Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen óvintézkedéseket tegyünk, mielőtt beáll a tél?

Aki autótulajdonos, és már több éve rendelkezik a személygépjárművel, az biztosan tapasztalhatta már, hogy a meleg nyári napokon és a hideg télieken eltérően működik a kocsija. Éppen ezért, másfajta intézkedéseket kell elkövetnünk az eltérő időjárási viszonyoktól függően.

Mire kell számítanunk?

Legelső lépésben mindenképpen utána kell néznünk azoknak a dolgoknak, amelyeket változtatnunk kell, mielőtt beáll a nagy hideg. Látni fogjuk, hogy nincs szó olyan nagy intézkedésekről, és anyagi rááldozástól, viszont mégis elengedhetetlen, hogy megtegyük ezeket, mert ellenkező esetben nem csak a komfortosság érzete, hanem a biztonságé is odalesz. Viszont, ha gondoskodunk mindenről, akkor azzal egyben meg is teremtjük a biztonságunk előfeltételeit (persze, azért még ez sem garancia semmire…). A legelső dolog, amiről gondoskodnunk kell, az természetesen a téli gumi. Ezt nem minden helyen kötelezik, azonban a legjobb, hogyha mindenki lecseréli még a hideg és esős évszak beállta előtt, mert a sokkal biztonságosabb. Fontos, hogy időben gondolkozzunk, és ne csak akkor kezdjünk el cselekedni, amikor már csúsznak az utak, hanem jóval azelőtt. A második dolog a motorolaj cseréje. Fontos, hogy ennek viszkozitása tökéletesen megfeleljen a kinti és az üzemi hőmérsékletnek egyaránt. Hogyha ez megvan, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy a motor nem fog megfelelően működni. A továbbiakban a hűtőfolyadékot kell megvizsgálnunk. igaz, hogy ennek télen és nyáron is tökéletesen kell funkcionálnia, mégis nagyon lényeges, hogy minden szezonban leellenőrizzük. Szerencsére az újabb fajta kocsiknál van egy olyan kijelző, amely előre jelzi, hogyha fogyóban van, vagy valamilyen más probléma lenne vele.

 Ki végzi el ezeket az intézkedéseket?

A következő kérdés ezzel a dologgal kapcsolatban már csak az, hogy ki fogja elvégezni mindezeket az intézkedéseket. Hogyha egy kicsit utánanézünk a dolgoknak, akkor látni fogjuk, hogy nincs is olyan komplex dolgokról szó, mint ahogyan gondolnánk, és mi is el tudjuk végezni a cserét. Azonban abban az esetben, hogyha egyáltalán semmi tapasztalattal és tudással nem rendelkezünk e téren, akkor sokkal jobb, ha egy olyan emberre bízzuk a munkálatokat, aki már megszokta, és sok ilyent csinált. Éppen ezért fordul annyi ember a szerelőkhöz segítségért. Hogyha elvisszük az autót egy szervizbe a még a hideg, esős évszak beállta előtt, akkor azzal bebiztosítjuk magunkat. Ez fontos dolog, hiszen nem csak a saját testi épségünkről van szó, hanem azokéról is, akik velünk egy időben közlekednek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!