fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyen autóbaleset esetén?

Az autóbaleset egy igen érzékeny téma de mindenkinek tudnia kéne, hogy mik a lépések miután látott vagy tapasztalt egy autóbalesetet. Amikor  az autóbalesetekre kerül a sor mindenki bepánikol és szorong ami még rosszabbá teheti a helyzetet mint amilyen alapból volt. Az első sokk után fel kell fognia ami történt és időt szánni arra hogy megnyugodjon.  Egy autóbalesetből csak nyugodt elmével lehet kilábalni ezért mindegy hogy ön okozta a balesetet vagy sem maradjon nyugodt minden helyzetben.

A biztonság és sérülések

Az első és legfontosabb egy autóbaleset során az ön és az utasainak biztonsága.  Ha van még egy autó amivel esetleg ütközött, akkor a másik autóban is bizonyosodjon meg róla hogy mindenki rendben van.  Ha a baleset nem túl súlyos és csak anyagi károk keletkeztek, tehát nem komoly természetű akkor húzódjon le az út szélére mindegy hogy milyen napszakban, tehát hozza ki az autót a forgalomból.  Ha baleset olyan súlyos hogy nem lehet megmozdítani a járművet vontató nélkül és vannak sérültek is akkor használja az elsősegélynyújtó dobozt, valamint a fényvisszaverő háromszögeket hogy ezzel jelezze a balesetet.  Ha valaki súlyosan sérült akkor mindenképpen orvosi segítséget kell fordulni, tehát mentőt hívni, hogy a beteget azonnal kórházba tudják szállítani, vagy ha csak egy kisebb vérzésről, vagy törésről van szó, akkor akár saját maga is elvégezheti, hiszen a jogosítvány megszerzésekor mindenki tanul elsősegély nyújtást is.

A hatóságok értesítése

Ami a hatóságokat illeti,  a törvény kötelezi arra hogy azonnal hívja a rendőrséget amint lát egy balesetet vagy balesetet szenved. Ha tehát a baleset során valaki súlyosan vagy kevésbé súlyosan megsérült,  ha a baleset blokkolja a forgalmat,  vagy ha a baleset olyan szennyeződéseket és maradványokat okozott az úton ami nem biztonságos akkor azonnal értesíteni kell a rendőrséget akik azonnal kijönnek hogy felmérjék a károkat.  A rendőrséget azért is érdemes felhívni mert a rendőrök segíthetnek abban, hogy megmentsék önt a csalóktól és megvédenek azoktól a sofőröktől is, akik túl idegesek a baleset miatt és veszélyt jelenthetnek önre.  Néhány fontos információ érdemes összegyűjteni a rendőrség érkezéséig és ezek az információk a következők:  név, cím, jogosítvány száma illetve biztosító cég neve. Nagyon fontos tehát, hogy ha balesetet szenvedett, akkor meggyőződjön minden érintett személynek a testi épségéről.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata