Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyek, ha lerobbant az autó?

Elakadásjelző háromszög a hóban

Bárkivel bármikor megtörténhet, hogy valami miatt lerobban a kocsija – ez komolyabb stresszhelyzetet szülhet, hiszen feltarthatjuk a forgalmat, rosszabb esetben pedig balesetet is okozhatunk. Némi odafigyeléssel elkerülhetjük ezeket a kellemetlen szituációkat. Ilyen például, ha hosszabb út előtt állva kötünk autós assistance biztosítást, melynek segítségével lesz kihez fordulni, bárhol is (akár külföldön) legyünk.

A kezdő lépések

Az első, és egyben egyik legfontosabb lépés bármilyen jellegű műszaki hiba, defekt, esetleg baleset során, hogy a probléma észlelésének pillanatában azonnal kapcsold be a vészvillogót. Amennyire csak tudsz, húzódj le oldalra az útszegélyhez – ha van a közelben, akkor gurulj el egy közel eső parkolóhoz, ha pedig autópályán vagy, akkor a leállósávba. Baleset esetén ellenőrizd le, hogy megsérült-e valaki! Forgalmasabb közúton, esetleg autópályán feltétlenül a lehető leghamarabb szállj ki a kocsiból, ne onnan várd meg az autómentőt. Utasok is vannak melletted? Őket is helyezd biztonságba, sétáljatok el az út szélétől, legalább néhány méternyi távolságra. A csomagokkal ilyenkor ne foglalkozzatok, ellenben mindenki húzzon láthatósági mellényeket. Nem árt, ha külföldi út esetén is tartasz pár darabot a kocsidban, ugyanis a legtöbb államban elő van írva a használata, így pénzbüntetést is kiszabhatnak rád, ha nem viseled.

Jöhet az elakadásjelző

Miután leálltál az autóval, ne felejtsd el az elakadásjelző háromszöget is kitenni. A KRESZ ennek használatára is külön szabályokat ír elő: autópályán 200 méterre, lakott területen kívül 100 méterre, míg lakott területen belül elég 50 méterre a lerobbant kocsitól összerakni az eszközt. Fontos, hogy ne gagyi verziót tarts az autódban. Kellemetlen és balesetveszélyes, ha előveszel egy több éve a kocsiban lapuló elakadásjelzőt, de az gyenge minőségű anyaga miatt már elvesztette a színét, elöregedett, és a fényt sem úgy veri már vissza, mint új korában.

Hívj segítséget!

Miután biztosítottad a járműved, az utasaid és a saját biztonságod, következhet a segítséghívás. A legtöbb ember ilyenkor előkapja az okostelefonját, és megkeresi azt az ismerősét, akiről úgy sejti, eljönne érte, esetleg még a kocsikhoz is ért. Ha szerencsénk van, valamelyik ismerősünk tényleg a segítségünkre siet, és elvontat minket. Még könnyebb, ha autószerelő van a családban, aki akár a helyszínen is orvosolni tudja a problémát kisebb hiba esetén. Akkor sem kell kétségbe esned, ha nincs ilyen ismerősöd, számos fizetős szolgáltatás van, amiket direkt ilyen szituációkra találtak ki. Hívhatsz autómentőt, de akár olyan autószervizt is, amiről tudod, hogy a közelben helyezkedik el, és akár helyszíni szerelést is vállal. Ha fel szeretnél készülni bármilyen eshetőségre, érdemes valamilyen assistance szolgáltatásra előfizetned, amiknek segítségével a biztosítási szerződésben megjelölt területen a legközelebb lévő szervizből érkezik hozzád segítség. A hibát vagy ott helyben, vagy a közelben lévő szervizben orvosolják. A szolgáltatás részét képezi még a csereautó is, amennyiben szükséges, de van olyan is, ami szerint a szállást vagy a hazautazás állják plusz díj fizetése nélkül.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata