Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A műszerfalon megjelenő figyelmeztető lámpák

Az utóbbi időben, hihetetlenül fejlődött az autóipari technológia. A biztonság és az autó állapota miatt, a modern autók már elképesztő elektronikus és mechanikus rendszerekkel rendelkeznek. Ezekkel az új rendszerekkel, új figyelmeztető lámpák jelentek meg a műszerfalon.

Figyelmeztető lámpák a műszerfalon

A modern autók már képesek bizonyos mértékig a diagnosztizálásra és hiba esetén üzenteket jelenítenek meg a műszerfalon. Viszont lehetséges, hogy sokan nem értik, hogy mit jelenthetnek ezek a jelzések, de ha a figyelmeztető lámpákat figyelmen kívül hagyjuk, akkor a későbbiekben lehetséges, hogy elég drága javítással állhatunk majd szemben, ezért érdemes a jelzéseket követően, átvizsgáltatni autónkat. A régebbi autók, csak néhány ilyen lámpát tartalmaznak, a drágább luxusautók, viszont már több technológiával vannak felszerelve. Ezek gyakran az LCD kijelzőn jelenítik meg a hibát, ahol a figyelmeztető jelzés mellé, szöveget is mutatnak, melyben leírják a javítási tennivalókat.

A figyelmeztető lámpák színei és egyes jelzések jelentése

A figyelmeztető lámpák különböző színűek, hogy meg tudjuk őket különböztetni. Legtöbbször sárgák, zöldek és pirosak. A piros a veszélyt mutatja. Ha felgyulladna a piros fény az autónkban, akkor az elég komoly bajra figyelmeztethet. Ilyenkor állítsuk le az autót, és kérjünk segítséget. Előfordulhat, hogy alacsony a motorolaj szint, vagy a hűtőfolyadékról figyelmeztet bennünket. A sárga jelzés biztonsági szempontból, még nem tartozik a veszély jelzések közé. Ez csak azt jelenti, hogy a legrövidebb időn belül kezeltessük a problémát. Általában ezek a kiégett izzólámpára utalnak. A zöld lámpák, nem a veszélyre figyelmeztetnek bennünket, csak jelzik, hogy például a fényszórók vagy a sebességváltó automatika bekapcsolt. Amennyiben a műszerfalon egy akkumulátort jelző forma jelenik meg, akkor nem kell az akkumulátor cseréjére gondolni, valószínű a generátor hibásodhatott meg. Ha kigyulladna ez a fény, minél előbb szerelőre van szüksége az autónak. Egy másik jel a bójaszerű alakzat, mely úgy néz ki, mintha a tengerben lebegne. Ez a hűtőfolyadék figyelmeztető fénye. Ez jelzi, hogy a hűtőfolyadék túlságosan felmelegedett és azt, ha ennek szintje túl alacsony. Az ABS fény számos fékrendszeri hibára utalhat. Ez mutathatja a fékbetétek cseréjének szükségességét, ha van kopásérzékelő az autóba építve. Jelezheti azt is, hogy a fék nem működik megfelelően, ami azonnali ellenőrzést igényel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata