Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyünk ha ’’lesérül’’ az autó külseje?

Akármennyire is óvjuk és vigyázzuk autónkat, sajnos sokszor kivédhetetlenül történhetnek balesetek és így megkarcolódhat a jármű.

A megkarcolt autó

’’Katona dolog!’’-Mondták szüleink, ha a nagy rohangálásban elestünk és lehorzsoltuk térdünket. Egyszerűen kaptunk rá egy puszit, olykor lefújták seb spray-el, pár nap múlva begyógyult és már nyoma sem volt. Na de mit tegyünk autónkkal, ha megkarcolódik? Ugyebár egy járműnek a sebei nem gyógyulhatnak be, így nekünk kell segíteni eltüntetni a csúnya karcokat. A mindennapos használatból adódóan szinte minden mosásnál újabb és újabb sérülések fedezhetőek fel. Géppel egyszerűen eltávolíthatók mélyebb karcok is. A wax és a polír sokszor megoldás. De a kettő nem összetévesztendő. A wax hatékonysága nem olyan nagy, mint a políré. Waxoláskor a lakkra, vékony réteget viszünk fel és ez eltünteti a karcolást. A polír viszont a lakkrétegből vesz el és azzal tömít. A waxolást akár mi magunk is egyszerűen el tudjuk végezni. A polírozást viszont mindenképp ésszerű lenne szakemberre bízni. A helytelen próbálkozással bizony kárt tehetünk az autóban. A gépek és polírozó anyagok helytelen használata károsíthatja a fényezést, aminek kijavítása újabb költségekkel jár. Viszont amennyiben mégis magunk szeretnénk próbálkozni a polírozással, akkor nem árt, ha néhány dologgal tisztában vagyunk.

Ha mégis mi szeretnénk polírozni…

A csiszoló gép kiválasztása gondos feladat. Olyan gépet kell nézni, amely ha nem vigyázunk, csak minimálisan okoz sérüléseket. Nem fontos nagy teljesítményű csiszolót választani, ha csak néha szeretnénk lepolírozni autónkat. A továbbiakban szükségünk lesz még egy mikroszálas kendőre, durva, finom és ’’finish’’ pasztára, finish spray-re, ragasztószalagra, különböző keménységű szivacsokra, nagy és kis polírtányérra, gyurmára és hologram eltávolító pasztára. Egy gondos autómosás után a gyurmával eltávolítjuk az autón maradt szennyeződéseket. Mély karcoknál használandó a durva paszta. Amikor azt szépen eldolgoztuk egy keményebb szivaccsal, akkor válthatunk finomabb vagy közepesen durva anyagra. Addig ügyeskedjünk, míg nem kapunk egy lényegében már szép felületet. Az egész autón végig mehetünk ezzel. Óvatosan, odafigyelve, hogy ne okozzunk kárt. Ezután a puha szivaccsal finomítjuk a polírozást. Végezetül jöhet a finish paszta és a spray. Utolsó lépésként használjuk a hologram mentesítőt. Az autó egész felületét átkenjük vele. Amennyiben itt-ott foltok maradtak az autón, azt mikroszálas törlőkendővel orvosoljuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!