Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit kell tudni a motorhibákról?

A motor gyújtogatása során, furcsa hangokat hallhatunk, melyek problémát jelezhetnek, de az is előfordulhat, hogy ezek a zajok sokkal nagyobbak, mint amilyen nagy a baj. A fellépő tünetek, járművenként változóak, de általában gyújtáskimaradást, vagy teljesítménycsökkenést eredményeznek.

Gyújtáskimaradás

A gyújtáskimaradás lehet egyszeri, ideiglenes, de folyamatos is. Ettől még nem kell megijednünk, és arra gondolnunk, hogy ez garantáltan drága szervizelést jelent. Először nézzük meg, mi okozza a gyújtáskimaradást. Már tudjuk, hogy egy motor beindulásához, három dologra van szükség: üzemanyagra és oxigénre a gyulladáshoz, valamint szikrára, ami begyújtja a keveréket.  Ha a motor meghibásodott, gondoskodjunk a leghamarabbi javításáról, mivel a nem megfelelő működés csökkenti a teljesítményt, sokkal több üzemanyagot használ el, és növeli a szmog kibocsájtást. Ezek mellett, a hengeres gyújtáskimaradások károsíthatnak egyes motoralkatrészeket, például az oxigénérzékelőket vagy a katalizátort.

A gyújtóelemek meghibásodása

A motornál, a gyújtóelemek, melyek létrehozzák a szikrát, a leggyakrabban kopó alkatrészek. Ezeket úgy tervezték, hogy maximális élettartamot biztosítsanak, de ha szükséges cserére is lehetőség legyen. A kopása miatt a gyújtógyertya nem tud megfelelően működni, lehetséges, hogy abszolút nem lesz képes a gyújtásra, vagy csak kevés elektromos áramot fejleszt. A probléma eleinte időszakos gyújtáskimaradás formájában jelentkezik, ami fokozatosan rosszabbodni fog. Ezt a gyújtáskimaradást, a gyújtási rendszer okozza. Szerencsére ezek megfizethető áron beszerezhetőek és könnyen cserélhetőek. A gyújtóvezetékeken is jelentkezhet az amortizáció, melyek szintén nehézség nélkül lecserélhetőek és alacsony áron megvásárolhatóak. A régebbi, hagyományos járműveknek új sapkára és rotorra van szükségük. A modern járművek tekercscsomagjai kevésbé megfizethetőek, de mégis könnyen kezelhetők. Ha nem a gyújtási rendszer okozza a kimaradást, nézzük meg az üzemanyagrendszert. Az alkatrészek itt általában hosszabb élettartamúak, de ezek is elhasználódhatnak. Lehetséges, hogy a motor nem indulását az üzemanyagszűrő okozza. El van tömődve, vagy az üzemanyag-befecskendezők tömődtek be. Amennyiben mindent rendben találunk, akkor az üzemanyag-szivattyú vagy a tömegáram-érzékelő hibásodhatott meg, ellenőrizzük át.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata