fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Már megint tankolni kell – vajon miért fogyaszt ilyen sokat az autó?

Száguldó piros Audi

Az elhanyagolt műszaki állapot lehet a magas üzemanyag-fogyasztás egyik oka, meghibásodhat egy-egy alkatrész is, de az sem gazdaságos, ha megyünk, mint az őrült, aztán nagyokat fékezünk. A recept egyszerű: ha sokat akarunk fogyasztani, száguldozzunk, vagy hanyagoljuk el az autót!

A lepusztult autó többet pusztít

A magas üzemanyagfogyasztást okozhatja egy-egy meghibásodott alkatrész is. Ennek kiderítésére az a legegyszerűbb, ha autószerelő, autószerviz segítségét vesszük igénybe. A szervizben ugyanis egy egyszerű kipufogógáz-méréssel kideríthető, tényleg sokat fogyasztunk-e, vagy csak rémeket látunk. Olyan apróság is okozhatja egyébként a bajt, mint a lambdaszonda nevű oxigénszenzor, amit a korszerű üzemanyag-befecskendezéssel rendelkező autókba építenek be. Figyeli, milyen összetételű a kipugofófáz, annak megfelelően szabályozza az üzemanyagkeverék összetételét. Ha hibás adatokat ad le, a keverék dúsulhat, ami nagyobb fogyasztással egyenlő. A szervizben a lambdaszonda hibát is hamar kideríthetik. Lehetséges azonban, hogy mi magunk tehetünk a többletfogyasztásról. Az elhanyagolt műszaki állapotú autó több üzemanyagot pusztít. Ha nem pótoljuk, cseréljük le időben, amit le kell, például a kenőolajat, hűtőfolyadékot, gumiabroncsokat, a megtakarítás egy részét elviszi a plusz benzin, gázolaj, dízel. Ha meg balesetben össze is törjük az autót, akkor minden szempontból ráfizetünk a hanyagságra.

Ha szeretjük a sebességet, lásson többet a szervizes

Rossz lengéscsillapítókkal, döglődő motorral sem fogunk üzemanyagot spórolni, a fogyasztást gyakorlatilag minden megnövelheti, ami miatt nem működik rendesen az autón. Még olyan apróságok is beleszámíthatnak, hogy fent hagyta-e a tetőcsomagtartót, illetve átlagban mennyi utassal, egyéb súlyterheléssel közlekedünk. Ne lepődjünk meg, hogy többet eszik a motor, amikor nyaralni gurulunk több száz kilométert, megpakolt csomagtartókkal, tetőcsomagtartóval, esetleg utánfutóval is. Városi forgalomban pedig sokat spórolhatunk az automatikával, ami dugóban leállítja, majd amikor mozdul a forgalom, elindítja a motort, hogy addig se járjon feleslegesen. Sokszor egyébként saját vezetési stílusunkkal van a legnagyobb probléma. Ha szeretjük a száguldás-váratlan fékezés kombináció adta adrenalinfröccsöt, akkor valószínűleg az autónk is többet fogyaszt. Az alkatrészeket is nagyobb igénybevételnek teszi ki ez a fajta vezetési stílus, gyorsabban kopnak, használódnak el. Az autó gyakoribb szervizelést igényel, amit, ha elhanyagolunk, visszajutottunk a jármű elhanyagolt műszaki állapotához – arról meg már fentebb szót ejtettünk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata