fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mire figyeljünk oda, hogyha hosszabb útra megyünk az autónkkal?

Az emberek általában sokkal szívesebben utaznak autóval a nyaralásuk színhelyére, mint másfajta járművekkel. Ennek az az oka, hogy ez a megoldás sokkal kényelmesebb és hatékonyabb, valamint nem kíván túl sok előzetes szervezkedést.

Miért jobb az autó?

Hogyha az ember autóval megy kirándulni, akkor sokkal nagyobb a szabadsága, mintha egy előre lefoglalt járaton utazna. Az első és legfontosabb dolog: hogyha kocsival utazunk, akkor lehetőségünk van arra, hogy akkor és ott álljunk meg, ahol, és amikor csak akarunk. Ez nagyon fontos lehet a komfortosság szempontjából, valamint akkor is, hogyha több helyszínt szeretnénk megnézni. Amikor például vonattal közlekedünk, lehetetlen, hogy megálljunk minden helyen, ahol csak szeretnénk, és megnézzük azokat az idegen helyeket, amire kíváncsiak vagyunk. Az autónál már rögtön más a helyzet, hiszen tőlünk függ, hogy hogyan osztjuk be az utazásra szánt időnket. Hogyha ezt okosan tesszük, akkor elkerülhetjük azokat a dolgokat és kellemetlenségeket, amelyek az utazással járnak. A másik nagy előny, hogy amikor autóval utazunk, nem vagyunk összezárva más emberekkel, és szabadon, kényelmesen élvezhetjük az egészet. Azonban ahhoz, hogy az utazás valóban kellemes és bonyodalommentes legyen, fontos, hogy előre gondolkozzunk, és elvégezzük azokat az óvintézkedéseket, amelyek biztosítják ezeket a feltételeket. Hogyha így teszünk, akkor csökkentjük annak a veszélyét, hogy valamilyen előre nem látható probléma következtében tönkremenjen az utazás, és esetleg a nyaralás élménye.

Fontos az előretervezés

A kényelmes utazás előfeltételeit elsősorban alaposan meg kell tervezni, és csak ezt követően gondolkozhatunk azon, hogy hogyan is valósítjuk meg őket. A legjobb, hogyha listát írunk azokról a dolgokról, amelyekre ilyenkor oda kell figyelni, és ezt mindenáron betartjuk. A listán szereplő dolgok közül a legfontosabbak a következők lesznek: először a fékrendszer épségére és megfelelő működésére kell nagy figyelmet fordítani, mert ez az elsődleges alapfeltétele a biztonságos közlekedésnek. Ez azonban nem csak a fékolajról való gondoskodást jelenti, hanem a teljes rendszer ellenőriztetését is, amelyet általában a szervizekben végeznek el. Egy ilyen ellenőrzés során a motor és az akkumulátor is napirendre kerül. Hogyha minden rendben van ezekkel a dolgokkal, akkor már csak az olyan részletekre kell energiát fordítani, amelyek a komfortos utazás előfeltételeit teremtik meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata