Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyünk, ha valaki túl közel jön hozzánk vezetés közben?

Mindenkivel megtörtént már, hogy a mögötte haladó túl közel merészkedett hozzá, és ez néha ijesztő, vagy ha ön éppen stresszel, akkor csábító lehet a visszavágás, de ilyenkor sosem szabad, mert annak nem lehet jó vége. Ha túl közel kerülnek önhöz, annyira közel, hogy már egyértelműen nem véletlen, akkor valószínűleg a megfélemlítés a cél, vagy éppen saját maga szórakoztatás, ezért nem érdemes belemászni az ilyen „játékokba” mert az veszélyes is lehet.

Mi a teendő tehát ilyenkor?

Az, hogy mit kell tenni ilyenkor mindig attól függ, hogy azt szeretné, hogy a másik fél megtanulja a leckét, vagy inkább elkerülne egy balesetet. Ha nem szívesen köt bele másokba és inkább a második lehetősége választja, akkor itt az ideje, hogy félretegye egóját, mint ahogy oly gyakran meg kell tennünk az utakon, és hagyni kell a másik félt „nyerni”. Először is, folytassa a vezetést, ne szánjon arra időt, hogy állandóan a visszapillantó tükröt nézi, hiszen az egyáltalán nem fontos. A rémült szemei láthatóak lesznek a tükörben és ebből csak kiderül a másik fél számára, hogy „sikeresek” voltak. Rengeteget kell ilyenkor előre nézni, hiszen már két autót kell egyszerre lelassítania nem csak egyet, és azt sem ellenőrizheti mindig, hogy milyen messze jár az ön mögött vezető, tehát a visszapillantót ilyenkor nem érdemes figyelembe venni.

Idejében lassítson le, könnyedén és minél hamarabb

Ha lassítania kell, akkor lazán és könnyedén lassítson, de még idejében, és ne használja a motort a lassításhoz, hanem fékezzen. A féklámpák azok, amiket a mögöttünk vezető észrevesz, és ha más módon lassít, akkor nem tudnak idejében lassítani mögöttünk. Ha éppen autópályán vezet, akkor lassítson le, hajtson balra és engedje el őket, és az is fontos, hogy ne létesítsen szemkontaktus miközben elhaladnak ön mellett. Ha nem autópályán vezet és ismeri az utakat, akkor a legközelebbi letérőnél forduljon el és várja meg amíg a mögötte haladó elmegy, hogy aztán nyugodtan mehessen tovább a saját útjára. Csábító lehet ilyenkor nem annyiban hagyni a dogot és belemenni a játékokba, kézzel hadonászni, elengedni őket majd követni őket stb. Ez talán rövidtávon kielégítő lehet, viszont mégis nagyon rossz ötlet, hiszen ezzel drámaian növeli egy esetleges ütközés kockázatát, ráadásul, ha felmegy az adrenalin szint és mindkét fél érzelmes állapotban van, akkor még szándékosan is balesetet okozhatnak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata