Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyen, ha autója lángra lobban?

A nyári melegben gyakran előfordul, hogy felforrósodik az autó és sajnos vannak olyan alkatrészek , amiket a meleg teljesen tönkretehet, ilyen például a motor is. Tehát nyáron egyre több motor sül el,  viszont arra vigyázni kell, mert akár az út kellős közepén is kigyulladhat a motor ami balesetek az is megeshet. A  motor kigyulladása  egy hirtelen történő folyamat amire nem igazán lehet felkészülni. Viszont, ha már megtörtént, akkor vannak olyan dolgok, amiket megtehetsz annak érdekében, hogy ne legyenek komolyabb károk.  A továbbiakban megtudhatja  hogy mik ezek a dolgok és azt is megtudhatja továbbá hogy mit vezethetnek a motor kisüléséhez.

Több lépés is van, amit ilyenkor meg lehet tenni

Az első lépésben azonnal állítsa le az autót egy biztonságos megállóhelyen, jelezzen amikor sávot vált.  Vegye le a kontaktot és mindenki aki az autóban van szálljon ki valamint ilyenkor senkinek nem szabad megengedni, hogy visszamenjen a személyes tárgyaiért.  Ne próbáljon meg saját maga elbánni a tűzzel és ne nyissa fel a motorháztetőt, mert az még több levegőhöz juttatja a motort, ami csak ronthat a helyzeten.  Az égő járműtől távolodjon el legalább száz lépéssel, hogy ne lélegezze be a káros füstöt és ne legyenek égési sérülései sem.  Ezek után hívja fel a tűzoltókat,  miután eloltották a tüzet vegye fel a kapcsolatot a biztosítójával.  A következő lépésben készítsen képeket a keletkezett károkról és gyűjtsön össze néhány információt az ott lévő tanúktól.  Ha a tűzoltók azt mondják, hogy biztonságos, akkor  ki veheti a személyes tárgyait az autóból.  Végül pedig hívjon egy vontatót vagy egy autószervizt.

Mik azok a dolgok, amik az autó kigyulladásához vezethetnek?

Vannak bizonyos óvintézkedések, amiket megtehetsz annak érdekében, hogy ne gyulladjon ki az autója,  és az a legjobb védekezés ha a következő jeleket nem Hagyja figyelmen kívül.  Az egyik jel ami arra utalhat, hogy kigyulladhat az autó az az, ha egy biztosíték folyamatosan kisül.  Az olajcsere során kifolyt olaj a motorháztető alatt is károkat okozhat ami szintén vezethet a motor kigyulladásához. Az autó alatt keletkezett folyadékszivárgások is veszélyesek lehetnek, valamint a megrepedt vagy kilazult kábelek.  Ha az olaj vagy a motor hőmérsékletének szintén hirtelen és gyors változás történik akkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni.  A törött vagy laza tömlők szintén okozhatnak problémákat a motorban, ami gyulladáshoz is vezethet ezért érdemes odafigyelni ezekre is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.