Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyen, ha részese egy kisebb autóbalesetnek

Minden autóbaleset igen bonyolult, hiszen gyakran jár új alkatrészek vásárlásával, vagy az autó teljes tönkremenetelével, ami sohasem szórakoztató. Ha viszont mindenre fel van készülve, akkor egy stresszes szituációt is nagyon könnyen megoldhat. A következő útmutatót azokra az esetekre ajánljuk, amikor a balesetben egyik fél sem sérül meg. Ha egy olyan balesetben vesz részt, ahol sérült személy van, azonnal hívnia kell a mentőket.

Az autó biztonságba helyezése

Az első és legfontosabb, amit meg kell tennie, amikor balesetben vesz részt az az, hogy keres egy biztonságos helyet és odaviszi autóját, hiszen így nem lesz majd útban sem. Legyen viszont óvatos, hogy ne menjen messzire, és ne hagyja el a baleset helyszínét, mert a baleset helyszínének elhagyása büntetendő cselekmény abban az esetben, ha csak anyagi károkat okozott a baleset, ha pedig sérült is van akár már bűncselekmény. Maradjon nyugodt. Függetlenül attól, hogy az ön hibájából keletkezett-e a baleset vagy sem, ne essen pánikba, maradjon udvarias, de semmiképp se ismerje be hogy hibázott. Vegye fel a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, aki majd tájékoztatni fogja önt arról, hogy küldenek-e ki egy járőrt, aki felméri majd a helyzetet.

Felvenni a kapcsolatot a másik féllel

Az is nagyon fontos, hogy felvegye a kapcsolatot a másik féllel és információt cseréljen, kérje el az adatait, a biztosítójának adatait, az autójuk modelljének évjáratát, valamint jegyezze meg a jármű színét is, nem is beszélve a rendszámtábláról, ami szinte a legfontosabb. Készítsen képeket mindkét járműről, és arról, hogy a járművek hol sérültek meg, ezeket a képeket készítse el több szögből, hogy a rendőrségnek könnyebb dolga legyen. Ha nincsen mobiltelefonja, akkor szerezzen be egy eldobható kamerát és mindig tartsa az autóban, mert az kapóra jöhet baleset esetén. Szükség esetén kérje el a kapcsolati adatait a vontatósoknak is, valamint ha vannak szemtanúk, velük is érdemes felvenni a kapcsolatot, pláne ha bíróságra kerül az ügy. Miután megszerezte az összes szükséges információt készen állhat az útra. Győződjön meg róla, hogy biztonságban tárol minden információt, amit összegyűjtött, hogy otthon, amikor ki kell tölteni a kötelező papírmunkát minden legyen kéznél. Végül pedig arról kell gondoskodni, hogy a hibás fél kifizesse az autót ért károkat, legyen az akár ön, vagy a másik személy, aki a balesetet okozta.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata