Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit kell tennünk, ha lemerül az autó akkumulátora?

Aki úgy dönt, hogy nem szeretné többet igénybe venni a tömegközlekedési járművek használatát, az általában a személygépjármű beszerzése mellett dönt. Ez a döntés azonban felelősséggel is jár, mert nemcsak megvásárolni kell az autót, hanem fenn is kell tudni tartani.

Az óvintézkedések

Éppen ezért, elsősorban akkor, hogyha hosszú útra megyünk, mindenképpen előre kell gondoskodnunk arról, hogy minden a helyén legyen, és kitűnően funkcionáljon. Hogyha teljes biztonságban akarjuk érezni magunkat, és arra fókuszálni, hogy semmi ne hibásodjon meg, akkor célszerű, hogyha pótalkatrészekkel indulunk útnak, hogy szükség esetén ki tudjuk majd cserélni a régieket. Ezeket beszerezhetjük a szaküzletekből és az internetről egyaránt, a lényeg csak az, hogy jól nézzünk utána, hogy valóban passzolnak-e az autóba, és csakis akkor fogjunk neki a szerelési munkálatoknak, hogyha biztosak vagyunk a dolgunkba. Amennyiben nem, mindenképpen vegyük igénybe azoknak a segítségét, akik értenek hozzá, és lehetőleg munkatapasztalattal is rendelkeznek. Az egyik leggyakoribb eset, amikor az autóban az akkumulátor hibásodik meg, és ezért nem indul a kocsi. Ilyenkor a lehető legjobb, hogyha rendelkezünk egy pótakkumulátorral, és rögtön ki tudjuk cserélni. Azonban, hogyha nem, akkor arra is van lehetőség, hogy másképpen orvosoljuk a problémát…

A szükséges eszközök

Ahhoz, hogy egy ilyen esetben újra tudjuk indítani az autót, szükség van bizonyos eszközökre – már ha nincs nálunk egy akkumulátor pluszban. A legegyszerűbb, és egyben legolcsóbb megoldás, hogyha beszerzünk egy bikázáshoz alkalmas kábelt. Ennek lényege, hogyha valamilyen oknál fogva – például a túl nagy hideg következtében – leáll az akkumulátor, akkor a kábel segítségével könnyedén nyerhetünk áramot akármelyik autó akkumulátorából, amely éppen arra jár. Hogyha pedig egy kevésbé forgalmas úton vezetünk, akkor arra is van lehetőség, hogy mi magunk töltsük fel egy külső segítségével. Azonban ezek nagyon sokba kerülnek, és nem biztos, hogy megéri beszerezni, mert akkor már sokkal jobb, ha egy olyan nagy akkumulátort szerzünk, ami passzol az autónkba. Ha pedig türelmesen várunk, akkor előbb-utóbb úgy is jön valaki, aki a segítségünkre lesz. Azonban, hogyha teljesen biztosra akarunk menni, akkor élhetünk ezzel a lehetőséggel is, és a meghibásodáskor alkalmazhatjuk ezt a technikát, hiszen mégiscsak ez az egyik legbiztosabb lehetőség a rendelkezésünkre állók közül.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata