Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen óvintézkedéseket tehet, ha használt autót vásárol

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy teljesen új autót vásároljon. Nagyon sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy kigyűl a pénzük egy jobb fajta használt autóra, ahhoz viszont, hogy teljesen újat vásároljanak, még nagyon sok ideig kéne spórolniuk. Ezért választják sokan azt a megoldást, hogy inkább hamarabb vásárolnak, és használt autót szereznek be.

Kérjük a szakértő segítségét

A használt autók sokszor nagyon jó állapotban vannak, néha azonban ez sajnos egyáltalán nem mondható el róluk. Mielőtt megtörténik az átadás, mindenképpen érdemes megnézetni az autót egy szakértővel, és felméretni az állapotát. Ha így teszünk, akkor sokkal kevesebb eséllyel tolódunk ki. Bár nem sokan teszik meg ezt, mert plusz költségekkel, és nem utolsó sorban idővel is jár, mégis érdemes megfontolni, mivel ezen a kis erőfeszítésen nagyon sok múlhat, és nagyon sok potenciálisan bekövetkező problémára megoldást jelenthet. Ha úgy látjuk, hogy az autó állapota nem megfelelő, akkor inkább keressünk mást, mert az utólagos javítási munkálatok majdnem annyi pénzbe kerülhetnek összesen, mint maga a kocsi. Ha úgy látjuk, hogy megfelelő az állapota, akkor minél hamarabb „csapjunk le rá”, még mielőtt valaki más megteszi. Viszont ebben a helyzetben sem kell, hogy kidobott pénznek érezzük azt, amit ráköltöttünk a vizsgálatokra, mert így legalább nyugodtak lehetünk, és biztosak abban, hogy valóban jó állapotban van az új járművünk.

További teendők

A teendők azonban itt még nem érnek véget, szükség van rá, hogy további óvintézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy az autózás zavartalan legyen. Van olyan, hogy ezek a dolgok teljesen fölöslegesnek tűnnek, viszont akkor sem szabad elhanyagolni. Ha mégis így akarnánk, akkor inkább gondoljunk arra, hogy csak egyszer kell megtennünk ezeket a kis dolgokat, még az elején, és sok későbbi bonyodalomtól megóvhatjuk magunkat ily módon. Az első és legfontosabb az olajcsere. Ha másodkézből vesszük az autót, és az előző tulajdonos azt mondja, hogy már elvégezte a cserét, mi akkor is tegyük meg újra, mert sosem lehet tudni, hogy mennyire megbízható a másik, ráadásul az is megtörténhet, hogy rossz minőségű olajt használt, ami hosszú távon káros lehet. A másik nagyon fontos dolog a gumiabroncsok lecserélése. Ha ezeket az alapdolgokat megtesszük, akkor biztosan nem ütközünk olyan problémákba, amelyeknek ezek az okozói. Ezzel már ki is zártuk az alapdolgokat, és zavartalanul élvezhetjük az első útjainkat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!