fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mire készüljünk, ha hosszú autóútra megyünk a gyerekekkel?

Nincs olyan ember, aki ne unná meg, ha például egy teljes napon keresztül autókáznia kell. Ez a gyerekeknél pedig kimondottan hamar bekövetkezik. Ez érthető is, mivel ők sokkal több energiával rendelkeznek nálunk és türelmetlenebbek is, ha várásról van szó, mert nincs annyi önkontrolljuk.

Foglaljuk le gyerekeinket a hosszú autóút alkalmával

Még mindig áll a kérdés: mit lehet tenni, ha a gyerekek unatkoznak a hátsó ülésen? Először is azt, hogy nem szabad hagyni, hogy elinduljon a folyamat! Ha már a legelején lefoglaljuk őket, akkor sokkal jobban fogják bírni, ha majd egy idő után unalmassá válik az utazás, mintha már a legelejétől fogva így álltak volna neki. Továbbá az is nagyon fontos szempont, hogy ne úgy állítsuk be a kocsizással töltött időt, mintha egy hosszú folyamat lenne, hanem úgy, mintha az is a kirándulás része lenne. Ha így indítunk, akkor esélyt adunk arra, hogy az utazás egy kellemes időtöltésnek tűnjön a gyerekeknek. Az elsődleges szempont természetesen ilyenkor is a biztonság, ezért akármilyen elfoglaltságot is adunk a kicsiknek, figyeljünk arra, hogy ez idő alatt végig be legyenek kötve. Ha olyan játékot találnánk ki, amiért mozogni kell, akkor inkább hanyagoljuk, mert nagyon nehéz lesz a gyerekeket rábeszélni arra, hogy úgy tegyék azt, hogy közben rajtuk van a biztonsági öv. Egy idő után arra is kell számítanunk, hogy az utazás unalmassága mellett arra is panaszkodni fognak, hogy kényelmetlenül ülnek az öv miatt. Ebben az esetben sem szabad hagyni nekik, hogy kikapcsolják, hanem inkább tereljük el a figyelmüket.

Unaloműző tevékenységek gyerekeknek

De nézzük meg pontosabban, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyekkel el lehet terelni a kicsik figyelmét az utazás egyhangúságáról. Ami először az eszünkbe jut, az természetesen a filmnézés. A modern technika szerencsére lehetővé teszi, hogy az ember bármikor, bárhol filmet nézhessen. Ez a megoldás nagyon jó és kézenfekvő, viszont az árnyoldala, hogy nagyon sok ember nem bírja az autóban történő egy helyre fókuszálást, mialatt az zötykölődik. Ha az Ön gyermeke is hasonló problémákkal küzd, akkor sajnos le kell mondania erről a megoldásról. Viszont létezik még ehhez hasonló, például a hangoskönyv. Ehhez nem szükséges, hogy egy helyre koncentráljon a szem, hanem nyugodtan bámulhat kifele, amíg a szöveget hallgatja. Ráadásul össze is lehet kötni a kellemest a hasznossal: ha a gyerekek a nyári háziolvasmányukat hallgatják meg, akkor legalább kevesebb munkájuk marad és nyugodtan nyaralhatnak majd.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata