Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Debütált a Mercedes-Benz Actros 2019

Ahogy az lenni szokott, most sem bízta a véletlenre új fejlesztését a Mercedes. Biztosra akartak menni, így az új Actros széles technikai palettával felvértezve gurult le a futószalagról.

Visszafogott facelift

A hannoveri IAA világviszonylatban is az egyik legjelentősebb haszonjármű-kiállításnak számít. A Mercedes azonban nem várt: az eseményt néhány nappal megelőzve leplezte le megújult nyerges vontatóját, vélhetően senkivel sem akartak osztozni a reflektorfényen. A bemutatóra a berlini Stage színház előtt kiterített vörös szőnyegen került sor. Nagy változásokat nem lehetett észrevenni, azonban a szakavatott szemek kiszúrhatták, hogy az elöl található fényszórók nappali LED-es világítással lettek felturbózva, hogy a közlekedők még könnyebben ki tudják szúrni a forgalomban. Amit még viszonylag alaposabb szemügyre vételezés nélkül megállapíthatunk, hogy eltűntek a külső visszapillantó tükrök, helyüket a MirrorCam vette át. A MirrorCam-rendszer az alapfelszereltség részét fogja képezni, azonban tekintettel arra, hogy egyes országokban ennek jogi akadályai vannak, rendelhető lesz tükrös változatban is.

Fő a biztonság

Az igazi változás belül ment végbe, ahova a fejlesztés eredményeként rengeteg újdonság került. Közel 60 új elemnek sikerült helyet szorítani, emellett az átfogó szállítási hatékonyság mentén haladva a fogyasztási mutatókon is sikerült javítani. Látszik, hogy távolsági fuvarozásra lett kifejlesztve, hiszen a remekül összehangolt hajtáslánc-konfigurációknak és jól tervezett aerodinamikai adottságoknak köszönhetően közel 5%-os fogyasztáscsökkenéssel számolhatunk az elődhöz képest. A gazdaságos szállítmányozás mellett törekedtek a magas fokú biztonság elérésére is. Az ABS, ASR, gurulásgátló, sávtartó rendszer és éberségfigyelő mind a sofőr és ezáltal a szállítmány védelmét szolgálják. Ha mindez nem lenne elég, akkor extra felszereltség keretein belül igényelhetünk még bi-xenon fényszórókat, eső- és fényérzékelőket vagy guminyomás-ellenőr funkciót is. Lényegében ez az első olyan sorozatgyártású nyerges vontató, amely az Active Drive Assist rendszernek hála képes a kettesszintű önvezetésre. A tervezők a komfortérzet növelését is megoldották, ugyanis az új modell nem csak kényelmesebb üléseket, hanem esztétikusabb műszerfalat is kapott, a kormány fölé pedig egy 25 centiméteres kijelzőt építettek be. Az Actros többféle dízelmotorral rendelhető, azonban azok, akik esetleg hibrid változat vásárlásán gondolkodnak, csalódni fognak, ugyanis ennek gyártását a közeljövőben nem tervezik a Mercedes mérnökei.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.