Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen szabályokat kell betartani, ha autót bérlünk?

Egy olcsó bérautó használata néhány napra vagy tartós szerződéssel anyagilag is sokkal kedvezőbb lehetőség lehet, mint saját autót vásárolni vagy taxival közlekedni. Természetesen itt is vannak írott és íratlan szabályok, amelyeket be kell tartanunk.

Néhány jó tanács

Soha ne dohányozzunk bérelt autóban! A legtöbb autókölcsönző cég dohányzásmentes autóflottát tart fent. Ha valaki ennek ellenére dohányzik, a takarítási díj felszámolására számíthat, valamint egy kiégetett kárpitért jelentős költséget kell megfizetni. A kocsit ne vigyük külföldre, hacsak nem kértünk előre határkilépési engedélyt. A kölcsönző által külön meghatározott szabályok vonatkoznak a bérelt autóra, ha másik országban használjuk. Ha engedély nélkül átvisszük az autót egy másik országba, akkor számítsunk rá, hogy a cég külön díjat fog felszámolni utólag, az autó leadásakor. Mivel nem jeleztük a határkilépést, így lehet, hogy a külföldi tartózkodás idejére megszűnik az autó biztosítása, meghibásodás esetén pedig segélynyújtást sem kapunk. Ha szeretnénk több sofőrt megadni, szóljunk előre, mivel a bérautót csak a szerződésen szereplő személyek vezethetik. A legtöbb autókölcsönző nem számol fel plusz díjat másodvezető megadásáért.

Amire érdemes odafigyelnünk

Tartsuk biztos helyen az autó kulcsát, forgalmiját. Ha a bérautó kulcsát elhagyjuk vagy megsérül, az nagyon drága mulatság lehet. A legrosszabb forgatókönyv nem csak a kulcsok és papírok elvesztését jelenti, hanem a bérautót is. Mikor kiszállunk a kocsiból, ha csak egy rövid időre is, vegyük ki a kulcsot és vigyük magunkkal. Semmiképp ne hagyjuk a gyújtáskapcsolóban, az ülésen és a csomagtartóban sem. Ha a kulcs mégis bent maradt és az ajtókat közben bezártuk, azonnal hívjuk az autókölcsönző céget. Semmilyen körülmény között ne próbáljuk meg betörni az ablakot a kulcsokért.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!