Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire figyeljünk oda, hogyha hosszabb útra megyünk az autónkkal?

Az emberek általában sokkal szívesebben utaznak autóval a nyaralásuk színhelyére, mint másfajta járművekkel. Ennek az az oka, hogy ez a megoldás sokkal kényelmesebb és hatékonyabb, valamint nem kíván túl sok előzetes szervezkedést.

Miért jobb az autó?

Hogyha az ember autóval megy kirándulni, akkor sokkal nagyobb a szabadsága, mintha egy előre lefoglalt járaton utazna. Az első és legfontosabb dolog: hogyha kocsival utazunk, akkor lehetőségünk van arra, hogy akkor és ott álljunk meg, ahol, és amikor csak akarunk. Ez nagyon fontos lehet a komfortosság szempontjából, valamint akkor is, hogyha több helyszínt szeretnénk megnézni. Amikor például vonattal közlekedünk, lehetetlen, hogy megálljunk minden helyen, ahol csak szeretnénk, és megnézzük azokat az idegen helyeket, amire kíváncsiak vagyunk. Az autónál már rögtön más a helyzet, hiszen tőlünk függ, hogy hogyan osztjuk be az utazásra szánt időnket. Hogyha ezt okosan tesszük, akkor elkerülhetjük azokat a dolgokat és kellemetlenségeket, amelyek az utazással járnak. A másik nagy előny, hogy amikor autóval utazunk, nem vagyunk összezárva más emberekkel, és szabadon, kényelmesen élvezhetjük az egészet. Azonban ahhoz, hogy az utazás valóban kellemes és bonyodalommentes legyen, fontos, hogy előre gondolkozzunk, és elvégezzük azokat az óvintézkedéseket, amelyek biztosítják ezeket a feltételeket. Hogyha így teszünk, akkor csökkentjük annak a veszélyét, hogy valamilyen előre nem látható probléma következtében tönkremenjen az utazás, és esetleg a nyaralás élménye.

Fontos az előretervezés

A kényelmes utazás előfeltételeit elsősorban alaposan meg kell tervezni, és csak ezt követően gondolkozhatunk azon, hogy hogyan is valósítjuk meg őket. A legjobb, hogyha listát írunk azokról a dolgokról, amelyekre ilyenkor oda kell figyelni, és ezt mindenáron betartjuk. A listán szereplő dolgok közül a legfontosabbak a következők lesznek: először a fékrendszer épségére és megfelelő működésére kell nagy figyelmet fordítani, mert ez az elsődleges alapfeltétele a biztonságos közlekedésnek. Ez azonban nem csak a fékolajról való gondoskodást jelenti, hanem a teljes rendszer ellenőriztetését is, amelyet általában a szervizekben végeznek el. Egy ilyen ellenőrzés során a motor és az akkumulátor is napirendre kerül. Hogyha minden rendben van ezekkel a dolgokkal, akkor már csak az olyan részletekre kell energiát fordítani, amelyek a komfortos utazás előfeltételeit teremtik meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata