősége összeségben sokat javult, a Sensatec műbőr burkolat tapintása egyértelműen prémium kategóriás érzést biztosít. Összességében elmondhatjuk, hogy ha valaki egy erős, jó helykínálatú autót szeretne, és nem zavarja, hogy az impozáns külső miatt mindenki őt fogja bámulni a forgalomban, annak tökéletes választás lehet a megújult modell.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata