Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Négykerekű wellness, avagy hogyan mossuk megfelelően az autónkat

Az eső, por és más piszok, ami szeretett autónkra tapad a mindennapokban, bizony sok bosszúságot tud okozni. Mégsem szaladgálhatunk állandóan az autómosóba. Egyszerűen, mi magunk is karbantarthatjuk, ápolhatjuk járművünket.

Pár lépés az otthoni autómosás tökéletesítéséhez

A kocsi mosás kellemes szombat délutáni elfoglaltság lehet, amennyiben tudjuk, hogyan végezzük el a leghatékonyabb módon. A mai nap ezt fogjuk boncolgatni. Hogy is álljunk hozzá? Először is egy öblítéssel mossuk le az autót. Ez egy igen fontos lépés! Eltávolítjuk vele a nagyobb szennyeződéseket. Ezt elvégezhetjük magas nyomású mosóval, de akár a kerti slag is nagy segítségünkre lehet. Második lépésként mossuk le a kerekeket, a felniket szabadítsuk meg a rátapadt portól és piszoktól. Számos oldószert találhatunk már a polcokon, amik erre a célra lettek kifejlesztve. Használat után öblítsük le, puha szivaccsal töröljük át a felniket. Ezután mehetünk is tovább. Most jön a legérdekesebb rész. A samponozás. Szükségünk lesz két vödörre. Az egyikben tiszta víz, a másikban samponos legyen. Ezen kívül kell egy puha kefe, vagy szivacs. Erre azért van szükség, hogy óvatosan tudjunk bánni az autónkkal, elkerüljük az esetleges karcolásokat. Semleges, lágy sampont használjunk, hogy autónk biztosan a legmegfelelőbb ápolásban részesüljön, és óvjuk a fényezését. A samponos mosást kezdjük az autó tetején, szépen lefelé haladva. A kefét vagy szivacsot gyakran mossuk le, hogy ne legyen maszatos az autónk, miután megszáradt. Fektessünk nagy figyelmet a szélvédőre, előszeretettel tapad meg ott mindenféle kosz, amivel kocsikázás közben találkozunk. Amennyiben sikerült alaposan letakarítani az autó minden kis részét, jöhet újból az öblítés. Öblítés után szárítsuk meg az autót. Töröljük szárazra, például a már jól bevált szarvasbőrrel. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak csíkok vagy maszatok az autó felületén.

Autónk fényének védelme

Négykerekű szerelmünk fénye számos környezeti hatásnak van kitéve. Ha nem védekezünk megfelelően, akkor hamar képes elveszíteni kifogástalan külsejét. Mattá válhat, beszürkülhet. Ez ellen már tettünk egy lépést, ha követjük a fent taglalt helyes autómosás lépéseit. Ám ez nem teljesen elég. Autónknak szüksége van egy plusz védőrétegre. Ezt viaszozással (waxolással) tudjuk elérni. Évente párszor elvégezzük, így sokáig meg tudjuk őrizni fényes, egészséges külsejét.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!