fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A műszerfalon megjelenő figyelmeztető lámpák

Az utóbbi időben, hihetetlenül fejlődött az autóipari technológia. A biztonság és az autó állapota miatt, a modern autók már elképesztő elektronikus és mechanikus rendszerekkel rendelkeznek. Ezekkel az új rendszerekkel, új figyelmeztető lámpák jelentek meg a műszerfalon.

Figyelmeztető lámpák a műszerfalon

A modern autók már képesek bizonyos mértékig a diagnosztizálásra és hiba esetén üzenteket jelenítenek meg a műszerfalon. Viszont lehetséges, hogy sokan nem értik, hogy mit jelenthetnek ezek a jelzések, de ha a figyelmeztető lámpákat figyelmen kívül hagyjuk, akkor a későbbiekben lehetséges, hogy elég drága javítással állhatunk majd szemben, ezért érdemes a jelzéseket követően, átvizsgáltatni autónkat. A régebbi autók, csak néhány ilyen lámpát tartalmaznak, a drágább luxusautók, viszont már több technológiával vannak felszerelve. Ezek gyakran az LCD kijelzőn jelenítik meg a hibát, ahol a figyelmeztető jelzés mellé, szöveget is mutatnak, melyben leírják a javítási tennivalókat.

A figyelmeztető lámpák színei és egyes jelzések jelentése

A figyelmeztető lámpák különböző színűek, hogy meg tudjuk őket különböztetni. Legtöbbször sárgák, zöldek és pirosak. A piros a veszélyt mutatja. Ha felgyulladna a piros fény az autónkban, akkor az elég komoly bajra figyelmeztethet. Ilyenkor állítsuk le az autót, és kérjünk segítséget. Előfordulhat, hogy alacsony a motorolaj szint, vagy a hűtőfolyadékról figyelmeztet bennünket. A sárga jelzés biztonsági szempontból, még nem tartozik a veszély jelzések közé. Ez csak azt jelenti, hogy a legrövidebb időn belül kezeltessük a problémát. Általában ezek a kiégett izzólámpára utalnak. A zöld lámpák, nem a veszélyre figyelmeztetnek bennünket, csak jelzik, hogy például a fényszórók vagy a sebességváltó automatika bekapcsolt. Amennyiben a műszerfalon egy akkumulátort jelző forma jelenik meg, akkor nem kell az akkumulátor cseréjére gondolni, valószínű a generátor hibásodhatott meg. Ha kigyulladna ez a fény, minél előbb szerelőre van szüksége az autónak. Egy másik jel a bójaszerű alakzat, mely úgy néz ki, mintha a tengerben lebegne. Ez a hűtőfolyadék figyelmeztető fénye. Ez jelzi, hogy a hűtőfolyadék túlságosan felmelegedett és azt, ha ennek szintje túl alacsony. Az ABS fény számos fékrendszeri hibára utalhat. Ez mutathatja a fékbetétek cseréjének szükségességét, ha van kopásérzékelő az autóba építve. Jelezheti azt is, hogy a fék nem működik megfelelően, ami azonnali ellenőrzést igényel.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata