Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Debütált a Mercedes-Benz Actros 2019

Ahogy az lenni szokott, most sem bízta a véletlenre új fejlesztését a Mercedes. Biztosra akartak menni, így az új Actros széles technikai palettával felvértezve gurult le a futószalagról.

Visszafogott facelift

A hannoveri IAA világviszonylatban is az egyik legjelentősebb haszonjármű-kiállításnak számít. A Mercedes azonban nem várt: az eseményt néhány nappal megelőzve leplezte le megújult nyerges vontatóját, vélhetően senkivel sem akartak osztozni a reflektorfényen. A bemutatóra a berlini Stage színház előtt kiterített vörös szőnyegen került sor. Nagy változásokat nem lehetett észrevenni, azonban a szakavatott szemek kiszúrhatták, hogy az elöl található fényszórók nappali LED-es világítással lettek felturbózva, hogy a közlekedők még könnyebben ki tudják szúrni a forgalomban. Amit még viszonylag alaposabb szemügyre vételezés nélkül megállapíthatunk, hogy eltűntek a külső visszapillantó tükrök, helyüket a MirrorCam vette át. A MirrorCam-rendszer az alapfelszereltség részét fogja képezni, azonban tekintettel arra, hogy egyes országokban ennek jogi akadályai vannak, rendelhető lesz tükrös változatban is.

Fő a biztonság

Az igazi változás belül ment végbe, ahova a fejlesztés eredményeként rengeteg újdonság került. Közel 60 új elemnek sikerült helyet szorítani, emellett az átfogó szállítási hatékonyság mentén haladva a fogyasztási mutatókon is sikerült javítani. Látszik, hogy távolsági fuvarozásra lett kifejlesztve, hiszen a remekül összehangolt hajtáslánc-konfigurációknak és jól tervezett aerodinamikai adottságoknak köszönhetően közel 5%-os fogyasztáscsökkenéssel számolhatunk az elődhöz képest. A gazdaságos szállítmányozás mellett törekedtek a magas fokú biztonság elérésére is. Az ABS, ASR, gurulásgátló, sávtartó rendszer és éberségfigyelő mind a sofőr és ezáltal a szállítmány védelmét szolgálják. Ha mindez nem lenne elég, akkor extra felszereltség keretein belül igényelhetünk még bi-xenon fényszórókat, eső- és fényérzékelőket vagy guminyomás-ellenőr funkciót is. Lényegében ez az első olyan sorozatgyártású nyerges vontató, amely az Active Drive Assist rendszernek hála képes a kettesszintű önvezetésre. A tervezők a komfortérzet növelését is megoldották, ugyanis az új modell nem csak kényelmesebb üléseket, hanem esztétikusabb műszerfalat is kapott, a kormány fölé pedig egy 25 centiméteres kijelzőt építettek be. Az Actros többféle dízelmotorral rendelhető, azonban azok, akik esetleg hibrid változat vásárlásán gondolkodnak, csalódni fognak, ugyanis ennek gyártását a közeljövőben nem tervezik a Mercedes mérnökei.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata