fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mire figyelj autósként, hogy észrevedd a motorosokat?

Száguldozó motoros

Akik két keréken közlekednek, jóval kisebb védelemben részesülnek, mint az autósok, hiszen körülöttük gyakorlatilag nincs karosszéria. Mindenkinek az az érdeke, hogy minél kevesebb baleset történjen, így autósként fontos, hogy figyelj a motorosokra, vedd számításba őket minden pillanatban. Ezzel nagyobb eséllyel kerülöd el azokat a baleseteket is, amik önhibádon kívül történnének.

Ne dudálj, maradj higgadt

A címben szereplő kérdésre bizonyára sokan csattannak fel, akik négy keréken közlekednek. Az autósok és motorosok közti harc talán komolyabb, mint az autósok és a biciklisek közötti, nehéz lenne megmondani, melyikből adódik több konfliktus. Abban azonban talán mindenki egyetért, hogy a balesetek elkerülése közös érdek. Most az autósok szempontjából vizsgáljuk meg, mire figyeljen a sofőr, hogy észrevegye két keréken közlekedő társát, ami sokszor egyáltalán nem egyszerű. Minden körülmények között figyeld a visszapillantó tükröt, akkor is, ha sávon belül mozogsz, mert nem tudhatod, mikor jelenik meg mögötted egy motoros. Nyilván nem mindegyik motorosra igaz, de sajnos sokan közülük a felezővonalon közlekednek vagy próbálnak az autók között lavírozni. Ez egyébként szabálytalan, de változtatni akkor sem tudsz rajta, ha egész nap lehúzott ablaknál ordítasz velük. Valószínűleg minden autós bosszankodik rajta, amikor azt látja, hogy a piros lámpánál előrébb húzódnak a motorosok. Tudni kell, hogy ez nem tilos, hacsak nem vált közben szabálytalanul sávot. Türelmesen nézzük végig az előnyszerzést, ne akadályozzuk szándékosan az előrehaladásukat.

Okos enged

Mindig nagyon figyeljünk, amikor sávot váltunk, mert könnyen lehet, hogy a holtterünkből bukkan fel egy motoros, és azonnal megtörténik a baj. Ha kell, kétszer, háromszor is nézzünk bele a megfelelő tükrökbe, mielőtt sávot váltunk. Ha balra kanyarodsz, mindig nézz át tüzetesen a szembejövő sávba. Az autókat igen könnyű kiszúrni, de egy gyorsan jövő motorost sokkal nehezebb. Ha például városon belül közlekedsz, és a megengedett érték feletti sebességgel közlekedő bukósisakos jön veled szembe, az bizony azonnal ott terem, könnyen összejön az ütközés. Igen, tudjuk, hogy ez sem a te hibád lenne, de jobb óvatosnak lenni. Ugyanez vonatkozik a Stop táblára: valljuk be őszintén, ha nincs a látóhatárban autós, hajlamosak vagyunk néha megfeledkezni róla. Egy motorost azonban jóval nehezebb észrevenni, a legegyszerűbb, ha megállunk, amikor kell, és alaposan körülnézünk. Természetesen valamennyi jármű esetében fontos, hogy betartsd a követési távolságot, de egy motornál vedd figyelembe, hogy sokkal jobban gyorsul és lassul, mint egy autó. Ne menj tehát csak azért közel hozzá, mert megteheted. Ha hirtelen fékez, akkor kész a baj.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata