Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyünk, ha lemerült az autó akkumulátora?

Bosszantó, amikor éppen indulnánk valahova a kocsival, de nem sikerül beindítani a motort. Nos, nem teljesen biztos, de jó esély van rá, hogy ilyenkor az akkumulátor a ludas.

Jelek, hogy az akkumulátor merül

Ha van gyújtás, amikor elfordítjuk a kulcsot, de nem indul, akkor a legvalószínűbb tettes az akkumulátor. Ha ezt tapasztaljuk, használjunk bikakábelt. Ha az autó beindult, vegyük le a kábelt és hagyjuk a motort járni körülbelül harminc percig, hogy a generátor újra tudja tölteni az akkumulátort. Azt a helyzetet nagyon egyszerű felismerni, ha nincs gyújtás: nem indul az autó és nem világít semmi. Az akkumulátor működteti az összes tartozékot és lámpát az autóban. Ha indítás után semmilyen „életjelet” nem látunk, akkor biztosan meg kell nézni az akksit. Természetesen ne feledjük, hogy ha hideg van kint, viszonylag normális, hogy az autó kicsit nehezebben indul reggel.

Tippek lemerült akkumulátorhoz

Ha a motor nem akar beindulni, tíz másodpercnél tovább ne erőltessük az indítózást, továbbá egy-egy kísérlet között érdemes legalább egy percet várni. Elméletben segíthet, ha az akkumulátort meleg helyre visszük. A gyakorlatban ez nem biztos, hogy kivitelezhető vagy megéri. Hiszen maga a jármű nem mozdul, az akkumulátor kiszerelése pedig nem minden autónál egyszerű. De még ha sikerül is, kérdéses, hogy az időigényes ki- és beszerelés, illetve a kettő közötti várakozás vajon fog-e eredményt hozni. A leginkább ajánlott megoldás a töltés: ehhez nem kell más, csak egy töltő és egy konnektor a közelben. A legegyszerűbb töltőket már néhány ezer forintért megvásárolhatjuk, kis helyet foglalnak, úgyhogy megéri magunknál tartani egyet. Mindössze annyi a feladat, hogy a töltő két csipeszét rákapcsoljuk az akkumulátor megfelelő sarujára, majd a hálózatba dugjuk a készüléket, és várunk.

 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!