Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A szélvédők hatékony páramentesítése

Cikkünkben egy tippet mutatunk be a szélvédők páramentesítésére, hogy több időt takaríthassunk meg a téli hónapokban, valamint ezáltal biztonságosabban közlekedhessünk az utakon.

A szélvédő páramentesítése

Különösen a téli reggeleken, amikor rápillantunk az autónkra, először a szélvédő állapota tűnhet fel. Rendkívül bosszantó dolog, ha a fagyos időjárásban az autónk átfésülése során a szélvédő jegesedésével kell szembesülnünk. Ezután elindítjuk az autót, elővesszük a kaparót és a jégmentesítőt, és hozzákezdünk a letakarításhoz. Amire végzünk, lehetséges, hogy a szélvédő üvege belülről bepárásodik és még a hosszantartó munka után sem szűnik meg. A rendes emberek, megvárják még ez a párásodás megszűnik, viszont sokan türelmetlenek és útnak indulnak a rossz látási viszonyok ellenére is, ami egy nagyon felelőtlen dolog, mivel a nem megfelelő látással, akár balesetet is okozhatunk. A problémát mindenképp orvosolnunk kell, még az indulás előtt. Van egy trükk, amivel megakadályozhatjuk ennek a bosszantó dolognak a kialakulását. Ha épp a nyári hónapokban járunk, próbáljunk meg egy tapadókorongos telefontartót a szélvédőhöz erősíteni. Amennyiben leesik, kenjük meg vízzel és egy csepp mosogatószert tegyünk rá, hogy biztosan erősen illeszkedjen az ablaküveghez. A módszer garantáltan működni fog. Télen, miután levettük a tapadókorongot, és az autónkat elkezdjük bemelegíteni, akkor észrevehetjük, hogy a szélvédő, mindenfelé elkezd bepárásodni, kivéve azon a részen, ahol a telefontartó rögzítve volt. Ez a próba bizonyítja, ha az egész belső szélvédőre alkalmazzuk a vizes-mosogatószeres módszert, akkor elkerülhetjük az ablak párosodását.

Előzzük meg a párásodást

Vegyünk magunkhoz egy tál vizet és tegyünk bele mosogatószert, és körkörösen kenjük be vele a szélvédő teljes felületét. Ezután vegyünk egy másik tiszta és száraz ruhát, majd töröljük szárazra az üveget. A cél az, hogy az ablak egész felületét kenjük be ezzel a tisztítószerrel, de a munkánk után a felület legyen száraz és ne maradjon csíkos. Az eredmény meglepő lesz, nem keletkezik pára. A mosogatószer helyett akár még borotvahabot is használhatunk. Ez a módszer, nagyban csökkenti a páralecsapódást a szélvédő belső részén, viszont nem szünteti meg teljesen a problémát, ezért szükség van még a páramentesítő alkalmazására. A páramentesítő ideális használatára tekerjük fel teljesen a fűtést és melegítsük fel az utasteret, enyhén hajtsuk le az ablakokat, hogy a levegő megfelelően tudjon keringeni.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.