Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyen autóbaleset esetén?

Az autóbaleset egy igen érzékeny téma de mindenkinek tudnia kéne, hogy mik a lépések miután látott vagy tapasztalt egy autóbalesetet. Amikor  az autóbalesetekre kerül a sor mindenki bepánikol és szorong ami még rosszabbá teheti a helyzetet mint amilyen alapból volt. Az első sokk után fel kell fognia ami történt és időt szánni arra hogy megnyugodjon.  Egy autóbalesetből csak nyugodt elmével lehet kilábalni ezért mindegy hogy ön okozta a balesetet vagy sem maradjon nyugodt minden helyzetben.

A biztonság és sérülések

Az első és legfontosabb egy autóbaleset során az ön és az utasainak biztonsága.  Ha van még egy autó amivel esetleg ütközött, akkor a másik autóban is bizonyosodjon meg róla hogy mindenki rendben van.  Ha a baleset nem túl súlyos és csak anyagi károk keletkeztek, tehát nem komoly természetű akkor húzódjon le az út szélére mindegy hogy milyen napszakban, tehát hozza ki az autót a forgalomból.  Ha baleset olyan súlyos hogy nem lehet megmozdítani a járművet vontató nélkül és vannak sérültek is akkor használja az elsősegélynyújtó dobozt, valamint a fényvisszaverő háromszögeket hogy ezzel jelezze a balesetet.  Ha valaki súlyosan sérült akkor mindenképpen orvosi segítséget kell fordulni, tehát mentőt hívni, hogy a beteget azonnal kórházba tudják szállítani, vagy ha csak egy kisebb vérzésről, vagy törésről van szó, akkor akár saját maga is elvégezheti, hiszen a jogosítvány megszerzésekor mindenki tanul elsősegély nyújtást is.

A hatóságok értesítése

Ami a hatóságokat illeti,  a törvény kötelezi arra hogy azonnal hívja a rendőrséget amint lát egy balesetet vagy balesetet szenved. Ha tehát a baleset során valaki súlyosan vagy kevésbé súlyosan megsérült,  ha a baleset blokkolja a forgalmat,  vagy ha a baleset olyan szennyeződéseket és maradványokat okozott az úton ami nem biztonságos akkor azonnal értesíteni kell a rendőrséget akik azonnal kijönnek hogy felmérjék a károkat.  A rendőrséget azért is érdemes felhívni mert a rendőrök segíthetnek abban, hogy megmentsék önt a csalóktól és megvédenek azoktól a sofőröktől is, akik túl idegesek a baleset miatt és veszélyt jelenthetnek önre.  Néhány fontos információ érdemes összegyűjteni a rendőrség érkezéséig és ezek az információk a következők:  név, cím, jogosítvány száma illetve biztosító cég neve. Nagyon fontos tehát, hogy ha balesetet szenvedett, akkor meggyőződjön minden érintett személynek a testi épségéről.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata