Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyünk, ha valaki túl közel jön hozzánk vezetés közben?

Mindenkivel megtörtént már, hogy a mögötte haladó túl közel merészkedett hozzá, és ez néha ijesztő, vagy ha ön éppen stresszel, akkor csábító lehet a visszavágás, de ilyenkor sosem szabad, mert annak nem lehet jó vége. Ha túl közel kerülnek önhöz, annyira közel, hogy már egyértelműen nem véletlen, akkor valószínűleg a megfélemlítés a cél, vagy éppen saját maga szórakoztatás, ezért nem érdemes belemászni az ilyen „játékokba” mert az veszélyes is lehet.

Mi a teendő tehát ilyenkor?

Az, hogy mit kell tenni ilyenkor mindig attól függ, hogy azt szeretné, hogy a másik fél megtanulja a leckét, vagy inkább elkerülne egy balesetet. Ha nem szívesen köt bele másokba és inkább a második lehetősége választja, akkor itt az ideje, hogy félretegye egóját, mint ahogy oly gyakran meg kell tennünk az utakon, és hagyni kell a másik félt „nyerni”. Először is, folytassa a vezetést, ne szánjon arra időt, hogy állandóan a visszapillantó tükröt nézi, hiszen az egyáltalán nem fontos. A rémült szemei láthatóak lesznek a tükörben és ebből csak kiderül a másik fél számára, hogy „sikeresek” voltak. Rengeteget kell ilyenkor előre nézni, hiszen már két autót kell egyszerre lelassítania nem csak egyet, és azt sem ellenőrizheti mindig, hogy milyen messze jár az ön mögött vezető, tehát a visszapillantót ilyenkor nem érdemes figyelembe venni.

Idejében lassítson le, könnyedén és minél hamarabb

Ha lassítania kell, akkor lazán és könnyedén lassítson, de még idejében, és ne használja a motort a lassításhoz, hanem fékezzen. A féklámpák azok, amiket a mögöttünk vezető észrevesz, és ha más módon lassít, akkor nem tudnak idejében lassítani mögöttünk. Ha éppen autópályán vezet, akkor lassítson le, hajtson balra és engedje el őket, és az is fontos, hogy ne létesítsen szemkontaktus miközben elhaladnak ön mellett. Ha nem autópályán vezet és ismeri az utakat, akkor a legközelebbi letérőnél forduljon el és várja meg amíg a mögötte haladó elmegy, hogy aztán nyugodtan mehessen tovább a saját útjára. Csábító lehet ilyenkor nem annyiban hagyni a dogot és belemenni a játékokba, kézzel hadonászni, elengedni őket majd követni őket stb. Ez talán rövidtávon kielégítő lehet, viszont mégis nagyon rossz ötlet, hiszen ezzel drámaian növeli egy esetleges ütközés kockázatát, ráadásul, ha felmegy az adrenalin szint és mindkét fél érzelmes állapotban van, akkor még szándékosan is balesetet okozhatnak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.