Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit kell tudni a motorhibákról?

A motor gyújtogatása során, furcsa hangokat hallhatunk, melyek problémát jelezhetnek, de az is előfordulhat, hogy ezek a zajok sokkal nagyobbak, mint amilyen nagy a baj. A fellépő tünetek, járművenként változóak, de általában gyújtáskimaradást, vagy teljesítménycsökkenést eredményeznek.

Gyújtáskimaradás

A gyújtáskimaradás lehet egyszeri, ideiglenes, de folyamatos is. Ettől még nem kell megijednünk, és arra gondolnunk, hogy ez garantáltan drága szervizelést jelent. Először nézzük meg, mi okozza a gyújtáskimaradást. Már tudjuk, hogy egy motor beindulásához, három dologra van szükség: üzemanyagra és oxigénre a gyulladáshoz, valamint szikrára, ami begyújtja a keveréket.  Ha a motor meghibásodott, gondoskodjunk a leghamarabbi javításáról, mivel a nem megfelelő működés csökkenti a teljesítményt, sokkal több üzemanyagot használ el, és növeli a szmog kibocsájtást. Ezek mellett, a hengeres gyújtáskimaradások károsíthatnak egyes motoralkatrészeket, például az oxigénérzékelőket vagy a katalizátort.

A gyújtóelemek meghibásodása

A motornál, a gyújtóelemek, melyek létrehozzák a szikrát, a leggyakrabban kopó alkatrészek. Ezeket úgy tervezték, hogy maximális élettartamot biztosítsanak, de ha szükséges cserére is lehetőség legyen. A kopása miatt a gyújtógyertya nem tud megfelelően működni, lehetséges, hogy abszolút nem lesz képes a gyújtásra, vagy csak kevés elektromos áramot fejleszt. A probléma eleinte időszakos gyújtáskimaradás formájában jelentkezik, ami fokozatosan rosszabbodni fog. Ezt a gyújtáskimaradást, a gyújtási rendszer okozza. Szerencsére ezek megfizethető áron beszerezhetőek és könnyen cserélhetőek. A gyújtóvezetékeken is jelentkezhet az amortizáció, melyek szintén nehézség nélkül lecserélhetőek és alacsony áron megvásárolhatóak. A régebbi, hagyományos járműveknek új sapkára és rotorra van szükségük. A modern járművek tekercscsomagjai kevésbé megfizethetőek, de mégis könnyen kezelhetők. Ha nem a gyújtási rendszer okozza a kimaradást, nézzük meg az üzemanyagrendszert. Az alkatrészek itt általában hosszabb élettartamúak, de ezek is elhasználódhatnak. Lehetséges, hogy a motor nem indulását az üzemanyagszűrő okozza. El van tömődve, vagy az üzemanyag-befecskendezők tömődtek be. Amennyiben mindent rendben találunk, akkor az üzemanyag-szivattyú vagy a tömegáram-érzékelő hibásodhatott meg, ellenőrizzük át.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson