fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Milyen autót érdemes venni, ha tényleg kitiltják a dízeleket a városokból?

dízelautó

Fokozatosan kerülnek kitiltásra a korszerűtlen dízelautók Budapestről. De mi számít korszerűtlen dízelautónak? Milyen autót érdemes venni, ha tényleg kitiltják a dízeleket a városokból? Mutatjuk a válaszokat!

Az Euro 4-es és az annál régebbi besorolású dízelautók kerülnek kitiltásra

Mi számít jelenleg korszerűtlen dízelautónak? Az Euro 4-es, illetve az annál régebbi környezetvédelmi besorolású dízeles kocsik. Joggal merül fel a kérdés, hogy az Euro 5-ös miért számít korszerűnek? Azért, mert az Euro 5-ös szabvány esetében a koromszemcsék kibocsátását kilométerenként 0,005 grammra csökkentették a 0,025 grammról. Ez azt jelenti, hogy ezek az autók négyötödével kevesebb koromszemcsét bocsátanak ki kilométerenként, mint a korábbi szabványok. Miért veszélyesek a koromszemcsék? Mert légzőszervi és rákos megbetegedéseket idézhetnek elő, továbbá jelentős a környezetszennyező hatásuk. Az Euro 5-ös szabvány esetében a kibocsátott koromszemcsék mennyiségének csökkentését úgy érték el a gyártók, hogy részecskeszűrőt építettek be a kipufogórendszerbe, amely összegyűjti a koromszemcséket. Ezt követően pedig ezeket a szemcséket szén-dioxiddá égeti el. Szóval az Euro 4-es és az annál régebbi környezetvédelmi besorolású dízelautókat azért vonják ki a forgalomból, mert jelentősen nagyobb a kilométerenkénti koromszemcsék kibocsátása az esetükben, mint például az Euro 5-ös szabványú dízelautóknál.

Milyen autót érdemes venni, ha tényleg kitiltják a korszerűtlen dízelautókat?

Fontos kérdés, hogy honnan lehet tudni, hogy a dízelautó Euro 5-ös szabványú? A magyar forgalmi engedélyek V.9-es rovatában lehet ellenőrizni a besorolást. Ha ott 12-es, 13-as vagy 14-es szám szerepel, akkor a dízelautó Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású. Még jobb, ha az autó megfelel a 2014-ben életbe lépett Euro 6-os szabványnak. Ez a szabályozás jelentősen csökkentette a nitrogén-oxidok kibocsátását. Mit jelent ez számokban? Azt, hogy a megtett kilométerenkénti nitrogén-oxid-kibocsátás 0,08 grammra csökkent a 0,18 grammról. Az Euro 6-os szabványú dízelautók kipufogórendszerébe SCR-katalizátor került beszerelésre. Ez a szerkezet AdBlue adalék segítségével valóban jelentősen tudja csökkenteni a nitrogén-oxid-kibocsátást. Miért van szükség az új szabályozásra? Mert az utakon közlekedő dízelautók nagy része korszerűtlen. Többségük Euro 4-es vagy még annál is régebbi környezetvédelmi besorolású. Mindez nagymértékben károsítja a környezetet, illetve komoly egészségügyi problémákat és haláleseteket idézhet elő. Milyen autót érdemes venni, ha tényleg kitiltják a korszerűtlen dízeleket? Ha alacsony árszinten történik a keresés, akkor a kisautók közül jó választás lehet a Suzuki Swift, a Honda Jazz, az Opel Corsa C és a Suzuki Alto. A kompaktok közül jó választás lehet a Ford Focus második generációja, az Opel Astra G, amelyből kombi is könnyen található. Azonban a választásnál résen kell lenni, hiszen van közöttük olyan, amely csak az Euro 3-as szabványnak felel meg. Szintén jó választás lehet a Nissan Almera második generációja. Ha picivel többet lehet szánni az új autóra, egymilliónál vagy akár kétmilliónál is nagyobb összeget, akkor jó választásnak bizonyulhat a Toyota Yaris második generációja, a 2010 utáni Suzuki Swift, az Opel Corsa D, a Fiat 500 és a Ford Fiesta. Mindez jól mutatja, hogy azok számára, akik korszerűtlen dízelautóról kényszerülnek váltásra, leginkább a benzines változatok nyújtanak megoldást.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata