Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit kell tennünk, ha lemerül az autó akkumulátora?

Aki úgy dönt, hogy nem szeretné többet igénybe venni a tömegközlekedési járművek használatát, az általában a személygépjármű beszerzése mellett dönt. Ez a döntés azonban felelősséggel is jár, mert nemcsak megvásárolni kell az autót, hanem fenn is kell tudni tartani.

Az óvintézkedések

Éppen ezért, elsősorban akkor, hogyha hosszú útra megyünk, mindenképpen előre kell gondoskodnunk arról, hogy minden a helyén legyen, és kitűnően funkcionáljon. Hogyha teljes biztonságban akarjuk érezni magunkat, és arra fókuszálni, hogy semmi ne hibásodjon meg, akkor célszerű, hogyha pótalkatrészekkel indulunk útnak, hogy szükség esetén ki tudjuk majd cserélni a régieket. Ezeket beszerezhetjük a szaküzletekből és az internetről egyaránt, a lényeg csak az, hogy jól nézzünk utána, hogy valóban passzolnak-e az autóba, és csakis akkor fogjunk neki a szerelési munkálatoknak, hogyha biztosak vagyunk a dolgunkba. Amennyiben nem, mindenképpen vegyük igénybe azoknak a segítségét, akik értenek hozzá, és lehetőleg munkatapasztalattal is rendelkeznek. Az egyik leggyakoribb eset, amikor az autóban az akkumulátor hibásodik meg, és ezért nem indul a kocsi. Ilyenkor a lehető legjobb, hogyha rendelkezünk egy pótakkumulátorral, és rögtön ki tudjuk cserélni. Azonban, hogyha nem, akkor arra is van lehetőség, hogy másképpen orvosoljuk a problémát…

A szükséges eszközök

Ahhoz, hogy egy ilyen esetben újra tudjuk indítani az autót, szükség van bizonyos eszközökre – már ha nincs nálunk egy akkumulátor pluszban. A legegyszerűbb, és egyben legolcsóbb megoldás, hogyha beszerzünk egy bikázáshoz alkalmas kábelt. Ennek lényege, hogyha valamilyen oknál fogva – például a túl nagy hideg következtében – leáll az akkumulátor, akkor a kábel segítségével könnyedén nyerhetünk áramot akármelyik autó akkumulátorából, amely éppen arra jár. Hogyha pedig egy kevésbé forgalmas úton vezetünk, akkor arra is van lehetőség, hogy mi magunk töltsük fel egy külső segítségével. Azonban ezek nagyon sokba kerülnek, és nem biztos, hogy megéri beszerezni, mert akkor már sokkal jobb, ha egy olyan nagy akkumulátort szerzünk, ami passzol az autónkba. Ha pedig türelmesen várunk, akkor előbb-utóbb úgy is jön valaki, aki a segítségünkre lesz. Azonban, hogyha teljesen biztosra akarunk menni, akkor élhetünk ezzel a lehetőséggel is, és a meghibásodáskor alkalmazhatjuk ezt a technikát, hiszen mégiscsak ez az egyik legbiztosabb lehetőség a rendelkezésünkre állók közül.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.