Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A szélvédők hatékony páramentesítése

Cikkünkben egy tippet mutatunk be a szélvédők páramentesítésére, hogy több időt takaríthassunk meg a téli hónapokban, valamint ezáltal biztonságosabban közlekedhessünk az utakon.

A szélvédő páramentesítése

Különösen a téli reggeleken, amikor rápillantunk az autónkra, először a szélvédő állapota tűnhet fel. Rendkívül bosszantó dolog, ha a fagyos időjárásban az autónk átfésülése során a szélvédő jegesedésével kell szembesülnünk. Ezután elindítjuk az autót, elővesszük a kaparót és a jégmentesítőt, és hozzákezdünk a letakarításhoz. Amire végzünk, lehetséges, hogy a szélvédő üvege belülről bepárásodik és még a hosszantartó munka után sem szűnik meg. A rendes emberek, megvárják még ez a párásodás megszűnik, viszont sokan türelmetlenek és útnak indulnak a rossz látási viszonyok ellenére is, ami egy nagyon felelőtlen dolog, mivel a nem megfelelő látással, akár balesetet is okozhatunk. A problémát mindenképp orvosolnunk kell, még az indulás előtt. Van egy trükk, amivel megakadályozhatjuk ennek a bosszantó dolognak a kialakulását. Ha épp a nyári hónapokban járunk, próbáljunk meg egy tapadókorongos telefontartót a szélvédőhöz erősíteni. Amennyiben leesik, kenjük meg vízzel és egy csepp mosogatószert tegyünk rá, hogy biztosan erősen illeszkedjen az ablaküveghez. A módszer garantáltan működni fog. Télen, miután levettük a tapadókorongot, és az autónkat elkezdjük bemelegíteni, akkor észrevehetjük, hogy a szélvédő, mindenfelé elkezd bepárásodni, kivéve azon a részen, ahol a telefontartó rögzítve volt. Ez a próba bizonyítja, ha az egész belső szélvédőre alkalmazzuk a vizes-mosogatószeres módszert, akkor elkerülhetjük az ablak párosodását.

Előzzük meg a párásodást

Vegyünk magunkhoz egy tál vizet és tegyünk bele mosogatószert, és körkörösen kenjük be vele a szélvédő teljes felületét. Ezután vegyünk egy másik tiszta és száraz ruhát, majd töröljük szárazra az üveget. A cél az, hogy az ablak egész felületét kenjük be ezzel a tisztítószerrel, de a munkánk után a felület legyen száraz és ne maradjon csíkos. Az eredmény meglepő lesz, nem keletkezik pára. A mosogatószer helyett akár még borotvahabot is használhatunk. Ez a módszer, nagyban csökkenti a páralecsapódást a szélvédő belső részén, viszont nem szünteti meg teljesen a problémát, ezért szükség van még a páramentesítő alkalmazására. A páramentesítő ideális használatára tekerjük fel teljesen a fűtést és melegítsük fel az utasteret, enyhén hajtsuk le az ablakokat, hogy a levegő megfelelően tudjon keringeni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata