fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A szélvédők hatékony páramentesítése

Cikkünkben egy tippet mutatunk be a szélvédők páramentesítésére, hogy több időt takaríthassunk meg a téli hónapokban, valamint ezáltal biztonságosabban közlekedhessünk az utakon.

A szélvédő páramentesítése

Különösen a téli reggeleken, amikor rápillantunk az autónkra, először a szélvédő állapota tűnhet fel. Rendkívül bosszantó dolog, ha a fagyos időjárásban az autónk átfésülése során a szélvédő jegesedésével kell szembesülnünk. Ezután elindítjuk az autót, elővesszük a kaparót és a jégmentesítőt, és hozzákezdünk a letakarításhoz. Amire végzünk, lehetséges, hogy a szélvédő üvege belülről bepárásodik és még a hosszantartó munka után sem szűnik meg. A rendes emberek, megvárják még ez a párásodás megszűnik, viszont sokan türelmetlenek és útnak indulnak a rossz látási viszonyok ellenére is, ami egy nagyon felelőtlen dolog, mivel a nem megfelelő látással, akár balesetet is okozhatunk. A problémát mindenképp orvosolnunk kell, még az indulás előtt. Van egy trükk, amivel megakadályozhatjuk ennek a bosszantó dolognak a kialakulását. Ha épp a nyári hónapokban járunk, próbáljunk meg egy tapadókorongos telefontartót a szélvédőhöz erősíteni. Amennyiben leesik, kenjük meg vízzel és egy csepp mosogatószert tegyünk rá, hogy biztosan erősen illeszkedjen az ablaküveghez. A módszer garantáltan működni fog. Télen, miután levettük a tapadókorongot, és az autónkat elkezdjük bemelegíteni, akkor észrevehetjük, hogy a szélvédő, mindenfelé elkezd bepárásodni, kivéve azon a részen, ahol a telefontartó rögzítve volt. Ez a próba bizonyítja, ha az egész belső szélvédőre alkalmazzuk a vizes-mosogatószeres módszert, akkor elkerülhetjük az ablak párosodását.

Előzzük meg a párásodást

Vegyünk magunkhoz egy tál vizet és tegyünk bele mosogatószert, és körkörösen kenjük be vele a szélvédő teljes felületét. Ezután vegyünk egy másik tiszta és száraz ruhát, majd töröljük szárazra az üveget. A cél az, hogy az ablak egész felületét kenjük be ezzel a tisztítószerrel, de a munkánk után a felület legyen száraz és ne maradjon csíkos. Az eredmény meglepő lesz, nem keletkezik pára. A mosogatószer helyett akár még borotvahabot is használhatunk. Ez a módszer, nagyban csökkenti a páralecsapódást a szélvédő belső részén, viszont nem szünteti meg teljesen a problémát, ezért szükség van még a páramentesítő alkalmazására. A páramentesítő ideális használatára tekerjük fel teljesen a fűtést és melegítsük fel az utasteret, enyhén hajtsuk le az ablakokat, hogy a levegő megfelelően tudjon keringeni.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata