Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen óvintézkedéseket tehet, ha használt autót vásárol

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy teljesen új autót vásároljon. Nagyon sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy kigyűl a pénzük egy jobb fajta használt autóra, ahhoz viszont, hogy teljesen újat vásároljanak, még nagyon sok ideig kéne spórolniuk. Ezért választják sokan azt a megoldást, hogy inkább hamarabb vásárolnak, és használt autót szereznek be.

Kérjük a szakértő segítségét

A használt autók sokszor nagyon jó állapotban vannak, néha azonban ez sajnos egyáltalán nem mondható el róluk. Mielőtt megtörténik az átadás, mindenképpen érdemes megnézetni az autót egy szakértővel, és felméretni az állapotát. Ha így teszünk, akkor sokkal kevesebb eséllyel tolódunk ki. Bár nem sokan teszik meg ezt, mert plusz költségekkel, és nem utolsó sorban idővel is jár, mégis érdemes megfontolni, mivel ezen a kis erőfeszítésen nagyon sok múlhat, és nagyon sok potenciálisan bekövetkező problémára megoldást jelenthet. Ha úgy látjuk, hogy az autó állapota nem megfelelő, akkor inkább keressünk mást, mert az utólagos javítási munkálatok majdnem annyi pénzbe kerülhetnek összesen, mint maga a kocsi. Ha úgy látjuk, hogy megfelelő az állapota, akkor minél hamarabb „csapjunk le rá”, még mielőtt valaki más megteszi. Viszont ebben a helyzetben sem kell, hogy kidobott pénznek érezzük azt, amit ráköltöttünk a vizsgálatokra, mert így legalább nyugodtak lehetünk, és biztosak abban, hogy valóban jó állapotban van az új járművünk.

További teendők

A teendők azonban itt még nem érnek véget, szükség van rá, hogy további óvintézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy az autózás zavartalan legyen. Van olyan, hogy ezek a dolgok teljesen fölöslegesnek tűnnek, viszont akkor sem szabad elhanyagolni. Ha mégis így akarnánk, akkor inkább gondoljunk arra, hogy csak egyszer kell megtennünk ezeket a kis dolgokat, még az elején, és sok későbbi bonyodalomtól megóvhatjuk magunkat ily módon. Az első és legfontosabb az olajcsere. Ha másodkézből vesszük az autót, és az előző tulajdonos azt mondja, hogy már elvégezte a cserét, mi akkor is tegyük meg újra, mert sosem lehet tudni, hogy mennyire megbízható a másik, ráadásul az is megtörténhet, hogy rossz minőségű olajt használt, ami hosszú távon káros lehet. A másik nagyon fontos dolog a gumiabroncsok lecserélése. Ha ezeket az alapdolgokat megtesszük, akkor biztosan nem ütközünk olyan problémákba, amelyeknek ezek az okozói. Ezzel már ki is zártuk az alapdolgokat, és zavartalanul élvezhetjük az első útjainkat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata