Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen óvintézkedéseket tegyünk, mielőtt beáll a tél?

Aki autótulajdonos, és már több éve rendelkezik a személygépjárművel, az biztosan tapasztalhatta már, hogy a meleg nyári napokon és a hideg télieken eltérően működik a kocsija. Éppen ezért, másfajta intézkedéseket kell elkövetnünk az eltérő időjárási viszonyoktól függően.

Mire kell számítanunk?

Legelső lépésben mindenképpen utána kell néznünk azoknak a dolgoknak, amelyeket változtatnunk kell, mielőtt beáll a nagy hideg. Látni fogjuk, hogy nincs szó olyan nagy intézkedésekről, és anyagi rááldozástól, viszont mégis elengedhetetlen, hogy megtegyük ezeket, mert ellenkező esetben nem csak a komfortosság érzete, hanem a biztonságé is odalesz. Viszont, ha gondoskodunk mindenről, akkor azzal egyben meg is teremtjük a biztonságunk előfeltételeit (persze, azért még ez sem garancia semmire…). A legelső dolog, amiről gondoskodnunk kell, az természetesen a téli gumi. Ezt nem minden helyen kötelezik, azonban a legjobb, hogyha mindenki lecseréli még a hideg és esős évszak beállta előtt, mert a sokkal biztonságosabb. Fontos, hogy időben gondolkozzunk, és ne csak akkor kezdjünk el cselekedni, amikor már csúsznak az utak, hanem jóval azelőtt. A második dolog a motorolaj cseréje. Fontos, hogy ennek viszkozitása tökéletesen megfeleljen a kinti és az üzemi hőmérsékletnek egyaránt. Hogyha ez megvan, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy a motor nem fog megfelelően működni. A továbbiakban a hűtőfolyadékot kell megvizsgálnunk. igaz, hogy ennek télen és nyáron is tökéletesen kell funkcionálnia, mégis nagyon lényeges, hogy minden szezonban leellenőrizzük. Szerencsére az újabb fajta kocsiknál van egy olyan kijelző, amely előre jelzi, hogyha fogyóban van, vagy valamilyen más probléma lenne vele.

 Ki végzi el ezeket az intézkedéseket?

A következő kérdés ezzel a dologgal kapcsolatban már csak az, hogy ki fogja elvégezni mindezeket az intézkedéseket. Hogyha egy kicsit utánanézünk a dolgoknak, akkor látni fogjuk, hogy nincs is olyan komplex dolgokról szó, mint ahogyan gondolnánk, és mi is el tudjuk végezni a cserét. Azonban abban az esetben, hogyha egyáltalán semmi tapasztalattal és tudással nem rendelkezünk e téren, akkor sokkal jobb, ha egy olyan emberre bízzuk a munkálatokat, aki már megszokta, és sok ilyent csinált. Éppen ezért fordul annyi ember a szerelőkhöz segítségért. Hogyha elvisszük az autót egy szervizbe a még a hideg, esős évszak beállta előtt, akkor azzal bebiztosítjuk magunkat. Ez fontos dolog, hiszen nem csak a saját testi épségünkről van szó, hanem azokéról is, akik velünk egy időben közlekednek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata