Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyünk ha ’’lesérül’’ az autó külseje?

Akármennyire is óvjuk és vigyázzuk autónkat, sajnos sokszor kivédhetetlenül történhetnek balesetek és így megkarcolódhat a jármű.

A megkarcolt autó

’’Katona dolog!’’-Mondták szüleink, ha a nagy rohangálásban elestünk és lehorzsoltuk térdünket. Egyszerűen kaptunk rá egy puszit, olykor lefújták seb spray-el, pár nap múlva begyógyult és már nyoma sem volt. Na de mit tegyünk autónkkal, ha megkarcolódik? Ugyebár egy járműnek a sebei nem gyógyulhatnak be, így nekünk kell segíteni eltüntetni a csúnya karcokat. A mindennapos használatból adódóan szinte minden mosásnál újabb és újabb sérülések fedezhetőek fel. Géppel egyszerűen eltávolíthatók mélyebb karcok is. A wax és a polír sokszor megoldás. De a kettő nem összetévesztendő. A wax hatékonysága nem olyan nagy, mint a políré. Waxoláskor a lakkra, vékony réteget viszünk fel és ez eltünteti a karcolást. A polír viszont a lakkrétegből vesz el és azzal tömít. A waxolást akár mi magunk is egyszerűen el tudjuk végezni. A polírozást viszont mindenképp ésszerű lenne szakemberre bízni. A helytelen próbálkozással bizony kárt tehetünk az autóban. A gépek és polírozó anyagok helytelen használata károsíthatja a fényezést, aminek kijavítása újabb költségekkel jár. Viszont amennyiben mégis magunk szeretnénk próbálkozni a polírozással, akkor nem árt, ha néhány dologgal tisztában vagyunk.

Ha mégis mi szeretnénk polírozni…

A csiszoló gép kiválasztása gondos feladat. Olyan gépet kell nézni, amely ha nem vigyázunk, csak minimálisan okoz sérüléseket. Nem fontos nagy teljesítményű csiszolót választani, ha csak néha szeretnénk lepolírozni autónkat. A továbbiakban szükségünk lesz még egy mikroszálas kendőre, durva, finom és ’’finish’’ pasztára, finish spray-re, ragasztószalagra, különböző keménységű szivacsokra, nagy és kis polírtányérra, gyurmára és hologram eltávolító pasztára. Egy gondos autómosás után a gyurmával eltávolítjuk az autón maradt szennyeződéseket. Mély karcoknál használandó a durva paszta. Amikor azt szépen eldolgoztuk egy keményebb szivaccsal, akkor válthatunk finomabb vagy közepesen durva anyagra. Addig ügyeskedjünk, míg nem kapunk egy lényegében már szép felületet. Az egész autón végig mehetünk ezzel. Óvatosan, odafigyelve, hogy ne okozzunk kárt. Ezután a puha szivaccsal finomítjuk a polírozást. Végezetül jöhet a finish paszta és a spray. Utolsó lépésként használjuk a hologram mentesítőt. Az autó egész felületét átkenjük vele. Amennyiben itt-ott foltok maradtak az autón, azt mikroszálas törlőkendővel orvosoljuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószervíz műhelyünk 2023.03.15.-én ZÁRVA tart. 2023.03.16-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata