Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ne kockáztassa testi épségét az útszéli defekt esetén

Ha egy defekt miatt meg kell állnunk, az igen kellemetlen lehet, viszont vannak dolgok, amiket megtehet annak érdekében, hogy ne kockáztassa testi épségét az út szélén. A defekt mindig a legrosszabbkor következik be, akkor, amikor késésben vagyunk a munkából, vagy akkor, amikor nyaralni indulunk, és szinte soha nem történik ideális körülmények között, bár ha egy defektről van szó, az sosem ideális. Viszont sokkal rosszabb is lehet a helyzet, ha nem elég óvatos, és ha nem tesz meg bizonyos óvintézkedéseket.

A defektnek is lehetnek előjelei

A defektnek gyakran előjele is van, amire érdemes odafigyelni, hiszen így előre felkészülhet a problémára. Ha valamilyen előjelet lát, akkor próbálja meg az autót biztonságosan levinni az útról és megállni egy parkolóban, vagy egy kisebb utcán, hogy komolyabban szemügyre vehesse a problémát. Esetleg, ha nincs komolyabb problémáról szó, akkor elvezethet a legközelebbi autószervizbe is, ahol szakértők nézhetik át autóját. Mindenekelőtt viszont saját biztonságát próbálja meg biztosítani. Ha a jármű egyre csak lassulni kezd, olyannyira, hogy az már másokat is veszélyeztet az úton, akkor azonnal kapcsolja be a vészjelző fényeket, és egészen addig hagyja, hogy működjenek, amíg nem állította meg az autót biztonságos helyen. Minél jobban látható lesz ön és az autója annál nagyobb az esélye, hogy valaki a segítségére siet, tehát használja a fényvisszaverő háromszögeket és vegyen fel láthatósági mellényt.

Maradjon figyelmes és figyelje az utat továbbra is

Forgalmas utakon soha ne forduljon el a forgalomtól, mindig figyelje, hogy mi történik és próbáljon meg látható maradni, mert ha beül az autóba, akkor annak is megvan az esélye, hogy valaki beleszalad az út szélén álló autójába. Ne kockáztasson, hanem várjon egy biztonságos helyszínen, ha csak lehetséges és keressen segítséget. Ha vannak utasai, főleg gyerekek, akkor győződjön meg arról, hogy távol vannak a közúttól és a forgalomtól. Emlékezzen, hogy a gyerekeket nehezebb észrevenni, mint a felnőtteket, ráadásul a viselkedésük is kiszámíthatatlan. Amikor biztonságba helyezte autóját és saját magát, figyelje meg hogy hol tartózkodik, jegyezze fel az utca nevét, az út típusát és figyelje meg, hogy a közelben vannak-e különleges épületek vagy parkok, ami alapján be tudja magát határolni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata