Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire figyeljünk oda, mielőtt hosszú útra indulnánk?

Az emberek szeretnek utazni, és ehhez gyakran használják az autójukat. Ez azért van így, mert ha autóval járunk, akkor nem kell semmihez alkalmazkodni, menetrendet betartani, rohanni, és várakozni. Akkor és ott állunk meg pihenni, amikor és ahol akarunk. Rengeteg előnye van a kocsival való nyaralásnak (esetleg telelésnek), de ugyanakkor sok hátránya is.

A legalapvetőbb intézkedések

A gépjárművel való közlekedés az előbbi okok miatt kényelmes, azonban, mint minden másnak ezen a világon, ennek is megvannak a hátulütői. Azonban ezeket nem nehéz kikerülni. Csak annyi a dolgunk, hogy folyamatosan odafigyeljünk ezekre a dolgokra, és előre intézkedjünk, hogyha az szükséges. Mielőtt hosszú útra indulunk, érdemes leellenőrizni az autó bizonyos részeit, az említett dolgok miatt. Hogyha nem kívánjuk alávetni a kocsit a műszaki vizsgának, vagy az igény szerinti részleges szervizi ellenőrzéseknek, akkor mi magunk is megtehetünk ezt-azt, persze csak abban az esetben, ha egy kicsit is konyítunk a gépjárművekhez. Az első dolog a próbautazás. Tanácsos, ha ez egy legalább 10 km-es távú utazás lesz, amikor kizárólag arra fordítjuk a figyelmünket, hogy vajon hibátlanul működik-e az autó. Hogyha ez megvan, még van pár dolog, amire figyelni kell. Ezek pedig a folyadékok. Mindenképpen meg kell néznünk a motorolajat (egyrészt, hogy szükség van-e annak pótlására, másrészt, hogy megfelelő viszkozitású-e, mert a hosszabb utaknál ez nagyon fontos lehet, főleg, ha szélsőségesen meleg, vagy hideg környezetbe kerülünk). A második a fékolaj, a harmadik pedig az ablaktörlő folyadék.

Mi szükséges még?

Hogyha leellenőriztük, hogy az autó teljesen jól funkcionál-e, és a folyadékok sem hiányoznak belőle, akkor még nem dőlhetünk nyugodtan hátra, szükség van más intézkedésekre is. A legfontosabb ezek közül a pótgumi beszerzése. Hogyha a lehető legrosszabbkor lesz baj a gumival, fontos, hogy legyen nálunk egy másik, mert külföldön nem mindenhol olyan könnyű beszerezni, mint gondolnánk. Tanácsos, ha van nálunk bikázásra használatos kábel is, ha az akkumulátor váratlanul lemerülne. Végezetül pedig, ellenőriznünk kell a légkondicionáló rendszer helyes működését, főleg akkor, ha meleg helyre megyünk. Az ellenőrzésbe természetesen a takarítás is beletartozik, amennyiben szükséges, hiszen a hosszú utakon fokozottan több baktérium kerülhet be a rendszerbe. Ugyanez vonatkozik a kocsi belsejére is: tanácsos kitakarítani az utazás előtt, hogy ne gyűljön fel annyira a por és a szabad szemmel láthatatlan kártevők.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata