Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire készüljünk, ha hosszú autóútra megyünk a gyerekekkel?

Nincs olyan ember, aki ne unná meg, ha például egy teljes napon keresztül autókáznia kell. Ez a gyerekeknél pedig kimondottan hamar bekövetkezik. Ez érthető is, mivel ők sokkal több energiával rendelkeznek nálunk és türelmetlenebbek is, ha várásról van szó, mert nincs annyi önkontrolljuk.

Foglaljuk le gyerekeinket a hosszú autóút alkalmával

Még mindig áll a kérdés: mit lehet tenni, ha a gyerekek unatkoznak a hátsó ülésen? Először is azt, hogy nem szabad hagyni, hogy elinduljon a folyamat! Ha már a legelején lefoglaljuk őket, akkor sokkal jobban fogják bírni, ha majd egy idő után unalmassá válik az utazás, mintha már a legelejétől fogva így álltak volna neki. Továbbá az is nagyon fontos szempont, hogy ne úgy állítsuk be a kocsizással töltött időt, mintha egy hosszú folyamat lenne, hanem úgy, mintha az is a kirándulás része lenne. Ha így indítunk, akkor esélyt adunk arra, hogy az utazás egy kellemes időtöltésnek tűnjön a gyerekeknek. Az elsődleges szempont természetesen ilyenkor is a biztonság, ezért akármilyen elfoglaltságot is adunk a kicsiknek, figyeljünk arra, hogy ez idő alatt végig be legyenek kötve. Ha olyan játékot találnánk ki, amiért mozogni kell, akkor inkább hanyagoljuk, mert nagyon nehéz lesz a gyerekeket rábeszélni arra, hogy úgy tegyék azt, hogy közben rajtuk van a biztonsági öv. Egy idő után arra is kell számítanunk, hogy az utazás unalmassága mellett arra is panaszkodni fognak, hogy kényelmetlenül ülnek az öv miatt. Ebben az esetben sem szabad hagyni nekik, hogy kikapcsolják, hanem inkább tereljük el a figyelmüket.

Unaloműző tevékenységek gyerekeknek

De nézzük meg pontosabban, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyekkel el lehet terelni a kicsik figyelmét az utazás egyhangúságáról. Ami először az eszünkbe jut, az természetesen a filmnézés. A modern technika szerencsére lehetővé teszi, hogy az ember bármikor, bárhol filmet nézhessen. Ez a megoldás nagyon jó és kézenfekvő, viszont az árnyoldala, hogy nagyon sok ember nem bírja az autóban történő egy helyre fókuszálást, mialatt az zötykölődik. Ha az Ön gyermeke is hasonló problémákkal küzd, akkor sajnos le kell mondania erről a megoldásról. Viszont létezik még ehhez hasonló, például a hangoskönyv. Ehhez nem szükséges, hogy egy helyre koncentráljon a szem, hanem nyugodtan bámulhat kifele, amíg a szöveget hallgatja. Ráadásul össze is lehet kötni a kellemest a hasznossal: ha a gyerekek a nyári háziolvasmányukat hallgatják meg, akkor legalább kevesebb munkájuk marad és nyugodtan nyaralhatnak majd.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.