Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Már megint tankolni kell – vajon miért fogyaszt ilyen sokat az autó?

Száguldó piros Audi

Az elhanyagolt műszaki állapot lehet a magas üzemanyag-fogyasztás egyik oka, meghibásodhat egy-egy alkatrész is, de az sem gazdaságos, ha megyünk, mint az őrült, aztán nagyokat fékezünk. A recept egyszerű: ha sokat akarunk fogyasztani, száguldozzunk, vagy hanyagoljuk el az autót!

A lepusztult autó többet pusztít

A magas üzemanyagfogyasztást okozhatja egy-egy meghibásodott alkatrész is. Ennek kiderítésére az a legegyszerűbb, ha autószerelő, autószerviz segítségét vesszük igénybe. A szervizben ugyanis egy egyszerű kipufogógáz-méréssel kideríthető, tényleg sokat fogyasztunk-e, vagy csak rémeket látunk. Olyan apróság is okozhatja egyébként a bajt, mint a lambdaszonda nevű oxigénszenzor, amit a korszerű üzemanyag-befecskendezéssel rendelkező autókba építenek be. Figyeli, milyen összetételű a kipugofófáz, annak megfelelően szabályozza az üzemanyagkeverék összetételét. Ha hibás adatokat ad le, a keverék dúsulhat, ami nagyobb fogyasztással egyenlő. A szervizben a lambdaszonda hibát is hamar kideríthetik. Lehetséges azonban, hogy mi magunk tehetünk a többletfogyasztásról. Az elhanyagolt műszaki állapotú autó több üzemanyagot pusztít. Ha nem pótoljuk, cseréljük le időben, amit le kell, például a kenőolajat, hűtőfolyadékot, gumiabroncsokat, a megtakarítás egy részét elviszi a plusz benzin, gázolaj, dízel. Ha meg balesetben össze is törjük az autót, akkor minden szempontból ráfizetünk a hanyagságra.

Ha szeretjük a sebességet, lásson többet a szervizes

Rossz lengéscsillapítókkal, döglődő motorral sem fogunk üzemanyagot spórolni, a fogyasztást gyakorlatilag minden megnövelheti, ami miatt nem működik rendesen az autón. Még olyan apróságok is beleszámíthatnak, hogy fent hagyta-e a tetőcsomagtartót, illetve átlagban mennyi utassal, egyéb súlyterheléssel közlekedünk. Ne lepődjünk meg, hogy többet eszik a motor, amikor nyaralni gurulunk több száz kilométert, megpakolt csomagtartókkal, tetőcsomagtartóval, esetleg utánfutóval is. Városi forgalomban pedig sokat spórolhatunk az automatikával, ami dugóban leállítja, majd amikor mozdul a forgalom, elindítja a motort, hogy addig se járjon feleslegesen. Sokszor egyébként saját vezetési stílusunkkal van a legnagyobb probléma. Ha szeretjük a száguldás-váratlan fékezés kombináció adta adrenalinfröccsöt, akkor valószínűleg az autónk is többet fogyaszt. Az alkatrészeket is nagyobb igénybevételnek teszi ki ez a fajta vezetési stílus, gyorsabban kopnak, használódnak el. Az autó gyakoribb szervizelést igényel, amit, ha elhanyagolunk, visszajutottunk a jármű elhanyagolt műszaki állapotához – arról meg már fentebb szót ejtettünk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata