Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire készüljünk, ha hosszú autóútra megyünk a gyerekekkel?

Nincs olyan ember, aki ne unná meg, ha például egy teljes napon keresztül autókáznia kell. Ez a gyerekeknél pedig kimondottan hamar bekövetkezik. Ez érthető is, mivel ők sokkal több energiával rendelkeznek nálunk és türelmetlenebbek is, ha várásról van szó, mert nincs annyi önkontrolljuk.

Foglaljuk le gyerekeinket a hosszú autóút alkalmával

Még mindig áll a kérdés: mit lehet tenni, ha a gyerekek unatkoznak a hátsó ülésen? Először is azt, hogy nem szabad hagyni, hogy elinduljon a folyamat! Ha már a legelején lefoglaljuk őket, akkor sokkal jobban fogják bírni, ha majd egy idő után unalmassá válik az utazás, mintha már a legelejétől fogva így álltak volna neki. Továbbá az is nagyon fontos szempont, hogy ne úgy állítsuk be a kocsizással töltött időt, mintha egy hosszú folyamat lenne, hanem úgy, mintha az is a kirándulás része lenne. Ha így indítunk, akkor esélyt adunk arra, hogy az utazás egy kellemes időtöltésnek tűnjön a gyerekeknek. Az elsődleges szempont természetesen ilyenkor is a biztonság, ezért akármilyen elfoglaltságot is adunk a kicsiknek, figyeljünk arra, hogy ez idő alatt végig be legyenek kötve. Ha olyan játékot találnánk ki, amiért mozogni kell, akkor inkább hanyagoljuk, mert nagyon nehéz lesz a gyerekeket rábeszélni arra, hogy úgy tegyék azt, hogy közben rajtuk van a biztonsági öv. Egy idő után arra is kell számítanunk, hogy az utazás unalmassága mellett arra is panaszkodni fognak, hogy kényelmetlenül ülnek az öv miatt. Ebben az esetben sem szabad hagyni nekik, hogy kikapcsolják, hanem inkább tereljük el a figyelmüket.

Unaloműző tevékenységek gyerekeknek

De nézzük meg pontosabban, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyekkel el lehet terelni a kicsik figyelmét az utazás egyhangúságáról. Ami először az eszünkbe jut, az természetesen a filmnézés. A modern technika szerencsére lehetővé teszi, hogy az ember bármikor, bárhol filmet nézhessen. Ez a megoldás nagyon jó és kézenfekvő, viszont az árnyoldala, hogy nagyon sok ember nem bírja az autóban történő egy helyre fókuszálást, mialatt az zötykölődik. Ha az Ön gyermeke is hasonló problémákkal küzd, akkor sajnos le kell mondania erről a megoldásról. Viszont létezik még ehhez hasonló, például a hangoskönyv. Ehhez nem szükséges, hogy egy helyre koncentráljon a szem, hanem nyugodtan bámulhat kifele, amíg a szöveget hallgatja. Ráadásul össze is lehet kötni a kellemest a hasznossal: ha a gyerekek a nyári háziolvasmányukat hallgatják meg, akkor legalább kevesebb munkájuk marad és nyugodtan nyaralhatnak majd.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata