Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Négykerekű wellness, avagy hogyan mossuk megfelelően az autónkat

Az eső, por és más piszok, ami szeretett autónkra tapad a mindennapokban, bizony sok bosszúságot tud okozni. Mégsem szaladgálhatunk állandóan az autómosóba. Egyszerűen, mi magunk is karbantarthatjuk, ápolhatjuk járművünket.

Pár lépés az otthoni autómosás tökéletesítéséhez

A kocsi mosás kellemes szombat délutáni elfoglaltság lehet, amennyiben tudjuk, hogyan végezzük el a leghatékonyabb módon. A mai nap ezt fogjuk boncolgatni. Hogy is álljunk hozzá? Először is egy öblítéssel mossuk le az autót. Ez egy igen fontos lépés! Eltávolítjuk vele a nagyobb szennyeződéseket. Ezt elvégezhetjük magas nyomású mosóval, de akár a kerti slag is nagy segítségünkre lehet. Második lépésként mossuk le a kerekeket, a felniket szabadítsuk meg a rátapadt portól és piszoktól. Számos oldószert találhatunk már a polcokon, amik erre a célra lettek kifejlesztve. Használat után öblítsük le, puha szivaccsal töröljük át a felniket. Ezután mehetünk is tovább. Most jön a legérdekesebb rész. A samponozás. Szükségünk lesz két vödörre. Az egyikben tiszta víz, a másikban samponos legyen. Ezen kívül kell egy puha kefe, vagy szivacs. Erre azért van szükség, hogy óvatosan tudjunk bánni az autónkkal, elkerüljük az esetleges karcolásokat. Semleges, lágy sampont használjunk, hogy autónk biztosan a legmegfelelőbb ápolásban részesüljön, és óvjuk a fényezését. A samponos mosást kezdjük az autó tetején, szépen lefelé haladva. A kefét vagy szivacsot gyakran mossuk le, hogy ne legyen maszatos az autónk, miután megszáradt. Fektessünk nagy figyelmet a szélvédőre, előszeretettel tapad meg ott mindenféle kosz, amivel kocsikázás közben találkozunk. Amennyiben sikerült alaposan letakarítani az autó minden kis részét, jöhet újból az öblítés. Öblítés után szárítsuk meg az autót. Töröljük szárazra, például a már jól bevált szarvasbőrrel. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak csíkok vagy maszatok az autó felületén.

Autónk fényének védelme

Négykerekű szerelmünk fénye számos környezeti hatásnak van kitéve. Ha nem védekezünk megfelelően, akkor hamar képes elveszíteni kifogástalan külsejét. Mattá válhat, beszürkülhet. Ez ellen már tettünk egy lépést, ha követjük a fent taglalt helyes autómosás lépéseit. Ám ez nem teljesen elég. Autónknak szüksége van egy plusz védőrétegre. Ezt viaszozással (waxolással) tudjuk elérni. Évente párszor elvégezzük, így sokáig meg tudjuk őrizni fényes, egészséges külsejét.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata